» » Млинці з сиром і зеленню

Млинці з сиром і зеленню

Млинці з сиром і зеленню
Скільки людей, стільки думок. Любителі млинців можуть вести досить довгі дискусії, вибираючи, яка начинка краще. Варення, мед, згущене молоко, ягоди або фрукти, м'ясо, навіть халва – що тільки не загортають гурмани в тонкі, ніжні, ароматні млинці. Однак начинка повинна представляти золоту середину між корисним і приємним на смак. Про деякі речі цього, на жаль, сказати не можна, але є варіант, еталонний за поєднанням смаку та користі. Мова йде про сир – джерело білка і молочної кислоти, і зелені, яка поповнює запаси вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів. Розповімо, як швидко і смачно приготувати млинці з сиром і зеленню.
Сир і зелень окремо
Спочатку приготуємо звичайні бездріжджові млинці з начинкою з сиру і зелені.
Інгредієнти:

  • яйце 1 сорту велике – 4 шт.;

  • кріп, кінза, петрушка – 1 великий пучок;

  • вода газована мінеральна – 05 л;

  • олія соняшникова нерафінована холодного віджиму – 4 ст. ложки;

  • цукор і сіль – по 1 ч. ложці;

  • свіже свиняче сало – 50 г;

  • мука в/с з твердих сортів пшениці – 2 склянки;

  • цибуля зелена (піря) – 1 великий пучок;

  • сир «Костромський» чи «Російський» – 300 р.


  • Приготування
    Просіваємо борошно, щоб видалити сміття і зробити її більш пухкої, з'єднуємо половину яєць з сіллю, цукром, додаємо рослинне масло і мінералку. Добре перемішуємо до однорідності. Вливаємо цю суміш в борошно, акуратно замішуючи рідке млинцеве тісто. Коли зникнуть грудочки, печемо млинці, змащуючи сковорідку шматочком сала. Секрет в тому, щоб сковорода була дуже добре прогріта, і її стінки і дно рівномірно змазані.
    Начинку готуємо заздалегідь. Добре промиваємо зелень і розкладаємо її на рушник, щоб видалити вологу. Дрібно шаткуємо і перекладаємо в миску. Сир тремо на середній тертці, хоча можна і дрібно нарубати ножем. Змішуємо сир і зелень, вбиваємо яйця, що залишилися, перемішаємо ще раз, і начинка готова. Загортаємо її в теплі млинці, укладаємо їх у змащений маслом деко з високими бортиками і відправляємо на чверть години в розігрітий духову шафу. Якщо замість курячих використовувати перепелині яйця, можна не подпекать млинці з сиром і зеленню, рецепт, як бачите, нескладний.
    Трохи дешевше
    Щоб здешевити рецепт, можна приправити млинці плавленим сиром і зеленню. Для цього печемо млинці будь-яким способом, викладаємо їх на блюдо, пересипаючи кожен невеликою кількістю дрібно накришеною зелені і тертим плавленим сиром, припустимо, з беконом або горішками. Можна вибрати підкопчений плавлений сир – теж вийде дуже смачно.
    Без начинки
    Якщо готувати це блюдо інакше, можна всі інгредієнти замішати тісто – спечемо млинці з твердим сиром і зеленню.
    Інгредієнти:

  • перепелине яйце – 10-12 шт.;

  • сода – 1/5 ч. ложки;

  • кефір жирністю від 1 до 25% – 03 л;

  • сіль і цукор – по 1 ч. ложці;

  • сир твердих сортів, наприклад, «Чеддер» або «Швейцарський» – 200 г;

  • пір'я цибулі зелені – 1 маленький пучок;

  • кріп – 15-20 гілочок;

  • борошно якісна, можна використовувати отрубную – 3 склянки;

  • олія нерафінована соняшникова – 4-5 ст. ложок.


  • Приготування
    Млинці з сиром і зеленню

    Млинці з сиром і зеленню на кефірі приготує навіть початківець кулінар. Яйця добре збити до однорідної маси з сіллю і цукром, поступово підливаючи кефір, додаємо соду, просіяне борошно, вливаємо олію. Подрібнюємо сир (наприклад, натираємо або дрібно шаткуємо), миємо, обсушуємо і дрібно ріжемо зелень. Додаємо в тісто. Густота тіста може бути різною, але оптимально – як домашня сметана. На прогрітій сковороді (краще всього – з антипригарним покриттям) випікаємо млинці. Їх розмір залежить від вашого бажання. Готуємо млинці зі сметаною або несолодким йогуртом. Можна приправити його часником або дрібно нарізаним базиліком.
    Додав: admin | 3-07-2016, 12:16
    Переглядів: 234