Курячий бульйон – сам по собі є одним з найсмачніших, легенів, з ненав'язливим смаком страв. Але, якщо його подати з шматочками м'яса, яєчком і іншими чудово підходять до нього інгредієнтами, то отримаємо пречудове ситне страву. Тому, пропонуємо вам приготувати смачний, прозорий курячий бульйон, який у поєднанні з яйцем стане шедевром вашої домашньої кулінарії.
Рецепт курячого бульйону з яйцем, грінками і зеленню
Інгредієнти: курячі спинки – 800 г; куряче яйце (на одну порцію) – 1 шт.; білий хліб – 100-120 г; рослинне масло – 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля – 1 шт.; перець запашний – 3 горошини; кухонна сіль – 05 ст. ложки; вода – 2-22 л; зелень кропу і петрушки – по 5-7 гілочок. Приготування Вимиті в холодній воді курячі спинки викладаємо в глибоку каструлю і заливаємо їх питною водою. Додаємо сюди вимиту цілу цибулину (у лушпинні), горошини запашного перчика і ставимо бульйон на плиту при режимі середнього вогню на 50-60 хвилин. Коли бульйон досягне стадії закипання, необхідно за допомогою шумівки або великої ложки зняти зайву піну. Хвилин за 12-15 до приготування додаємо сіль.
У невеликій металевій ємності варимо круто куряче яйце. Хліб беремо вчорашній і нарізаємо його красивими кубиками, які обсмажуємо на розпеченому маслі до утворення кірочок.
Зі спинок з готового курячого бульйону, можна зібрати м'ясо і відправити його назад в посуд. Але, якщо ви хочете насолодитися самим смаком бульйончик, то процідіть його, а курці знайдіть інше застосування. Подавайте блюдо з розрізаним надвоє яйцем, дивовижно хрусткими грінками і ароматною свіжою зеленню.
Курячий бульйон з локшиною і яйцем пашот
Інгредієнти: куряча грудка – 1 шт.; яйця курячі – 6 шт.; морква (маленька) – 1 шт.; сіль «Екстра» - за смаком; горошини чорного перцю – 4-5 шт.; зелена цибуля – 1 пучок; пшеничне борошно – 200 р. Приготування Вже відомим способом варимо бульйон з курячою грудкою і кількома горошинами чорного перцю і також за 12-15 хвилин до закінчення приготування підсолюємо його.
З двох свіжих яєць, щіпки дрібної солі і просіяного борошна замішуємо круте тісто, яке старанно, дуже тонко розкочуємо качалкою. Нарізаємо широкими смужками і залишаємо їх розкладеними до приготування бульйону.
Моркву нарізаємо тонкою соломкою і вводимо її у готовий курячий бульйон, з якого ми поки дістали зварене м'ясо, для його охолодження. Після того як морквина прокипить 4-5 хвилин, акуратно занурюємо в бульйон приготовлену локшину. Коли локшина буде вже майже готова, але ще трохи твердуватою починаємо занурювати (по одному) відокремлені від шкаралупи яйця, що залишилися. Через 6-7 хвилин вимикаємо газ і розливаємо бульйон з локшиною по порціях, так щоб в кожній тарілочці було по одному яйцю-пашот. Також в кожне блюдо кладемо шматочки розібраного м'яса курячої грудки і присипаємо всі нарізаною зеленою цибулею.