Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодець з рульки

Холодець з рульки

28-04-2016, 20:34
813
Холодець з рульки
Традиційно варять холодець з свинячих ніжок, при цьому додаючи додатково яловичину, курку, індичку або свинячу м'якоть. Але такий чудовий продукт, як свиняча рулька може з легкістю бути в головній ролі. Там є і м'ясо, і речовини так необхідні холодцю для застигання. У рецептах нижче ми докладно розповімо, як правильно варити смачний холодець зі свинячої рульки.

Холодець з рульки курки - рецепт


Для наваристого хорошого холодцю найкраще до рульки підійде, звичайно ж, домашня курочка. Тоді у холодцю буде чудовий аромат, так і застигне він легко без допомоги желатину. До того ж, більш пісне м'ясо курки розбавить досить жирну свинину з рульки.
Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;

  • рулька – 1 шт.;

  • петрушка коренева – 200 г;

  • курка – 1 шт.;

  • часник – 60 г;

  • цибуля – 2 цибулини;

  • лавровий лист, сіль, духмяний перець.


  • Приготування
    Почати приготування холодцю бажано з вечора. Рульку і курку добре миємо, уважно оглядаємо на наявність залишків пір'я і щетини. Якщо такі є видаляємо, це легко зробити над газовим пальником. Після цього дуже добре з залізною щіткою ще раз моєму шкірку. Курку ріжемо на шматки, рульку залишаємо цілою, заливаємо у великій каструлі водою і залишаємо так на ніч. Вранці воду зливаємо, заливаємо чистою, даємо закипіти і знову зливаємо. Тепер заливаємо води стільки, скільки нам буде потрібно, з урахуванням того, що вона ще википить в процесі варіння. Бажано потім вже не доливати воду. Як закипить, знімаємо пінку, варимо на слабкому вогні 5 годин. Після цього додаємо цілими і очищені моркву, цибулю, петрушку і спеції, тушкуємо ще годину. Потім дістаємо м'ясо, бульйон проціджуємо від овочів і спецій. Остигле м'ясо відокремлюємо від кісток, поділяємо на волокна і розкладаємо в форми. У бульйон додаємо сіль і часник пропущений через прес і заливаємо до м'яса. У холодильнику холодець застигне годин за п'ять.

    Холодець з рульки класичний


    Інгредієнти:

  • рулька свиняча – 1500 г;

  • вода – 5 літрів;

  • селера – 2 стебла;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 7 зубочки;

  • сіль, лаврове листя, спеції .


  • Приготування
    Підготовку рульки проведемо також, як у попередньому рецепті. Також зливаємо першу воду після закипання,
    Холодець з рульки
    завдяки цьому холодець буде прозорий, обов'язково знімаємо пінку протягом всієї варіння. Також впливає на прозорість і темп кипіння. Бульйон повинен ледве-ледве нудитися, нехай і довго, ніж вирувати. Через п'ять годин додаємо овочі, можна цілком, і лаврушку, а ось цибулю можна до кінця не очищати. Залишена шкурка додасть холодцю красивий відтінок. Впродовж години рульку дістаємо, можна розрізати її щоб швидше охолола. Бульйон ретельно проціджуємо через марлю. Коли м'ясо охололо розбираємо його руками і розкладаємо у формочки. А бульйон доводимо до яскравого смаку за допомогою солі, спецій і подрібненого часнику. Розливаємо по формах, даємо спочатку охолонути при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити холодець зі свинячої рульки?
    Як зварити холодець зі свинячої рульки?
    Не секрет, що ідеальним холодець виходить саме з свинячих ніжок, з-за високого вмісту колагену в кісточках. Тому з рульки, безсумнівно вийде відмінна
    Холодець з курки - рецепт
    Холодець з курки - рецепт
    Традиційний холодець готують неодмінно з яловичини, однак сьогодні з'явилася безліч сучасних варіацій цієї чудової страви. Пропонуємо створити страву
    Як варити холодець?
    Як варити холодець?
    Холодець - страва, що приготувати просто, проте сам процес зовсім не швидкий. Традиційно його варять на основі лише яловичини, але ми пропонуємо
    Холодець зі свинячої рульки
    Холодець зі свинячої рульки
    Холодець не втрачає своєї актуальності вже дуже багато років. І не даремно! Така закуска завжди виграє на святковому столі. У нашій статті ми
    Рецепт холодцю зі свинини
    Рецепт холодцю зі свинини
    Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець в скороварці - рецепт
    Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в