Навіщо смажити оладки із звичайного солодкого тіста, якщо можна використовувати в цих цілях корисну капусту? Про те, як приготувати оладки з капусти, читайте в нашій статті. Вони стануть прекрасним перекусом на обід або легким вечерею для всієї родини.
Рецепт оладок з капусти
Інгредієнти: білокачанна капуста – 345 г; кефір – 205 мл; яйце – 1 шт.; цибулина – 75 г; спеції; борошно – 55 г; олія рослинна; сметана для подачі; розпушувач – щіпка. Приготування Капусту тонко шаткуємо ножем, посипаємо сіллю і добре розминаємо руками, щоб вона пустила сік. Цибулину очистити, подрібнюємо на крупній тертці і змішуємо з капустою. Потім вливаємо кефір, розбиваємо яйце, додаємо борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо масу і переходимо безпосередньо до приготування оладок з капустою на кефірі. Для цього на сковороду наливаємо трохи олії, прогріваємо його, викладаємо овочеву масу ложкою і обсмажуємо заготовки до золотистого кольору. Подаємо страву зі сметаною в охолодженому вигляді.
Капустяні оладки на кефірі
Інгредієнти: капуста молода – 525 г; яйце відбірне – 3 шт.; борошно високої якості – 45 г; сода – щіпка; спеції; кефір – 125 мл; олія рослинна. Приготування З капусти, знімаємо верхні брудні листочки і тонко шаткуємо ножем. Потім відварюємо в окропі і ретельно віджимаємо руками. Після цього викладаємо овочеву масу в миску, додаємо яйця, кефір, спеції, борошно і соду. Гарненько все перемішуємо, формуємо невеликі оладки і обсмажуємо на олії до золотистого кольору з обох сторін. Подаємо готові оладки з молодої капусти зі свіжими овочами і сметаною.
Рецепт оладок з капустою на кефірі в духовці
Інгредієнти: капуста – 115 г; манна крупа – 85 м; масло вершкове – 55 г; кефір – 265 мл; яйце – 3 шт.; мелені панірувальні сухарі; спеції. Приготування З капусти акуратно знімаємо все листя і відварюємо до м'якості близько 10 хвилин. Далі обсушуємо,
охолодити і дрібно шаткуємо ножем. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, кидаємо підготовлену капусту і тушкуємо її 5 хвилин, помішуючи. В кефірі замочуємо манку. Коли капуста охолоне, розбиваємо туди курячі яйця, вливаємо кефірно-манну масу і кидаємо спеції за смаком. Перемішуємо, формуємо руками котлетки, обвалюємо їх у сухарях і викладаємо на застелений папером лист. Відправляємо заготовки на 25 хвилин у розігріту духовку, встановивши температуру на 180 градусів. Готові оладки з капусти подаємо до столу зі сметанкою.