Якщо під час посту вам захотілося приготувати свіжої випічки, то не варто зупиняти свою увагу на простих і нікудишніх варіаціях пісної основи. Приготуйте тісто, яке неможливо буде відрізнити від класичної варіації, що готується з тваринами продуктами в складі, а ми вам у цьому допоможемо. Всі варіації пісного тіста для пирогів описані нижче.
Пісне дріжджове тісто для пирога
Секрет по-справжньому смачного пісного тіста криється в використанні рослинного молока, а не води, для розчинення дріжджів. В якості основи можна брати як соєве, так і будь-горіхове молоко, все одно вийде смачно.
Інгредієнти: молоко соєве або горіхове) - 540 мл; цукор - 10 г; свіжі дріжджі - 75 г; борошно - 980 р; розпушувач - 12 м; лимонний сік - 5 мл; рослинне масло - 75 мл. Приготування Першим ділом вам необхідно підігріти молоко і розчинити в ньому цукор. Перегрівати молоко ні в якому разі не можна, інакше дріжджі загинуть, бо доведіть його до температури трохи вище температури тіла, а потім розведіть в підсолодженому молоці дріжджі і залиште їх активуватися на 10 хвилин. Окремо приготуйте суміш з решти компонентів і влийте до них дріжджовий розчин. Добре вимісіть тісто, щоб воно вийшло більш м'яким після випікання (вимішувати не менше 7 хвилин), після приступайте до формування і випікання.
Рецепт пісного тіста для пирогів без дріжджів
Якщо ви захочете приготувати звичайний пиріг, наприклад шарлотку, то немає потреби возитися з дріжджами. Кілька хвилин і ви отримаєте просте бісквітне тісто з приголомшливим смаком.
Замінником яйця в даному рецепті стане яблучне пюре (купіть звичайний, у відділі дитячого харчування або зробіть його самі), яке завдяки пектину зможе з'єднати всі інгредієнти разом.
Інгредієнти: цукор - 45 г; оливкова олія - 115 мл; яблучне пюре - 115 мл; горіхове молоко - 45 мл; борошно самоподнимающаяся - 175 г; розпушувач - 10 р. Приготування Почніть з основи, змішавши самоподнимающуюся борошно з додатковою кількістю розпушувача. Цукор збийте з маслом і яблучним пюре, потім розведіть всі горіховим молоком і додайте отриману суміш до сухих складових. Отримане пісне тісто для солодкого пирога можна відразу переливати в форму, а можна доповнити шматочками улюблених фруктів.
Як приготувати пісне пісочне тісто для пирогів?
Якщо ви маєте намір готувати солодкий пісочний пиріг, то використовуйте для нього основу, приготовану з додаванням кокосового масла, воно набагато корисніше звичайного маргарину і надає готової випічки ще більш приємний аромат.
Інгредієнти: борошно - 155 г; цукор - 15 г; кокосове масло - 60 г; вода - 90 мл Приготування Перед початком приготування кокосове масло і воду поміщають в морозильну камеру. Схема приготування залишається тією ж, що і для звичайного пісочного тіста. Борошно змішуємо з невеликою кількістю цукру і дрібкою солі, а після починаємо додавати холодну кокосове масло порціями. Шматочки масла перетираємо пальцями разом з борошном, поки не сформуется крихта, потім крихту ставлять в морозильну камеру ще на 10 хвилин, а далі змішують з крижаною водою і збирають разом. Готове тісто перед розкочуванням залишають на холоді на півгодини.
Смачне пісне тісто для пирогів
Ще один варіант пісочного тіста, але на цей раз на рослинному маргарині.
Інгредієнти: борошно - 185 г; рослинний маргарин - 95 г; рослинна молоко - 55 мл; по дрібці цукру і солі. Приготування Поєднавши всі сухі компоненти разом, розітріть їх з кубиками холодного масла і залийте отриману крихту молоком. Зібравши всю крихту разом, оберніть ком тесту плівкою і залиште в холодильнику на півгодини перед розкочуванням.