Курячий рулет з омлетом
Така закуска як курячий рулет, та ще й з омлетом, дуже ефектна, але при цьому зовсім недорога. Принадність її ще і в тому, що подавати її можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Пропонуємо сьогодні два рецепти цієї страви, в одному омлет зверху курки, а в іншому навпаки.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 450 г;
сир – 125 г;
яйце – 4 шт.;
зелений горошок – 200 г;
майонез – 125 г;
цибуля – 2 шт.;
манка – 30 г;
сіль, перець.
Приготування
Сир краще взяти твердий, тому що ми натираємо його на самій дрібній тертці, він залишиться розсипчастим і не візьметься грудкою. Яйця збиваємо з майонезом, додаємо туди сир, манку і солимо, можна і поперчити. Ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 15 щоб манка наситилася вологи і набухла. А поки приготуємо фарш. Для цього подрібнити м'ясо з однією цибулиною в блендері або м'ясорубці. Другу цибулину дрібно поріжемо і обсмажимо, щоб шматочки стали прозорими, і також додаємо у фарш. Додаємо сіль і перець, можна рубану зелень за бажанням.
Включаємо на 180 градусів духовку, лист для випікання обов'язково накриваємо пергаментом і виливаємо яєчну суміш, розрівнюємо щоб у підсумку вийшов рівний шар і випікаємо до готовності. Дістаємо з духовки, перевертаємо на інший пергамент або плівку викладаємо готовий фарш, гарненько його розрівнюємо висипаємо рівномірно горошок свіжий або заморожений (можна і з банки) і скручуємо в рулет дуже акуратно, щоб не порвати. Загортаємо у фольгу і запікаємо ще 40 хвилин. По готовності відразу не розгортаємо, щоб сік, який витік з фаршу вбрався в омлет.
Інгредієнти:
філе куряче – 2 шт.;
морква – 1 шт.;
яйце – 2 шт.;
молоко – 100 мл;
майонез – 80 г;
цибуля – 1 шт.;
сіль, сода, перець, рослинна олія.
Приготування
Філе моєму, робимо надріз уздовж, але не розрізаємо до кінця. Розгортаємо, накриваємо плівкою і відбиваємо щоб розм'якшити, потім змащуємо майонезом, присаливаем і перчимо. Нехай трохи так полежить, промаринується. А ми поки почистимо цибулю і моркву, нарізаємо кубиками, обсмажуємо до м'якості і даємо трохи охолонути. Збиваємо яйця, додаємо молоко, трішки соди і сіль. Змішуємо овочі та яйця і смажимо омлет із закритою кришкою. Можна приготувати один великий і потім розрізати, можна два маленьких, розміром приблизно з одне філе. Омлет трошки повинен охолонути, а потім його укладаємо на відбите м'ясо і загортаємо в щільну ковбаску. Тепер щільно замотуємо в харчову плівку в декілька шарів, краю зав'язуємо, домагаючись герметичності. Варимо 40 хвилин на маленькому вогні. Можна після відварювання поставити під гніт, щоб ще більше спресувати, а можна залишити як є кругленьким рулетом.
Пропонуємо сьогодні два рецепти цієї страви, в одному омлет зверху курки, а в іншому навпаки.
Рецепт курячого рулету з омлетом і з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Сир краще взяти твердий, тому що ми натираємо його на самій дрібній тертці, він залишиться розсипчастим і не візьметься грудкою. Яйця збиваємо з майонезом, додаємо туди сир, манку і солимо, можна і поперчити. Ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 15 щоб манка наситилася вологи і набухла. А поки приготуємо фарш. Для цього подрібнити м'ясо з однією цибулиною в блендері або м'ясорубці. Другу цибулину дрібно поріжемо і обсмажимо, щоб шматочки стали прозорими, і також додаємо у фарш. Додаємо сіль і перець, можна рубану зелень за бажанням.
Включаємо на 180 градусів духовку, лист для випікання обов'язково накриваємо пергаментом і виливаємо яєчну суміш, розрівнюємо щоб у підсумку вийшов рівний шар і випікаємо до готовності. Дістаємо з духовки, перевертаємо на інший пергамент або плівку викладаємо готовий фарш, гарненько його розрівнюємо висипаємо рівномірно горошок свіжий або заморожений (можна і з банки) і скручуємо в рулет дуже акуратно, щоб не порвати. Загортаємо у фольгу і запікаємо ще 40 хвилин. По готовності відразу не розгортаємо, щоб сік, який витік з фаршу вбрався в омлет.
Як приготувати варену рулет із курячого філе з омлетом?
Інгредієнти:
Приготування
Філе моєму, робимо надріз уздовж, але не розрізаємо до кінця. Розгортаємо, накриваємо плівкою і відбиваємо щоб розм'якшити, потім змащуємо майонезом, присаливаем і перчимо. Нехай трохи так полежить, промаринується. А ми поки почистимо цибулю і моркву, нарізаємо кубиками, обсмажуємо до м'якості і даємо трохи охолонути. Збиваємо яйця, додаємо молоко, трішки соди і сіль. Змішуємо овочі та яйця і смажимо омлет із закритою кришкою. Можна приготувати один великий і потім розрізати, можна два маленьких, розміром приблизно з одне філе. Омлет трошки повинен охолонути, а потім його укладаємо на відбите м'ясо і загортаємо в щільну ковбаску. Тепер щільно замотуємо в харчову плівку в декілька шарів, краю зав'язуємо, домагаючись герметичності. Варимо 40 хвилин на маленькому вогні. Можна після відварювання поставити під гніт, щоб ще більше спресувати, а можна залишити як є кругленьким рулетом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячий рулет - рецепт
Курячий рулет - це цікаве рішення для хазяєчок, які люблять дивувати рідних новими стравами. Гаряча закуска у вигляді рулету, може готуватися в
Як приготувати курячий рулет?
Безсумнівно, королева святкового столу – запечена птиця, проте якщо цілу курку купити не вийшло, навіть з частини тушки можна приготувати вишукану
Салат з омлетом і куркою
Салат з омлетом і куркою - ситне і смачне блюдо, яке можна подати хоч на святковий стіл, хоч на романтичну вечерю. У нашій статті ми зібрали кілька
Рулет з крабових паличок
Смачна холодна закуска у вигляді рулетів з крабових паличок стане відмінною альтернативою доволі набридлому "Крабовому", тим більше що виглядає таке
Курячий рулет з сиром
Курячий рулет з сиром - чудова гаряча закуска до святкового столу. Його можна зробити у двох варіантах: у першому випадку основою самого рулету
Омлет з кабачками
Кабачок - корисний дієтичний овоч, який готують різними способами: запікають, фарширують, додають у салати. А сьогодні мова піде про те, як зробити