Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати шаурму в домашніх умовах?

Як приготувати шаурму в домашніх умовах?

16-06-2016, 21:05
366
Як приготувати шаурму в домашніх умовах?
Хоч шаурма і вважається некорисною їжею, але з усіх запропонованих варіантів фаст-фуду вона, мабуть, сама смачна і менше шкідлива. А якщо ви є шанувальником такого блюда, приготуйте шаурму будинку і насолоджуйтеся тим, що їсте напевно якісний продукт.

Як приготувати шаурму з куркою в піті в домашніх умовах?


Начинка для такої шаурми в домашніх умовах буде куряча, але тільки не з грудки. Зрозуміло, що мороки з філе менше, але воно сухе. Краще зрізати м'ясо з стегна і смажити його цілим шматком.
Інгредієнти:

  • салат айсберг – 30 г;

  • солоний огірок – 30 г;

  • майонез – 30 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • сметана – 15 г;

  • томатне пюре – 120 г;

  • помідор – 30 г;

  • перець червоний стручкової – 10 г;

  • куряче м'ясо – 150 г;

  • коржик піта – 1 шт.;

  • цибуля – 1/2 головки;

  • зелень кропу і петрушки;

  • зіра, паприка, перець чорний, коріандр, цукор.


  • Приготування
    Для початку замаринуем м'ясо. Це повинні бути цілі шматочки зі шкіркою, подрібнювати ми будемо їх після приготування, щоб зберегти соковитість. Кількість спецій для цієї справи визначте самі, т. к. це справа смаку. Ще наріжемо дрібними шматочками цибулю. У суміш спецій додаємо трохи гарячої води, щоб вони перетворилися в пасту і почали віддавати свої аромати. Натираємо шматок спеціями і засипаємо цибулею, залишаємо так маринуватися.
    Так як ми готуємо шаурму в домашніх умовах, соусу для неї ми приготуємо два. Білий складається з майонезу, сметани, зубчики часнику і зелені.
    Для червоного соусу обсмажуємо цибулю з часником кілька хвилин, додаємо порубаний червоний перець і заливаємо томатним пюре, доводимо до смаку за допомогою солі і цукру. В самому кінці вливаємо винний оцет, в крайньому випадку яблучний, але тільки не столовий, краще тоді взагалі не додавати.
    Айсберг нашинкуем, помідори і огірки наріжемо тонкими скибочками.
    Настав час м'яса, присаливаем його, т. к. не робили цього при маринуванні, щоб зберегти соковитість. Обсмажуємо його на дуже гарячій сковороді до скоринки, це десь по 3 хвилини з кожного боку, потім нарізаємо скибочками. Піту погріємо на сухій гарячій сковороді, відрізаємо край, щоб отримати кишеню і рясно промазуємо білим соусом. Начинки кладемо шарами, щоб в процесі дегустації в рот потрапляли всі інгредієнти. Шари змащуємо червоним соусом.

    Приготування шаурми з лаваша з сосискою в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • цибуля салатний солодкий – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • капуста пекінська – 200 г;

  • огірок – 1 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • сосиска – 2 шт.;

  • майонез – 120 г;

  • кефір – 70 мл;

  • томатна паста – 50 р;

  • цукор – 35 г;

  • крохмаль – 30 г;

  • лаваш тонкий – 2 шт.;

  • часник, зелень, рослинне масло, сіль.


  • Приготування
    Капусту нашинкуем, а моркву подрібнити, використовуючи крупну тертку. Злегка присаливаем і додаємо 10 г цукру. Тепер перемішуємо і гарненько переминаем руками, щоб овочі пустили сік. Огірки нарізаємо соломкою, помідори невеликими скибочками, цибулю півкільцями. До речі, якщо у вас не виявилося салатного лука, використовуйте звичайний, тільки обдайте його гарячою водою і збризніть яблучним оцтом, таким чином ви позбавитеся від гіркоти.
    Для соусу обсмажуємо томатну пасту на олії в сковороді пару хвилин, крохмаль розводимо в половині склянки
    Як приготувати шаурму в домашніх умовах?
    води і виливаємо до пасти, швиденько перемішуємо. Додаємо цукор і рубану зелень, готуємо ще хвилину і прибираємо з вогню. У майонез видавлюємо часник і теж трохи зелені, заливаємо кефір і перемішуємо. Виходить більш зручний, рідкий і не жирний соус. Сосиски нарізаємо як завгодно, головне тут не форма продукту, а його якість.
    Тепер розстилаємо лаваш, змащуємо червоним соусом, накладаємо начинку, поливаємо білим соусом і скручуємо в рол, підгинаючи краю з боків всередину, щоб нічого не витікало. Залишилося тільки підігріти в духовці з включеним грилем хвилин п'ять.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шаурма в домашніх умовах
    Шаурма в домашніх умовах
    Побалуйте себе і домашніх прекрасним перекусом, за яким не потрібно йти в найближчу крамницю фаст-фуду. Далі представлені рецепти створення чудовою,
    Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт
    Шаурма з куркою по-домашньому – рецепт
    Не варто поспішати в найближчу крамницю фаст-фуду, щоб купити простий і не зовсім корисний перекус. Пропонуємо приготувати власноруч шаурму і
    Як загорнути шаурму в лаваш?
    Як загорнути шаурму в лаваш?
    Безперечно, для більшості шаурма - ідеальний швидкий перекус. Але для цього не поспішайте в найближчу крамницю фаст-фуду, зробіть її власноруч, а як
    Шаурма по-домашньому - рецепт
    Шаурма по-домашньому - рецепт
    Всі звикли до того, що шаурма - їжа з фаст-фуду, але це не зовсім так. Це східне блюдо можна з легкістю приготувати самим в домашніх умовах, поклавши
    Як загортати шаурму?
    Як загортати шаурму?
    Скуштувати смак «справжньої» шаурми можна на кожному розі. Тим не менш, далеко не всі готові довірити своє здоров'я в руки вуличних кухарів і тому
    Шаурма з куркою - рецепт
    Шаурма з куркою - рецепт
    Шаурма - популярне блюдо, яке прийшло до нас із сонячної Туреччини. Його головними інгредієнтами є лаваш, м'ясо і овочами. І сьогодні ми пропонуємо