» » Зельці з свинячої голови в домашніх умовах

Зельці з свинячої голови в домашніх умовах

Зельці з свинячої голови в домашніх умовах
Є багато причин приготувати зельц – щось середнє між ковбасою , заливних і густий м'ясною юшкою. Це ситне блюдо – чудове джерело білка і колагену (желирующее речовина, яка міститься в сухожиллях, хрящах та шкірі тварин). Сальтисон підійде і спортсменам, і тим, хто просто веде активний спосіб життя, і бажаючим схуднути. Розповімо, як зробити сальтисон з свинячої голови.
Кожному своє
Рецепт зельца з свинячої голови, в принципі, у кожної господині свій: хтось бере цілу голову, хтось тільки вуха або щоки свині. Є ті, хто додає квасоля або горох в готову страву, є ті, хто віддає перевагу м'ясне блюдо без добавок. Є ті, хто формує зельц у плівці або у синюге, більшість залишає його застигати в формочках. Ну, і сервіровка, звичайно різна. Комусь до зельцу обов'язково потрібен хрін, комусь гірчиця хтось віддає перевагу горілку, хтось пиво. Але майже кожен скаже вам, що зельц – це дуже смачно.
Простий рецепт
Інгредієнти:

  • частини свинячої голови – 25 кг;

  • цибулини середнього розміру в лушпинні – 3 шт.;

  • лист лавра – 5-6 шт.;

  • часник великий – 2 головки;

  • морква велика – 3 шт.;

  • перець горошком запашний чорний, чорний) – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Щоб приготувати домашній сальтисон з свинячої голови, вибираємо гарну невелику голову молодого поросяти. Звичайно, свіжу, правильно оброблену і, бажано, почищений. Будинки розрізаємо на невеликі шматки, добре промиваємо кожен і складаємо їх у каструлю. Води при варінні зельца повинно бути приблизно на долоню вище м'яса. Ставимо на вогонь і нікуди не відходимо. Поки бульйон буде закипати, з'явиться дуже багато піни. Відразу зменшуємо нагрівання до мінімального і знімаємо шум, поки поверхню бульйону не стане абсолютно чистою. Вогонь залишаємо на мінімумі, накриваємо і займаємося будь-якими справами близько 2 годин. Звичайно, періодично підходимо до плити, знімаємо піну, знімаємо жир, стежимо, щоб кипіння залишалося мінімальним. Вариться сальтисон з свинячої голови в домашніх
    Зельці з свинячої голови в домашніх умовах
    умовах досить довго, але інакше не вийде смачний бульйон прозорий. Через годину від початку варіння кладемо очищену моркву (цілком), цибулини (моєму, але не чистимо), лаврушку і перець. Коли м'ясо само легко відстає від кісточок, виймаємо цибулю і моркву, додаємо часник, вимикаємо вогонь, накриваємо і на годину-півтора забуваємо про страву. Далі починається найцікавіше. Акуратно виймаємо частини голови з бульйону, кісточки звільняємо від м'яса, дрібно нарізаємо його і перекладаємо у формочки. Залишився бульйон проціджуємо (його залишається небагато) і потроху вливаємо в формочки з м'ясом. Коли сальтисон охолоне, переставляємо його в холодильник. Як бачите, приготування зельца з свинячої голови – це просто і досить дешево.
    Додав: admin | 16-06-2016, 20:12
    Переглядів: 314