Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно зварити горохове пюре?

Як смачно зварити горохове пюре?

6-06-2016, 21:09
644
Як смачно зварити горохове пюре?
Джерело рослинного білка і необхідних людині мікроелементів – горох – смачний у багатьох видах. Молодий горошок зазвичай їдять просто так, його можна додавати в супи і овочеві рагу . Консервований зелений горошок – важливий інгредієнт багатьох салатів, в якості гарніру він чудово підходить до сосисок або котлетам . Ну, а з сушеного гороху зазвичай варять пюре.
Кілька секретів
На жаль, далеко не всі люблять корисне пюре з гороху. Причин такої нелюбові кілька. По-перше, не всі правильно вибирають продукт. По-друге, горох треба правильно зварити. По-третє, як не дивно, зварити смачне горохове пюре не вийде тільки з бобових.
Для початку правильно вибираємо горох. Він повинен продаватися в прозорому пакеті, щоб ви бачили горошини. Вони повинні бути приблизно одного розміру, відсоток колотого гороху повинен бути мінімальний. Якщо є можливість придбати продукт на вагу – принюхайтесь. Не повинно бути запаху цвілі, вологого грунту, пилу або мишей. Тільки запах горошку.
Замочувати або не замочувати
Оскільки пюре готується з сушеного гороху, перед приготуванням його треба обов'язково замочити. В ідеалі – гарячою водою на 3-4 години. Горошок вбере потрібну кількість води і звариться значно швидше. Можна замочувати горошок і в холодній воді, але тоді і часу йому треба дати більше, замочити його на всю ніч. Отже, розповімо, як смачно зварити горохове пюре.
Інгредієнти:

  • сушений горох – 1 склянка;

  • кріп – 1 пучок;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • харчова сода – 1/4 ч. ложки;

  • лавровий лист – 2 шт.

  • перець мелений (суміш) – 1 щіпка.


  • Приготування
    Наводимо базовий рецепт, з якого буде зрозуміло, як правильно зварити горохове пюре. Горох перебираємо, миємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 4 години. Після цього знову ретельно промиваємо горошок під проточною водою, засипаємо в каструлю, заливаємо чистою водою і починаємо варити. Коли вода скипить, зливаємо її, промиваємо горох і повторюємо процедуру. У повторно закипілу воду додаємо соду і варимо наш горох близько години. За чверть години до готовності додаємо кріп, щільно зв'язавши пучок, щоб простіше було його дістати. Готовий горох відкидаємо на друшляк, пюрируем з допомогою блендера і додаємо сіль і перець.
    Як смачно зварити горохове пюре?

    Якщо немає часу
    Часто постає питання, як швидко зварити горохове пюре, щоб було ще й смачно. Насправді, нічого складного тут немає. Промитий горох укладаємо в скороварку і отримуємо чудове пюре вже через півгодини. В іншому – процес такий же.
    Якщо скороварки немає, розповімо, як зварити горохове пюре в мультиварці. Промитий горох потрібно закласти в робочу чашу, налити води і в режимі «Мультиповар» виставити температуру 200 градусів. За 40-45 хвилин горошок звариться, залишиться тільки приготувати дійсно смачне пюре.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як швидко зварити горох для супу?
    Як швидко зварити горох для супу?
    Багато господинь неохоче беруться за приготування горохового супу з-за тривалої підготовки головного інгредієнта. Далі розповімо, як полегшити процес
    Горохове пюре - рецепт приготування
    Горохове пюре - рецепт приготування
    Приготуйте неймовірно смачне горохове пюре, по представленим далі найпростішим рецептами. У цій статті досить детально описані кілька способів його
    Як приготувати горохове пюре?
    Як приготувати горохове пюре?
    Пюре з гороху - це хороший гарнір, який може поєднуватися з будь-яким м'ясом. При правильному приготуванні його можна давати в якості прикорму
    Як заморозити зелений горошок на зиму?
    Як заморозити зелений горошок на зиму?
    Зелений горошок зберігає в собі безліч корисних речовин, необхідних організму людини. Він служить складовою овочевих супів і рагу, надаючи їм
    Суп-пюре з гороху
    Суп-пюре з гороху
    Гороховий суп-пюре має солодкуватий смак і чудово поєднується з копченим і солоним м'ясом. Він виходить ситним і легким, чим не ідеальний обід?
    Горохове пюре в мультиварці
    Горохове пюре в мультиварці
    Горохове пюре - смачне і корисне блюдо. Воно може виступати і в ролі повноцінного страви, особливо під час дієти або поста, і як гарнір до м'яса.