Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісочне тісто для пирога з варенням – рецепт

Пісочне тісто для пирога з варенням – рецепт

1-03-2016, 19:31
1 125
Пісочне тісто для пирога з варенням – рецепт
Варення – універсальний наповнювач для будь-якого виду випічки, головне, підібрати до нього відповідне тісто. Правильно вибране тісто не дасть продукту витекти або просочити корж під час приготування та зберігання, а тому краще всього віддавати перевагу універсальному пісочному коржу, який утримає всі добавки завдяки високій щільності. Про рецептах пісочного тіста для пирога з варенням ми і вирішили поговорити в цьому матеріалі.

Як приготувати пісочне тісто для пирога?


Почнемо з самої класичної варіації, складу якої включає борошно, холодне масло і воду. Врахуйте, що не тільки продукти, але і посуд повинні бути максимально холодними, а все для того, щоб тісто не піднімалося і не позурилося під час випікання, а залишалося максимально хрустким, маслянистим і щільним.
Ви можете залишити тісто прісним, але ми вирішили підсипати до борошна трохи цукрової пудри .
Інгредієнти:

  • борошно - 135 г;

  • цукрова пудра - 25 г;

  • вершкове масло - 65 г;

  • крижана вода - 30 мл


  • Приготування
    Перед початком приготування будь-якого тесту необхідно пропустити борошно через сито. В нашому випадку, разом з борошном ми просеем ще і цукрову пудру. До отриманої сухої суміші додайте шматочки крижаного масла і розітріть все в крихту. В ідеалі, в даному випадку скористатися блендером, але якщо його немає – підійде і звичайний ніж, головне, щоб в процесі не брали участь руки. Коли утворюється крихта з тіста, влийте до неї крижану воду і зберіть всі разом. Пісочне тісто вимішують, знову ж таки, з метою того, щоб не нагрівати масло. Через півгодини пісочне тісто без яєць для пирога буде готове, але якщо ви не плануєте приступати до приготування негайно, то можете зберігати ком в морозильній камері.

    Пісочне тісто для пирога на сметані


    За рахунок наявності сметани в основі, таке тісто вийде не надто щільним, розсипчастим, буде танути в роті і не буде хрустіти.
    Інгредієнти:

  • борошно - 245 г;

  • вершкове масло - 185 г;

  • сметана - 155 р.


  • Приготування
    На контрасті з солодким варенням ідеально виступить злегка солонувате тісто. Для нього змішайте борошно з пучкою солі і лише потім приступайте до замішування. Подрібніть крижане масло разом з борошном, а отриману крихту змішайте зі сметаною, вона, в нашому випадку, буде грати роль головної сполучної ланки, як вода, у попередньому рецепті. Після збирання тесту воєдино, його залишають полежати мінімум півгодини і лише потім подають.

    Просте пісочне тісто для пирога


    По праву звання класичного заслужила і варіація тіста з додаванням яєць, які покликані замінити рідину в основному рецепті. Готове тісто виходить досить щільним і хрустким, а тому добре тримає форму.
    Інгредієнти:

  • борошно - 245 г;

  • вершкове масло - 135 г;

  • яйця - 2 шт.


  • Приготування
    Схема приготування залишається тією ж: борошно рубається в крихту з вершковим маслом, а потім ця крихта з'єднується з чимось рідким, в нашому випадку – з яйцями. Яйця перед цим збиваються з дрібкою солі і лише потім додаються до борошняної крихти. Після, крихта збирається разом і тісто відправляється на відпочинок у прохолодне місце.
    Пісочне тісто для пирога з варенням – рецепт

    Пісне пісочне тісто для солодкого пирога


    Цей рецепт буде корисний для веганів і тих, хто вирішив дотримуватися посту, оскільки готується воно на рослинному маслі.
    Інгредієнти:

  • борошно - 195 г;

  • рослинне масло - 95 мл;

  • вода - 55 мл


  • Приготування
    Злегка підсолити борошно і змішайте її з маслом до утворення крихти. Отриману крихту з'єднайте з крижаною водою і зберіть разом. Обернувши тісто плівкою, дайте йому охолонути близько години перед розкочуванням, щоб борошно повністю увібрала всю вологу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тертий пісочний пиріг з варенням
    Тертий пісочний пиріг з варенням
    Тертий пиріг - це класика домашній кулінарії. Таке ласощі напевно пробувала готувати кожна господиня, хоча б одного разу. Пропонуємо трохи
    Пісочне тісто для пирога з яблуками
    Пісочне тісто для пирога з яблуками
    Випічка з пісочного тіста дуже люблять у багатьох будинках, адже приготувати таку основу неймовірно просто. А пісочні пироги виходять завжди дуже
    Пісочне тісто для пирога з ягодами – рецепт
    Пісочне тісто для пирога з ягодами – рецепт
    Правильно приготовлена основа для ягідного пирога здатна утримати сік, що виділяється з плодів. І успішно з цим завданням справляється пісочне тісто.
    Крекери – рецепт
    Крекери – рецепт
    Крекери - це досить універсальний вид снеків, які можна використовувати в різних ситуаціях. Можна просто похрумтіти за чашкою чаю або застосувати як
    Пісочне тісто для курника
    Пісочне тісто для курника
    Незважаючи на те, що курник - це досить складний пиріг по своїй конструкції і кількості компонентів, його можна зробити трохи простіше. Пропонуємо
    Тісто на сметані для курника
    Тісто на сметані для курника
    Курник - це особливий вид російської випічки, який приготувати не дуже складно, хоч і клопітно, так як страва, що складається з декількох шарів