Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно зварити курку?

Як смачно зварити курку?

16-06-2016, 21:24
882
Як смачно зварити курку?
Для багатьох такий спосіб приготування птиці є неприйнятним, але бувають життєві ситуації, коли воно може прикрасити ваш стіл, особливо якщо це вимушена дієта, прописаний лікарем. Тому краще зварити курку смачно, а з допомогою цих рецептів ви зможете переконатися, що таке можливо.

Як смачно зварити курку цілком в каструлі - рецепт


Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • корінь селери – 1 шматок;

  • кріп – 1/4 пучка;

  • перець;

  • лаврове листя;

  • сіль.


  • Приготування
    Для того, щоб зварити саме курку, а не бульйон вам потрібна молода бажано не колишня заморожування, а свіжа просто охолоджена птах. Краще, щоб це була м'ясна порода бройлерів, а не звичайна домашня курка, так як вона все-таки більше підходить для бульйону. Поставте нагріватися до кипіння воду, кількість її має бути більше, ніж просто покрити птицю, так як вода википатиме, а вона повинна покривати курку до самого фіналу приготування.
    Саму курку вимийте, огляньте залишки пір'я і після закипання помістіть у воду. Для того, щоб зварити м'ясо його необхідно опускати тільки в киплячу воду, так закриваються всі пори і птиці у воду йде менше смаку. А якщо ви кладете м'ясо в холодну воду, а потім варіть, то у вас вийде смачний бульйон, але менш смачне м'ясо.
    Дочекайтеся другого закипання, зберіть піну, покладіть овочі, підготувавши їх наступним чином: розріжте навпіл цибулину, морквину на три частини, селери потрібен шматочок не більше ніж 3 на 3 сантиметри. Кріп додайте прямо пов'язаний в пучок, не забудьте про сіль та спеції. А після знизьте температуру до мінімуму, щоб вода ледве кипіла. Варитися птиця має від 40 до 60 хвилин, якщо це бройлер з птахофабрики, якщо це домашня птиця і вона стара, то час може збільшитися до 3 годин. І звичайно все ще залежить від ваги самої птиці, але якщо ви бачите, що м'ясо відходить від кісток, то вона напевно вже зварилася. Також можна зробити прокол виделкою, якщо вилка з легкістю увійшла в м'ясо стегна, значить курка зварилася, це теж показник готовності.
    В результаті у вас все-таки вийде який-ніякий, а бульйон, тим більше він буде ще і овочевий. Тому процідіть і використовуйте для соусу або крем-супу.

    Як смачно зварити філе або інше м'ясо курки?


    Інгредієнти:

  • грудка куряча – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 цибулина;

  • перець;

  • лаврове листя;

  • сіль.
  • Як смачно зварити курку?


    Приготування
    Якщо говорити про вареному філе, то краще придбати цілу грудку, а вже потім після приготування вирізати філе. По-перше, так філе виходить більш соковитим і менш в'язким, а по-друге, у вас все ж вийде бульйон, який можна буде використовувати для приготування, звичайно не борщу, але для якого-небудь соусу відмінно підійде.
    М'ясо з крупно порізаними овочами і спеціями покладіть у воду після закипання і через 20-25 хвилин вже можете його витягати. А от якщо це великі стегенця, краще проварити все пів години, так буде надійніше.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити курку?
    Як зварити курку?
    Часто в різноманітних рецептах потрібно відварна курка. Звичайно підготувати птицю таким способом зможе кожен, однак можна її зробити і смачною. Далі
    Як смачно зварити раків?
    Як смачно зварити раків?
    Раки для більшості любителів пінного, напевно, найбільш улюблена закуска. Однак не всі знають, як правильно їх зварити, дивуючись, чому вони вийшли
    Як зварити прозорий курячий бульйон?
    Як зварити прозорий курячий бульйон?
    У цій статті розкриємо головні секрети правильного курячого бульйону. Адже не завжди у хазяєчок страва виходить по-справжньому смачним і, головне,
    Грибний суп на курячому бульйоні
    Грибний суп на курячому бульйоні
    Грибні супи завжди відрізняються особливим ароматом, але якщо його приготувати на смачнючий курячому бульйоні - вийде прекрасне страву! Далі опишемо
    Бульйон з курки
    Бульйон з курки
    Варка правильного курячого бульйону, прозорого, золотистого, без зайвого жиру - це справжнє мистецтво, якому можна навчитися лише методом проб і
    Курка в червоному вині
    Курка в червоному вині
    Курка у вині - вельми аристократичне блюдо, яке підійде і до святкового столу, і зробить звичайна вечеря святом. На приготування цієї страви вам