Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити юшку в домашніх умовах?

Як зварити юшку в домашніх умовах?

28-05-2016, 12:09
570
Як зварити юшку в домашніх умовах?
Звичайно, сама смачна юшка виходить з свіжозловленої риби. І краще всього готувати її тут же на багатті. Але, на жаль, не завжди це виходить. І це не біда, зараз ми розповімо, як правильно зварити юшку в домашніх умовах.

Як зварити юшку будинку?


Інгредієнти:

  • судак (голова, хвіст, плавники);

  • картопля – 200 г;

  • цибуля – 130 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • морква – 200 г;

  • корінь селери дрібний – 1 шт.;

  • сіль;

  • спеції .


  • Приготування
    Вливаємо 2 літри води в каструлю, трохи підсолюємо, кладемо спеції. Добре підходить чорний і запашний перець, гвоздика, коріандр і лаврові листочки. Очищену моркву нарізаємо полукружками, цибулю чистимо і зверху приблизно на 1 см у глибину ріжемо хрест-навхрест. Закладаємо в киплячу воду цибулю, моркву, цілий корінь селери. Проварюємо чверть години, а потім додаємо картоплю, порізану кубиками. Коли цибуля звариться, виймаємо його з каструлі. Варимо картоплю близько 10 хвилин, а потім закладаємо вимиті голову, хвіст, плавники судака. Варимо близько 20 хвилин на невеликому вогні. Потім притрушиваем вуха подрібненою зеленню і даємо настоятися хвилин 10.

    Як зварити смачну юшку з лососевих хребтів?


    Інгредієнти:

  • хребти лососеві – 500 г;

  • цибуля – 120 г;

  • картопля – 300 г;

  • сіль;

  • морква – 170 г;

  • лавровий лист;

  • зелень;

  • перець.


  • Приготування
    Нарізаємо брусочками очищену картоплю. Дрібненько кришимо цибулю. Морква ріжемо кружальцями. Зелень дрібно рубаємо. У каструлю кладемо картоплю, цибулю та моркву, заливаємо все це холодною водою. Варимо до готовності близько 20 хвилин. Коли овочі будуть майже готові, закладаємо лососеві хребти. Нарізані шматочками, потім солимо, перчимо, кладемо лавровий лист і варимо чверть години. В кінці додаємо подрібнену зелень, вимикаємо вогонь і даємо вусі настоятися під кришкою.

    Як смачно зварити юшку будинку з річкової риби?


    Інгредієнти:

  • вода – 3 літри;

  • цибуля – 200 г;

  • риба річкова – 2 кг;

  • морква – 180 г;

  • картопля – 400 г;

  • горілка – 30 мл;

  • перчик запашний горошком – 4 шт.;

  • сіль;

  • свіжозмелену перець;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • зелень.


  • Приготування
    Рибу миємо, чистимо, потрошимо і видаляємо зябра. Якщо використовувана риба велика, то ріжемо його на шматочки, а якщо дрібна, то можна залишити цілком. Поміщаємо в каструлю приблизно 1/3 риби, заливаємо її холодною водою. Після закипання ретельно прибираємо всю піну, додаємо ще 1/3 риби і сирий очищений цибулю. Варимо При слабкому кипінні 15 хвилин, також знімаємо піну. Потім кладемо залишилася рибку і знову даємо закипіти. Солимо юшку варимо ще близько 20 хвилин, знімаємо піну. Виймаємо рибу і цибулю з бульйону шумівкою. Проціджуємо бульйон через марлю. Знову ставимо на вогонь і даємо закипіти. Кладемо в бульйон картоплю, порізану кубиками, моркву, нашатковану тонкими кружальцями, лавровий лист, перчик горошком і варимо близько 15 хвилин при невеликому кипінні. Потім додаємо рибне філе, вливаємо горілку. Ще через 2 хвилини додаємо подрібнений кріп, перчик і сіль за смаком. Вимикаємо Плиту, даємо вусі настоятися і подаємо до столу хвилин через 15-20.

    Як зварити юшку з червоної риби?


    Інгредієнти:

  • вода – 2 літри;

  • картопля – 400 г;

  • цибуля – 130 г;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • морква – 190 г;

  • стейки сьомги – 500 г;

  • перець духмяний – 5 шт;

  • зелень кропу;
  • Як зварити юшку в домашніх умовах?

  • чорний мелений перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Картоплю нарізами великими брусочками, моркву – кружальцями. Цибулю дрібненько шаткуємо. Добре промиваємо рибу, чистимо від луски і нарізаємо порційними шматочками. Кип'ятимо воду, поміщаємо в неї підготовлені овочі, рибу, лавровий лист і запашний перчик. Все це доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо близько півгодини на малому вогні. Потім солимо, перчимо за смаком. Подаємо до столу юшку, притрусивши подрібненим кропом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп із заморожених грибів
    Суп із заморожених грибів
    Грибний суп виходить неймовірно ароматним і смачним. Готувати його можна не тільки з свіжих грибів у грибний сезон полювання, але і в будь-який час
    Юшка з тріски
    Юшка з тріски
    Вуха - це апетитне і універсальне блюдо в будь-який час року. Взимку вона відмінно зігріває і насичує, а влітку є відмінним компонентом будь-якого
    Юшка з сьомги - рецепт
    Юшка з сьомги - рецепт
    Юшка з сьомги виходить дуже ароматною і ситної, з ніжним, вишуканим смаком. Таке блюдо можна подати і до святкового обіду, подавши до столу в
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
    Юшка з осетрини - рецепт
    Юшка з осетрини - рецепт
    Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
    Вуха в мультиварці
    Вуха в мультиварці
    Якщо вам хочеться приготувати на обід щось швидке, легке, але в теж час досить поживне, смачне та корисне, то пропонуємо вам зварити юшку. Цей