Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Макаруни – рецепт в домашніх умовах

Макаруни – рецепт в домашніх умовах

5-07-2015, 21:26
987
Макаруни – рецепт в домашніх умовах
Макаруни – десерт французької кухні, це своєрідна класика кулінарії. Макаруни вишукані й легкі на смак. А готувати їх не так вже й складно. Як спекти макаруни будинку, ми вам зараз і розповімо.

Простий рецепт макарун


Інгредієнти:

  • мигдальний пудра – 110 г;

  • какао порошок – 25 г;

  • цукрова пудра – 225 г;

  • дрібний цукор – 50 г;

  • яєчні білки – 120 г;

  • гіркий шоколад – 80 г;

  • вершки 38%-ної жирності – 100 мл;

  • білий шоколад – 100 р.


  • Приготування
    Попередньо нагріваємо духовку до позначки в 150°С. З'єднуємо какао, цукрову мигдальну пудру. Важливо, щоб не було ніяких, навіть дрібних грудочок. Деко застеляємо пергаментом, висипаємо на нього суміш і ставимо в духовку хвилин на 5 – це потрібно для того, щоб вона підсушився. Після цього суміш просіваємо. Яєчні білки збиваємо з цукром, щоб вийшла тягуча маса, після цього поступово вводимо суху суміш. Отриману масу викладаємо в кондитерський мішок і з його допомогою на деко з пергаментом видавлюємо макаруни однакові за розміром. Як робити макаруни, щоб вони не потріскалися? Перед тим, як поставити їх у духовку, близько 1 години витримуємо їх при кімнатній температурі – вони підсохнуть, і вийде скоринка. Випікаємо близько 15 хвилин.
    Тепер робимо крем для макарун в домашніх умовах: підігріваємо 50 мл вершків, кидаємо в них шматочки поламаного гіркого шоколаду, розтоплюємо і ставимо застигати. Так само робимо крем з білого шоколаду. За допомогою крему з'єднуємо макаруни між собою.

    Лимонна начинка для макарун – рецепт


    Інгредієнти:

  • цукор - 120 г;

  • яйце – 115 г;

  • цедра лимона – 5 г;

  • розм'якшене вершкове масло – 125 г;

  • сік лимона – 80 мл


  • Приготування
    Лимонну цедру змішуємо з цукром. Потім отриману масу з'єднайте з лимонним соком і яйцями. Мисочку з отриманою кашкою ставимо на водяну баню. Постійно помішуючи, нагріваємо масу до 84°С. Якщо градусника під рукою не виявиться, підказуємо, що така температура буде приблизно через 10 хвилин від початку нагріву. Як тільки крем загусне, миску знімаємо з вогню, даємо охолонути до 60°С, додаємо вершкове масло і збиваємо міксером, поки маса не стане однорідною. Накриваємо її харчовою плівкою і ставимо на ніч у холодильник. А потім поміщаємо начинку в кондитерський шприц і з його допомогою начиняємо половинки макарун.

    Готуємо малинові макаруни будинку


    Інгредієнти:
    Для макарун:

  • цукрова пудра – 160 г;

  • мигдальний пудра – 80 г;

  • білки яєць – 2 шт.;

  • цукор дрібно кристалічний – 20 г;

  • сік лимона – 3 мл;

  • сіль – 1 щіпка;

  • червоний харчовий барвник – 12 крапель;

  • рожева вода – 2 ч. ложки.


  • Для крему (ганаша):

  • свіжа малина – 150 г;

  • пісок цукровий – 25 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • малиновий лікер – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Змішуємо мигдальне і цукрову пудру і обов'язково просіваємо. У білки додаємо дрібку солі, додаємо лимонний сік і збиваємо, поступово додаємо цукор. У результаті повинна вийти гладка пишна маса. Вливаємо в неї лікер, рожеву воду і барвник. Акуратно перемішуємо лопаткою і потихеньку всипаємо мигдально-цукрову суміш. Знову добре перемішуємо. Перекладаємо масу в кондитерський мішок з круглою насадкою. Тепер на деко, застелене пергаментом, видавлюємо коржики діаметром близько 4 див. Залишаємо макаруни підсихати на 1 годину. А після цього ставимо випікати при 150°С на 1 годину. У
    Макаруни – рецепт в домашніх умовах
    час приготування дверцята духовки відкривати не можна.
    Малину розтираємо до стану пюре. Крохмаль розвести в 10 мл води. У каструльці з товстим дном змішуємо малину, крохмаль, цукор і яйце. Уварюють до загусання маси на повільному вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Потім вливаємо лікер і перемішуємо. Даємо крему охолонути. Половинки макарун, приготованих будинку, з'єднуємо з допомогою приготованого ганаша. Перед подачею їх бажано 10-12 годин потримати в холодильнику на нижній полиці.
    Ми розповіли вам, як приготувати макаруни будинку. Як бачите, в цьому немає нічого складного. Головне, дотримуватися всіх рекомендацій, і все обов'язково вийде!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний ганаш - рецепт
    Шоколадний ганаш - рецепт
    Шоколадний ганаш - це не екзотична страва, як може видатися з назви, а всього лише шоколадний крем. Ганаш найчастіше використовують в приготуванні
    Крем для шоколадного бісквіта
    Крем для шоколадного бісквіта
    Зробити торт з шоколадного бісквіта неможливо без смачного і ароматного крему. Він може бути приготований на основі самих різних продуктів –
    Брауні з волоськими горіхами
    Брауні з волоськими горіхами
    Брауні - це улюблений багатьма шоколадний десерт, надзвичайно смачний! А ще смачніше брауні з волоськими горіхами. Якщо вам не довелося спробувати
    Лимонна глазур
    Лимонна глазур
    Лимонна глазур - це улюблена прикраса багатьох кондитерів, оскільки завдяки лимонному соку зберігається баланс між солодким і кислим, і вона виходить
    Крем для «Тірамісу»
    Крем для «Тірамісу»
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми
    Крем для капкейків
    Крем для капкейків
    Капкейк - це дивовижний американський десерт, дуже нагадує наші кекси. І сьогодні піде про крем для цього ласощі. Ми підібрали для вас найбільш