» » Як приготувати макаруни будинку?

Як приготувати макаруни будинку?

Як приготувати макаруни будинку?
Основа цього печива – це мигдально-бісквітні половинки, а начинки дуже різноманітні. Це і лимонний, і кавовий, шоколадний, і вершковий крем і т. д. Відповідно кольору і смаку крему підбираються барвники, якими окрашиваю тісто.
Одним з основних інгредієнтів цього французького десерту є мигдальна борошно. Її не так вже й легко знайти у продажу, та й коштує вона чимало. Простіше зробити її вдома, для цього знадобиться 250 г сирого мигдалю. Але його необхідно почистити від шкірки. Для цього ми заливаємо його окропом на 3 хвилинки, а потім зливаємо і заливаємо холодною водою. Так проробляємо 2 рази. Від перепаду температур шкурки легко відокремляться від горіхів. А потім, вже почищені горіхи просушуємо в духовці на 100 градусах 15 години. Потім по 50 г засипаємо в кавомолку і перетворюємо в борошно, а потім просіваємо від більш великих шматочків. Таким чином, 250 г мигдалю вийде 200 г борошна.

Як правильно приготувати макаруни в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • вершки 33% – 100 мл;

  • шоколад гіркий – 100 г;

  • мигдальна борошно – 200 г;

  • цукрова пудра – 200 г;

  • яйце – 6 шт.;

  • цукор – 200 г;

  • вода – 75 мл.


  • Приготування
    Борошно змішуємо з цукровою пудрою, відокремлюємо жовтки від яєць, вони нам не знадобляться. А білки протираємо через сито, щоб вони стали рідкими та поділяємо на дві рівних частини. Одну частину додаємо до пудрі з борошном і перетираємо лопаткою, але не віночком, щоб не потрапило повітря. На плиту ставимо сотейник з водою, додаємо туди цукор і готуємо карамель. Тим часом збиваємо інші білки до повітряної піни. Готовність карамелі настає через 3-35 хвилини, коли сироп буде 118 градусів. Тоді вливаємо його цівкою в білки і збиваємо.
    Тепер змішуємо мигдальне тісто і білки. І тут не потрібно намагатися зберегти максимум повітря, просто розтираємо лопаткою. Тісто має вийти досить текучим, але не рідким.
    Беремо аркуш, ховаємо його пергаментом, можна намалювати трафарети для печенюшек. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо його на відстані двох сантиметрів один від одного, діаметром 35-4 див. Щоб верх вийшов рівним, постукаємо листом про стіл і залишаємо його на 30 хв, щоб тісто підсохло. Прогріваємо Духовку до 165 градусів.
    А поки приготуємо крем для макарун. Вершки нагріваємо, але не кип'ятимо, заливаємо шоколад і даємо йому трохи прогрітися і розтанути. Потім віночок опускаємо на дно ємності і заважаємо, не піднімаючи віночка, щоб не ввести в ганаш повітря.
    Як приготувати макаруни будинку?

    При випіканні заготовок для макарун на 4-й і 8-й хвилині потрібно відкрити духовку щоб вийшов зайвий пар. Все це займе 10-12 хвилин, макарун повинен бути хрустким зверху і трохи вологим всередині. Заготовки потрібно відразу зняти з дека і дати їм охолонути. Тепер з'єднуємо половинки, перемазуючи товстим шаром крему.
    У багатьох виникає питання, як приготувати печиво макаруни без мигдалю будинку. Можна спробувати замінити мигдаль на лісовий горіх, наприклад, або гарбузове насіння. Смак, звичайно, вийде інший, але можна і поекспериментувати.
    Додав: admin | 18-04-2016, 21:56
    Переглядів: 426