Креветки в часниковому маринаді - рецепт
Креветки – це один з найпопулярніших морепродуктів на всіх континентах нашої планети. Існує дійсно багато способів їх приготування, але рецепти з часником відкриють для вас новий смак цього морепродукту.
Це рецепт приготування смажених в оливковій олії креветки з часником, соєвим соусом, соком лимона і додаванням сухого білого вина для отримання унікального смаку цього морепродукту.
Інгредієнти:
креветки королівські – 06 кг;
імбир (натертий) – 1 ст. ложка;
часник – 4 зубки;
соєвий соус – 90 г;
олія оливкова – 50 г;
крохмаль – 1 ч. ложка;
вино біле сухе – 50 г;
сік лимона – 30 г;
перець чилі (свіжий) – 1 стручок;
кінза – 1/2 пучка;
сіль.
Приготування
Приготування такого дорогого продукту, як креветки, завжди треба починати з їх вибору. Насамперед звертайте увагу на забарвлення панцира креветки, він повинен бути рівномірним, сірим. На ньому не повинно бути плям, помутнінь та яких-небудь пошкоджень. Так само характерною ознакою того, що креветки були заморожені далеко не свіжими, є витягнуті хвости. Дійсно свіжозамороженої креветки хвіст повинен бути поджатый або клубком.
Тепер приступайте до очищення, для того, щоб цей процес проходив легше, перед тим як чистити креветку опустіть її в крижану воду. Не маючи вправності, краще скористатися найпростішим способом очищення. Спочатку відокремте голову, а потім зніміть панцир, після обережно з схопитеся за хвостик стравоходу і витягніть його, це така темна відень, розташована вздовж всієї креветки.
Отже, очищені креветки з віддаленим стравоходом необхідно добре промити. Залийте креветки соєвим соусом, додайте натертий імбир, половину кінзи, не забувши попередньо дрібно нарубати і видавіть до них 2 зубки часнику. Перебувати в цьому маринаді з часником для креветок буде достатньо п'ятнадцяти хвилин. Тепер у розігріту сковороду з олією викладайте не дрібно порізані часник і перець, тільки не забудьте видалити насіння з чилі. Після нетривалої обжарювання, вийміть з маринаду креветки і покладіть до перцю і часнику обсмажуватися близько 3 хвилин. Маринад перелийте в іншу сковороду, додайте сік лимона, сіль і чекайте поки він закипить. В цей час розведіть у вині крохмаль і вилийте у вже киплячий маринад, після чого відправте туди креветки. Залишилося почекати всього хвилину і можна викладати на тарілку і прикрашати крупно посіченою кінзою.
Інгредієнти:
креветки – 500 г;
вершки 20% – 200 г;
олія оливкова – 50 г;
сік лимона – 40 г;
вино біле сухе – 50 г;
розмарин – 1 гілочка;
петрушка – 1/4 пучка;
часник – 4 зубки;
перець;
сіль.
Приготування
Якщо ви купили вже зварені креветки, то просто розморозьте і очистіть їх, відокремивши голову і, знявши панцир. На сковороді з олією обсмажте не дрібно нарізаний часник, не більше трьох хвилин, тут головне не перестаратися. Долийте до нього сік лимона, а почекавши, коли часник стане рум'яним, влийте в сковороду тонкою цівкою вино і вершки. Чекайте поки все це закипить і зачекайте кілька хвилин і викладайте туди креветки, до них покладіть розмарин, додайте сіль і перець, креветок потрібно буде 7 хвилин потушиться в цьому соусі. На останній хвилині посипте рубаною петрушкою, закрийте кришкою і дайте постояти кілька хвилин.
Рецепт креветок в часниковому маринаді
Це рецепт приготування смажених в оливковій олії креветки з часником, соєвим соусом, соком лимона і додаванням сухого білого вина для отримання унікального смаку цього морепродукту.
Інгредієнти:
Приготування
Приготування такого дорогого продукту, як креветки, завжди треба починати з їх вибору. Насамперед звертайте увагу на забарвлення панцира креветки, він повинен бути рівномірним, сірим. На ньому не повинно бути плям, помутнінь та яких-небудь пошкоджень. Так само характерною ознакою того, що креветки були заморожені далеко не свіжими, є витягнуті хвости. Дійсно свіжозамороженої креветки хвіст повинен бути поджатый або клубком.
Тепер приступайте до очищення, для того, щоб цей процес проходив легше, перед тим як чистити креветку опустіть її в крижану воду. Не маючи вправності, краще скористатися найпростішим способом очищення. Спочатку відокремте голову, а потім зніміть панцир, після обережно з схопитеся за хвостик стравоходу і витягніть його, це така темна відень, розташована вздовж всієї креветки.
Отже, очищені креветки з віддаленим стравоходом необхідно добре промити. Залийте креветки соєвим соусом, додайте натертий імбир, половину кінзи, не забувши попередньо дрібно нарубати і видавіть до них 2 зубки часнику. Перебувати в цьому маринаді з часником для креветок буде достатньо п'ятнадцяти хвилин. Тепер у розігріту сковороду з олією викладайте не дрібно порізані часник і перець, тільки не забудьте видалити насіння з чилі. Після нетривалої обжарювання, вийміть з маринаду креветки і покладіть до перцю і часнику обсмажуватися близько 3 хвилин. Маринад перелийте в іншу сковороду, додайте сік лимона, сіль і чекайте поки він закипить. В цей час розведіть у вині крохмаль і вилийте у вже киплячий маринад, після чого відправте туди креветки. Залишилося почекати всього хвилину і можна викладати на тарілку і прикрашати крупно посіченою кінзою.
Смажені креветки у вершковому соусі з часником
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви купили вже зварені креветки, то просто розморозьте і очистіть їх, відокремивши голову і, знявши панцир. На сковороді з олією обсмажте не дрібно нарізаний часник, не більше трьох хвилин, тут головне не перестаратися. Долийте до нього сік лимона, а почекавши, коли часник стане рум'яним, влийте в сковороду тонкою цівкою вино і вершки. Чекайте поки все це закипить і зачекайте кілька хвилин і викладайте туди креветки, до них покладіть розмарин, додайте сіль і перець, креветок потрібно буде 7 хвилин потушиться в цьому соусі. На останній хвилині посипте рубаною петрушкою, закрийте кришкою і дайте постояти кілька хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смажити креветки?
Страви з креветок завжди виходять неймовірно смачними. Однак і у вигляді самостійної закуски ці морські мешканці користуються особливою популярністю,
Смажені креветки в соєвому соусі
Креветки - улюблений делікатес більшості любителів морепродуктів. Все тому, що вони сьогодні доступні всюди і ціна досить прийнятна. А ще ракоподібні
Креветки до пива
Чудовим варіантом закуски до пінному у великій компанії друзів стануть креветки, приготовані за запропонованими рецептами. Далі розповімо, як
Смажені креветки з часником
Існує чимало способів приготування креветок. Ми ж з вами поговоримо про те, як посмажити креветки з часником. Комусь таке поєднання на перший погляд
Креветки у фритюрі
Креветки у фритюрі - це швидка і смачна закуска до прохолодних напоїв і снек, який зуміє приготувати будь-яка господиня. Любителям морепродуктів
Креветки під соусом
Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися