» » Пісний торт в домашніх умовах - рецепт

Пісний торт в домашніх умовах - рецепт

Пісний торт в домашніх умовах - рецепт
Під час посту також хочеться поласувати чимось смачненьким. Але у складі практично всіх тортів і тістечок присутні або яйця, або кефір, або масло. А значить, дані ласощі знаходяться під забороною. Але є вихід! Ми вам зараз розповімо, як приготувати пісний торт. Кілька цікавих рецептів чекають вас нижче.

Пісний морквяний торт – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту просеянная – 150 г;

  • ядра волоських горіхів – 90 г;

  • пісок цукровий – 190 г;

  • морква свіжа – 150 г;

  • олія рослинна рафінована – 150 мл;

  • розпушувач – 10 г;

  • сік персиковий з м'якоттю – 220 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Горіхи обсмажуємо в духовці. Змішуємо цукор з маслом, отриману суміш заливаємо соком. Морква подрібнюємо за допомогою невеликої терки і додаємо до основної суміші. Горіхи подрібнюємо за допомогою блендера, але не дуже дрібно. Смачніше, коли готової випічки відчуваються шматочки горіхів. При цьому потрібно подрібнювати не всі горіхи, парочку можна залишити для прикраси. Подрібнені горіхи додаємо в суміш з соком і розмішуємо. Виливаємо тісто у форму і готуємо пиріг при 180 градусах 40 хвилин. Потім корж охолодити, ріжемо навпіл, а далі вже на свій розсуд – можна промазати будь-яким варенням, повидлом і прикрасити рештою горіхів.

    Пісний шоколадний торт в домашніх умовах - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 540 г;

  • цукровий пісок – 270 г;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • какао-порошок – 100 г;

  • оцет – 10 мл;

  • ваніль – 1 ч. ложка;

  • вода холодна – 2 склянки;

  • олія рафінована рослинна – 120 мл


  • Приготування
    Борошно змішати з какао-порошком і цукром. Поступово вливаємо воду і перемішуємо. Додаємо ваніль і рослинне масло. Додаємо в тісто гашену укусом соду і розмішуємо. Випікаємо 40 хвилин при помірній температурі. Потім готовий пісний торт в домашніх умовах можна розрізати навпіл і змастити варенням.

    Пісний той з вишнею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно вищого сорту пшеничне 550 г;

  • рослинна олія без запаху – 1 склянка;

  • газована вода – 1 склянка;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • лимонна кислота – 1/4 ч. ложки.


  • Для глазурі:

  • натуральний мед – 2 ст. ложки;

  • какао – 4 ст. ложки;

  • вишневий сік – 6 ст. ложок;

  • пісок цукровий – 80 р.


  • Для прошарку:

  • заморожена вишня – 900 г;

  • банани великі – 2 шт.;

  • цукор – 1 склянка;

  • крохмаль – 1 ч. ложка.


  • Для прикраси:

  • смажений арахіс;

  • цукрова пудра .


  • Приготування
    Змішуємо газовану воду з олією, додаємо лимонну кислоту і підсолюємо. Потім частинами додаємо борошно і замішуємо досить щільне тісто. Залишаємо його прямо на столі хвилин на 30. Ділимо тісто на 5 частин, кожну розкачуємо шаром завтовшки 3 мм. По всій поверхні робимо проколи вилкою, щоб при випічці тісто не вздувалось. Потім акуратно переносимо його на деко. При 200 градусах корж буде готовий вже через 5 хвилин. Поки коржі печуться, підготуємо начинку: розморожуємо ягоди, звільняємо від кісточок, покласти в глибоку миску і пересипаємо цукром. Коли утвориться сік, зливаємо його, додаємо крохмаль і ставимо на невеликий вогонь. Помішуючи,
    Пісний торт в домашніх умовах - рецепт
    доводимо масу до загусання. Тепер приступаємо до складання торта: на перший корж викладаємо шар вишні, трохи притрушиваем цукром, накриваємо другим коржем і наносимо шар вишневого соусу. На нього покласти скибочки банана. Накриваємо третім коржем, знову соус і банан. Слідом йде 4-й корж, вишня і останній п'ятий корж. Залишаємо при кімнатній температурі для просочення годин на 8. Для пісної шоколадної глазурі змішуємо какао, мед, сік, цукор і на повільному вогні доводимо до повного розчинення всіх інгредієнтів. Глазур трохи охолоджуємо і покриваємо нею наш пісний банановий торт з вишнями. Прикрашаємо цукровою пудрою і смаженим арахісом.
    Додав: admin | 18-04-2016, 22:08
    Переглядів: 795