Макаруни – десерт французької кухні, це своєрідна класика кулінарії. Макаруни вишукані й легкі на смак. А готувати їх не так вже й складно. Як спекти макаруни будинку, ми вам зараз і розповімо.
Простий рецепт макарун
Інгредієнти: мигдальний пудра – 110 г; какао порошок – 25 г; цукрова пудра – 225 г; дрібний цукор – 50 г; яєчні білки – 120 г; гіркий шоколад – 80 г; вершки 38%-ної жирності – 100 мл; білий шоколад – 100 р. Приготування Попередньо нагріваємо духовку до позначки в 150°С. З'єднуємо какао, цукрову мигдальну пудру. Важливо, щоб не було ніяких, навіть дрібних грудочок. Деко застеляємо пергаментом, висипаємо на нього суміш і ставимо в духовку хвилин на 5 – це потрібно для того, щоб вона підсушився. Після цього суміш просіваємо. Яєчні білки збиваємо з цукром, щоб вийшла тягуча маса, після цього поступово вводимо суху суміш. Отриману масу викладаємо в кондитерський мішок і з його допомогою на деко з пергаментом видавлюємо макаруни однакові за розміром. Як робити макаруни, щоб вони не потріскалися? Перед тим, як поставити їх у духовку, близько 1 години витримуємо їх при кімнатній температурі – вони підсохнуть, і вийде скоринка. Випікаємо близько 15 хвилин.
Тепер робимо крем для макарун в домашніх умовах: підігріваємо 50 мл вершків, кидаємо в них шматочки поламаного гіркого шоколаду, розтоплюємо і ставимо застигати. Так само робимо крем з білого шоколаду. За допомогою крему з'єднуємо макаруни між собою.
Лимонна начинка для макарун – рецепт
Інгредієнти: цукор - 120 г; яйце – 115 г; цедра лимона – 5 г; розм'якшене вершкове масло – 125 г; сік лимона – 80 мл Приготування Лимонну цедру змішуємо з цукром. Потім отриману масу з'єднайте з лимонним соком і яйцями. Мисочку з отриманою кашкою ставимо на водяну баню. Постійно помішуючи, нагріваємо масу до 84°С. Якщо градусника під рукою не виявиться, підказуємо, що така температура буде приблизно через 10 хвилин від початку нагріву. Як тільки крем загусне, миску знімаємо з вогню, даємо охолонути до 60°С, додаємо вершкове масло і збиваємо міксером, поки маса не стане однорідною. Накриваємо її харчовою плівкою і ставимо на ніч у холодильник. А потім поміщаємо начинку в кондитерський шприц і з його допомогою начиняємо половинки макарун.
Готуємо малинові макаруни будинку
Інгредієнти: Для макарун:
цукрова пудра – 160 г; мигдальний пудра – 80 г; білки яєць – 2 шт.; цукор дрібно кристалічний – 20 г; сік лимона – 3 мл; сіль – 1 щіпка; червоний харчовий барвник – 12 крапель; рожева вода – 2 ч. ложки. Для крему (ганаша):
свіжа малина – 150 г; пісок цукровий – 25 г; кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка; яйце куряче – 1 шт.; малиновий лікер – 1 ст. ложка. Приготування Змішуємо мигдальне і цукрову пудру і обов'язково просіваємо. У білки додаємо дрібку солі, додаємо лимонний сік і збиваємо, поступово додаємо цукор. У результаті повинна вийти гладка пишна маса. Вливаємо в неї лікер, рожеву воду і барвник. Акуратно перемішуємо лопаткою і потихеньку всипаємо мигдально-цукрову суміш. Знову добре перемішуємо. Перекладаємо масу в кондитерський мішок з круглою насадкою. Тепер на деко, застелене пергаментом, видавлюємо коржики діаметром близько 4 див. Залишаємо макаруни підсихати на 1 годину. А після цього ставимо випікати при 150°С на 1 годину. У
час приготування дверцята духовки відкривати не можна.
Малину розтираємо до стану пюре. Крохмаль розвести в 10 мл води. У каструльці з товстим дном змішуємо малину, крохмаль, цукор і яйце. Уварюють до загусання маси на повільному вогні близько 5 хвилин, помішуючи. Потім вливаємо лікер і перемішуємо. Даємо крему охолонути. Половинки макарун, приготованих будинку, з'єднуємо з допомогою приготованого ганаша. Перед подачею їх бажано 10-12 годин потримати в холодильнику на нижній полиці.
Ми розповіли вам, як приготувати макаруни будинку. Як бачите, в цьому немає нічого складного. Головне, дотримуватися всіх рекомендацій, і все обов'язково вийде!