Курячий бульйон з яйцем
Курячий бульйон – сам по собі є одним з найсмачніших, легенів, з ненав'язливим смаком страв. Але, якщо його подати з шматочками м'яса, яєчком і іншими чудово підходять до нього інгредієнтами, то отримаємо пречудове ситне страву. Тому, пропонуємо вам приготувати смачний, прозорий курячий бульйон, який у поєднанні з яйцем стане шедевром вашої домашньої кулінарії.
Інгредієнти:
курячі спинки – 800 г;
куряче яйце (на одну порцію) – 1 шт.;
білий хліб – 100-120 г;
рослинне масло – 3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
перець запашний – 3 горошини;
кухонна сіль – 05 ст. ложки;
вода – 2-22 л;
зелень кропу і петрушки – по 5-7 гілочок.
Приготування
Вимиті в холодній воді курячі спинки викладаємо в глибоку каструлю і заливаємо їх питною водою. Додаємо сюди вимиту цілу цибулину (у лушпинні), горошини запашного перчика і ставимо бульйон на плиту при режимі середнього вогню на 50-60 хвилин. Коли бульйон досягне стадії закипання, необхідно за допомогою шумівки або великої ложки зняти зайву піну. Хвилин за 12-15 до приготування додаємо сіль.
У невеликій металевій ємності варимо круто куряче яйце. Хліб беремо вчорашній і нарізаємо його красивими кубиками, які обсмажуємо на розпеченому маслі до утворення кірочок.
Зі спинок з готового курячого бульйону, можна зібрати м'ясо і відправити його назад в посуд. Але, якщо ви хочете насолодитися самим смаком бульйончик, то процідіть його, а курці знайдіть інше застосування. Подавайте блюдо з розрізаним надвоє яйцем, дивовижно хрусткими грінками і ароматною свіжою зеленню.
Інгредієнти:
куряча грудка – 1 шт.;
яйця курячі – 6 шт.;
морква (маленька) – 1 шт.;
сіль «Екстра» - за смаком;
горошини чорного перцю – 4-5 шт.;
зелена цибуля – 1 пучок;
пшеничне борошно – 200 р.
Приготування
Вже відомим способом варимо бульйон з курячою грудкою і кількома горошинами чорного перцю і також за 12-15 хвилин до закінчення приготування підсолюємо його.
З двох свіжих яєць, щіпки дрібної солі і просіяного борошна замішуємо круте тісто, яке старанно, дуже тонко розкочуємо качалкою. Нарізаємо широкими смужками і залишаємо їх розкладеними до приготування бульйону.
Моркву нарізаємо тонкою соломкою і вводимо її у готовий курячий бульйон, з якого ми поки дістали зварене м'ясо, для його охолодження. Після того як морквина прокипить 4-5 хвилин, акуратно занурюємо в бульйон приготовлену локшину. Коли локшина буде вже майже готова, але ще трохи твердуватою починаємо занурювати (по одному) відокремлені від шкаралупи яйця, що залишилися. Через 6-7 хвилин вимикаємо газ і розливаємо бульйон з локшиною по порціях, так щоб в кожній тарілочці було по одному яйцю-пашот. Також в кожне блюдо кладемо шматочки розібраного м'яса курячої грудки і присипаємо всі нарізаною зеленою цибулею.
Рецепт курячого бульйону з яйцем, грінками і зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті в холодній воді курячі спинки викладаємо в глибоку каструлю і заливаємо їх питною водою. Додаємо сюди вимиту цілу цибулину (у лушпинні), горошини запашного перчика і ставимо бульйон на плиту при режимі середнього вогню на 50-60 хвилин. Коли бульйон досягне стадії закипання, необхідно за допомогою шумівки або великої ложки зняти зайву піну. Хвилин за 12-15 до приготування додаємо сіль.
У невеликій металевій ємності варимо круто куряче яйце. Хліб беремо вчорашній і нарізаємо його красивими кубиками, які обсмажуємо на розпеченому маслі до утворення кірочок.
Зі спинок з готового курячого бульйону, можна зібрати м'ясо і відправити його назад в посуд. Але, якщо ви хочете насолодитися самим смаком бульйончик, то процідіть його, а курці знайдіть інше застосування. Подавайте блюдо з розрізаним надвоє яйцем, дивовижно хрусткими грінками і ароматною свіжою зеленню.
Курячий бульйон з локшиною і яйцем пашот
Інгредієнти:
Приготування
Вже відомим способом варимо бульйон з курячою грудкою і кількома горошинами чорного перцю і також за 12-15 хвилин до закінчення приготування підсолюємо його.
З двох свіжих яєць, щіпки дрібної солі і просіяного борошна замішуємо круте тісто, яке старанно, дуже тонко розкочуємо качалкою. Нарізаємо широкими смужками і залишаємо їх розкладеними до приготування бульйону.
Моркву нарізаємо тонкою соломкою і вводимо її у готовий курячий бульйон, з якого ми поки дістали зварене м'ясо, для його охолодження. Після того як морквина прокипить 4-5 хвилин, акуратно занурюємо в бульйон приготовлену локшину. Коли локшина буде вже майже готова, але ще трохи твердуватою починаємо занурювати (по одному) відокремлені від шкаралупи яйця, що залишилися. Через 6-7 хвилин вимикаємо газ і розливаємо бульйон з локшиною по порціях, так щоб в кожній тарілочці було по одному яйцю-пашот. Також в кожне блюдо кладемо шматочки розібраного м'яса курячої грудки і присипаємо всі нарізаною зеленою цибулею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп на курячому бульйоні
Одним з дуже смачних, всім доступних і улюблених перших страв є гороховий суп. Але особливо незрівнянним його смак виходить на курячому бульйоні.
Курячий суп з локшиною
Зваривши курячий суп з цієї локшиною, ви отримаєте відразу легке і дуже ситне перше блюдо. Далі дізнаєтеся, як зробити такий супчик оригінально,
Курячий суп з картоплею
Використовуючи будь-які частини тушки курки і картоплю, можна швидко приготувати смачний, дієтичний і одночасно ситний супчик. Найкраще для нього
Як приготувати курячий суп з вермішеллю?
Суп на курячому бульйоні з вермішеллю – це найпростіше перше блюдо, яке вміє готувати, напевно, кожна господиня. А щоб урізноманітнити цей досить
Курячий суп з яйцем
Курячий суп - це легке перше блюдо, яке можна приготувати без праці і клопоту. Для ситності і більш густої консистенції додамо в основний склад сире
Бульйон з курки
Варка правильного курячого бульйону, прозорого, золотистого, без зайвого жиру - це справжнє мистецтво, якому можна навчитися лише методом проб і