Для багатьох такий спосіб приготування птиці є неприйнятним, але бувають життєві ситуації, коли воно може прикрасити ваш стіл, особливо якщо це вимушена дієта, прописаний лікарем. Тому краще зварити курку смачно, а з допомогою цих рецептів ви зможете переконатися, що таке можливо.
Як смачно зварити курку цілком в каструлі - рецепт
Інгредієнти: курка – 1 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 цибулина; корінь селери – 1 шматок; кріп – 1/4 пучка; перець; лаврове листя; сіль. Приготування Для того, щоб зварити саме курку, а не бульйон вам потрібна молода бажано не колишня заморожування, а свіжа просто охолоджена птах. Краще, щоб це була м'ясна порода бройлерів, а не звичайна домашня курка, так як вона все-таки більше підходить для бульйону. Поставте нагріватися до кипіння воду, кількість її має бути більше, ніж просто покрити птицю, так як вода википатиме, а вона повинна покривати курку до самого фіналу приготування.
Саму курку вимийте, огляньте залишки пір'я і після закипання помістіть у воду. Для того, щоб зварити м'ясо його необхідно опускати тільки в киплячу воду, так закриваються всі пори і птиці у воду йде менше смаку. А якщо ви кладете м'ясо в холодну воду, а потім варіть, то у вас вийде смачний бульйон, але менш смачне м'ясо.
Дочекайтеся другого закипання, зберіть піну, покладіть овочі, підготувавши їх наступним чином: розріжте навпіл цибулину, морквину на три частини, селери потрібен шматочок не більше ніж 3 на 3 сантиметри. Кріп додайте прямо пов'язаний в пучок, не забудьте про сіль та спеції. А після знизьте температуру до мінімуму, щоб вода ледве кипіла. Варитися птиця має від 40 до 60 хвилин, якщо це бройлер з птахофабрики, якщо це домашня птиця і вона стара, то час може збільшитися до 3 годин. І звичайно все ще залежить від ваги самої птиці, але якщо ви бачите, що м'ясо відходить від кісток, то вона напевно вже зварилася. Також можна зробити прокол виделкою, якщо вилка з легкістю увійшла в м'ясо стегна, значить курка зварилася, це теж показник готовності.
В результаті у вас все-таки вийде який-ніякий, а бульйон, тим більше він буде ще і овочевий. Тому процідіть і використовуйте для соусу або крем-супу.
Як смачно зварити філе або інше м'ясо курки?
Інгредієнти: грудка куряча – 1 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 цибулина; перець; лаврове листя; сіль. Приготування Якщо говорити про вареному філе, то краще придбати цілу грудку, а вже потім після приготування вирізати філе. По-перше, так філе виходить більш соковитим і менш в'язким, а по-друге, у вас все ж вийде бульйон, який можна буде використовувати для приготування, звичайно не борщу, але для якого-небудь соусу відмінно підійде.
М'ясо з крупно порізаними овочами і спеціями покладіть у воду після закипання і через 20-25 хвилин вже можете його витягати. А от якщо це великі стегенця, краще проварити все пів години, так буде надійніше.