Пісне тісто для пирога
Якщо під час посту вам захотілося приготувати свіжої випічки, то не варто зупиняти свою увагу на простих і нікудишніх варіаціях пісної основи. Приготуйте тісто, яке неможливо буде відрізнити від класичної варіації, що готується з тваринами продуктами в складі, а ми вам у цьому допоможемо. Всі варіації пісного тіста для пирогів описані нижче.
Секрет по-справжньому смачного пісного тіста криється в використанні рослинного молока, а не води, для розчинення дріжджів. В якості основи можна брати як соєве, так і будь-горіхове молоко, все одно вийде смачно.
Інгредієнти:
молоко соєве або горіхове) - 540 мл;
цукор - 10 г;
свіжі дріжджі - 75 г;
борошно - 980 р;
розпушувач - 12 м;
лимонний сік - 5 мл;
рослинне масло - 75 мл.
Приготування
Першим ділом вам необхідно підігріти молоко і розчинити в ньому цукор. Перегрівати молоко ні в якому разі не можна, інакше дріжджі загинуть, бо доведіть його до температури трохи вище температури тіла, а потім розведіть в підсолодженому молоці дріжджі і залиште їх активуватися на 10 хвилин. Окремо приготуйте суміш з решти компонентів і влийте до них дріжджовий розчин. Добре вимісіть тісто, щоб воно вийшло більш м'яким після випікання (вимішувати не менше 7 хвилин), після приступайте до формування і випікання.
Якщо ви захочете приготувати звичайний пиріг, наприклад шарлотку, то немає потреби возитися з дріжджами. Кілька хвилин і ви отримаєте просте бісквітне тісто з приголомшливим смаком.
Замінником яйця в даному рецепті стане яблучне пюре (купіть звичайний, у відділі дитячого харчування або зробіть його самі), яке завдяки пектину зможе з'єднати всі інгредієнти разом.
Інгредієнти:
цукор - 45 г;
оливкова олія - 115 мл;
яблучне пюре - 115 мл;
горіхове молоко - 45 мл;
борошно самоподнимающаяся - 175 г;
розпушувач - 10 р.
Приготування
Почніть з основи, змішавши самоподнимающуюся борошно з додатковою кількістю розпушувача. Цукор збийте з маслом і яблучним пюре, потім розведіть всі горіховим молоком і додайте отриману суміш до сухих складових. Отримане пісне тісто для солодкого пирога можна відразу переливати в форму, а можна доповнити шматочками улюблених фруктів.
Якщо ви маєте намір готувати солодкий пісочний пиріг, то використовуйте для нього основу, приготовану з додаванням кокосового масла, воно набагато корисніше звичайного маргарину і надає готової випічки ще більш приємний аромат.
Інгредієнти:
борошно - 155 г;
цукор - 15 г;
кокосове масло - 60 г;
вода - 90 мл
Приготування
Перед початком приготування кокосове масло і воду поміщають в морозильну камеру. Схема приготування залишається тією ж, що і для звичайного пісочного тіста. Борошно змішуємо з невеликою кількістю цукру і дрібкою солі, а після починаємо додавати холодну кокосове масло порціями. Шматочки масла перетираємо пальцями разом з борошном, поки не сформуется крихта, потім крихту ставлять в морозильну камеру ще на 10 хвилин, а далі змішують з крижаною водою і збирають разом. Готове тісто перед розкочуванням залишають на холоді на півгодини.
Ще один варіант пісочного тіста, але на цей раз на рослинному маргарині.
Інгредієнти:
борошно - 185 г;
рослинний маргарин - 95 г;
рослинна молоко - 55 мл;
по дрібці цукру і солі.
Приготування
Поєднавши всі сухі компоненти разом, розітріть їх з кубиками холодного масла і залийте отриману крихту молоком. Зібравши всю крихту разом, оберніть ком тесту плівкою і залиште в холодильнику на півгодини перед розкочуванням.
Пісне дріжджове тісто для пирога
Секрет по-справжньому смачного пісного тіста криється в використанні рослинного молока, а не води, для розчинення дріжджів. В якості основи можна брати як соєве, так і будь-горіхове молоко, все одно вийде смачно.
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом вам необхідно підігріти молоко і розчинити в ньому цукор. Перегрівати молоко ні в якому разі не можна, інакше дріжджі загинуть, бо доведіть його до температури трохи вище температури тіла, а потім розведіть в підсолодженому молоці дріжджі і залиште їх активуватися на 10 хвилин. Окремо приготуйте суміш з решти компонентів і влийте до них дріжджовий розчин. Добре вимісіть тісто, щоб воно вийшло більш м'яким після випікання (вимішувати не менше 7 хвилин), після приступайте до формування і випікання.
Рецепт пісного тіста для пирогів без дріжджів
Якщо ви захочете приготувати звичайний пиріг, наприклад шарлотку, то немає потреби возитися з дріжджами. Кілька хвилин і ви отримаєте просте бісквітне тісто з приголомшливим смаком.
Замінником яйця в даному рецепті стане яблучне пюре (купіть звичайний, у відділі дитячого харчування або зробіть його самі), яке завдяки пектину зможе з'єднати всі інгредієнти разом.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з основи, змішавши самоподнимающуюся борошно з додатковою кількістю розпушувача. Цукор збийте з маслом і яблучним пюре, потім розведіть всі горіховим молоком і додайте отриману суміш до сухих складових. Отримане пісне тісто для солодкого пирога можна відразу переливати в форму, а можна доповнити шматочками улюблених фруктів.
Як приготувати пісне пісочне тісто для пирогів?
Якщо ви маєте намір готувати солодкий пісочний пиріг, то використовуйте для нього основу, приготовану з додаванням кокосового масла, воно набагато корисніше звичайного маргарину і надає готової випічки ще більш приємний аромат.
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування кокосове масло і воду поміщають в морозильну камеру. Схема приготування залишається тією ж, що і для звичайного пісочного тіста. Борошно змішуємо з невеликою кількістю цукру і дрібкою солі, а після починаємо додавати холодну кокосове масло порціями. Шматочки масла перетираємо пальцями разом з борошном, поки не сформуется крихта, потім крихту ставлять в морозильну камеру ще на 10 хвилин, а далі змішують з крижаною водою і збирають разом. Готове тісто перед розкочуванням залишають на холоді на півгодини.
Смачне пісне тісто для пирогів
Ще один варіант пісочного тіста, але на цей раз на рослинному маргарині.
Інгредієнти:
Приготування
Поєднавши всі сухі компоненти разом, розітріть їх з кубиками холодного масла і залийте отриману крихту молоком. Зібравши всю крихту разом, оберніть ком тесту плівкою і залиште в холодильнику на півгодини перед розкочуванням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах
Не секрет, що пісне меню досить скромне, проте це не заважає готувати різноманітні солодощі, зрозуміло в рамках допустимого харчування. Далі
Тісто для рибного пирога
Особливістю рибного пирога є те, що оболонку для нього можна підібрати будь-яку. Далі запропонуємо кілька абсолютно різних рецептів відповідного
Пісочне тісто для пирога з варенням – рецепт
Ідеальною основою для пирогів з варенням є пісочне тісто. Такий вид домашньої випічки вже став традиційним у багатьох будинках. Тому далі
Здобне дріжджове тісто для пирогів в духовці
Багато любителів солодкої випічки віддають перевагу саме здобу. Однак приготування такої основи вимагає достатньо часу і дотримання базових правил.
Пісочне тісто для пирога з яблуками
Випічка з пісочного тіста дуже люблять у багатьох будинках, адже приготувати таку основу неймовірно просто. А пісочні пироги виходять завжди дуже
Пісне тісто для пиріжків
Багато хто помилково вважають, що пісне меню несмачне і одноманітне. Існує таке неймовірне кількість страв, що часом можна розгубитися. Пропонуємо