Така закуска як курячий рулет, та ще й з омлетом, дуже ефектна, але при цьому зовсім недорога. Принадність її ще і в тому, що подавати її можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Пропонуємо сьогодні два рецепти цієї страви, в одному омлет зверху курки, а в іншому навпаки.
Рецепт курячого рулету з омлетом і з сиром в духовці
Інгредієнти: куряче м'ясо – 450 г; сир – 125 г; яйце – 4 шт.; зелений горошок – 200 г; майонез – 125 г; цибуля – 2 шт.; манка – 30 г; сіль, перець. Приготування Сир краще взяти твердий, тому що ми натираємо його на самій дрібній тертці, він залишиться розсипчастим і не візьметься грудкою. Яйця збиваємо з майонезом, додаємо туди сир, манку і солимо, можна і поперчити. Ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 15 щоб манка наситилася вологи і набухла. А поки приготуємо фарш. Для цього подрібнити м'ясо з однією цибулиною в блендері або м'ясорубці. Другу цибулину дрібно поріжемо і обсмажимо, щоб шматочки стали прозорими, і також додаємо у фарш. Додаємо сіль і перець, можна рубану зелень за бажанням.
Включаємо на 180 градусів духовку, лист для випікання обов'язково накриваємо пергаментом і виливаємо яєчну суміш, розрівнюємо щоб у підсумку вийшов рівний шар і випікаємо до готовності. Дістаємо з духовки, перевертаємо на інший пергамент або плівку викладаємо готовий фарш, гарненько його розрівнюємо висипаємо рівномірно горошок свіжий або заморожений (можна і з банки) і скручуємо в рулет дуже акуратно, щоб не порвати. Загортаємо у фольгу і запікаємо ще 40 хвилин. По готовності відразу не розгортаємо, щоб сік, який витік з фаршу вбрався в омлет.
Як приготувати варену рулет із курячого філе з омлетом?
Інгредієнти: філе куряче – 2 шт.; морква – 1 шт.; яйце – 2 шт.; молоко – 100 мл; майонез – 80 г; цибуля – 1 шт.; сіль, сода, перець, рослинна олія. Приготування Філе моєму, робимо надріз уздовж, але не розрізаємо до кінця. Розгортаємо, накриваємо плівкою і відбиваємо щоб розм'якшити, потім змащуємо майонезом, присаливаем і перчимо. Нехай трохи так полежить, промаринується. А ми
поки почистимо цибулю і моркву, нарізаємо кубиками, обсмажуємо до м'якості і даємо трохи охолонути. Збиваємо яйця, додаємо молоко, трішки соди і сіль. Змішуємо овочі та яйця і смажимо омлет із закритою кришкою. Можна приготувати один великий і потім розрізати, можна два маленьких, розміром приблизно з одне філе. Омлет трошки повинен охолонути, а потім його укладаємо на відбите м'ясо і загортаємо в щільну ковбаску. Тепер щільно замотуємо в харчову плівку в декілька шарів, краю зав'язуємо, домагаючись герметичності. Варимо 40 хвилин на маленькому вогні. Можна після відварювання поставити під гніт, щоб ще більше спресувати, а можна залишити як є кругленьким рулетом.