Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Наполеон» - класичний рецепт радянського часу

Торт «Наполеон» - класичний рецепт радянського часу

14-03-2016, 20:55
693
Торт «Наполеон» - класичний рецепт радянського часу
Багато з нас бажають відродити в пам'яті саме той рецепт класичного торта «Наполеон» радянського часу, і навіть незважаючи на велику кількість найрізноманітніших рецептів в мережі, знайти єдино вірний буває непросто. Зібрати разом всі найсмачніші варіації для вас ми постараємося в цьому матеріалі.

Торт «Наполеон» - класичний радянський рецепт в домашніх умовах


Незважаючи на те, що «Наполеон» вважається російським тортом, компоненти його були розроблені ще до народження самого торта за кордоном, а вже після, російські кондитери зіставили їх на свій манер і отримали це унікальне ласощі. Таким чином, відродити класичний рецепт крему і тесту для торта «Наполеон» дуже просто, досить повернутися до витоків французької кондитерської майстерності і знайти оригінальні рецептури цих компонентів.
Інгредієнти:
Для коржів:

  • яйця — 2 шт.;

  • вершкове масло — 225 г;

  • сметана — 225 г;

  • сода — 1/3 ч. ложки;

  • оцет — 10 мл

  • борошно — 115 р.


  • Для крему:

  • молоко — 13 л;

  • цукор — 195 г;

  • яєчні жовтки — 4 шт.;

  • борошно — 35 г;

  • ром — 25 мл;

  • ванільна есенція — 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло — 175 р.


  • Приготування
    Яйця збийте зі сметаною і додайте суміш до м'якого олії. Коли інгредієнти взобьются до однорідності, влийте до них гашену соду і почніть всипати просіяне борошно. Вам може знадобитися додаткове кількість борошна (в залежності від її вологості), а тому не бійтеся підсипати її при необхідності до отримання м'якого тіста. Розділіть ком на 16 рівних порцій і накрийте їх плівкою, нехай відлежатися на холоді на час варіння крему.
    Близько літра молока поставте розігріватися над помірним жаром. Жовтки і цукор перетворіть в білястий крем, влийте до нього ром і всипте борошно. Розведіть суміш на основі жовтків залишився холодним молоком. Влийте суміш до гарячого молока і залиште крем проваритися, при постійному перемішуванні, на слабкому вогні до загусання. У фіналі додайте ваніль з ромом і приберіть все з вогню. Дайте крему охолонути до комфортної для пальця температури, а потім збийте його з м'яким маслом.
    Кульки з тіста розкачати в пласти рівної товщини, кожен наколіть і відправте запікатися по черзі при 210 градусах по парі хвилин. Охолодивши стопку коржів, обріжте надлишки, промажте кожен з них кремом і залишити просочитися на всю ніч. Обрізки від коржів збийте в крихту і використовуйте її для декорування поверхні.

    Кращий класичний рецепт старого торта «Наполеон»


    Щоб зробити коржі більш розсипчастими, в тісто раніше додавали горілку або крижане пиво — обидва компоненти перешкоджали розвитку глютену і робили тісто більш делікатним.
    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • світле пиво — 360 мл;

  • крижане масло — 380 г;

  • борошно — 455 р.


  • Для крему:

  • молоко — 980 мл;

  • яйця — 5 шт.;

  • борошно — 25 г;

  • цукор — 265 г;

  • стручок ванілі.


  • Приготування
    Торт «Наполеон» - класичний рецепт радянського часу

    Почніть з основи для тесту, яка являє собою рубане з борошном масло. Крихту з олії збирають разом, вливши крижане пиво, а потім тісто ділять на шість шматків і залишають кожен в прохолоді на годину. Про плином часу кожен зі шматків розкочують в прямокутний пласт і наколюють. Тепер залишається спекти торт «Наполеон» при 200 градусах від 3 до 5 хвилин, все визначається конкретно вашої духовкою.
    Поки готові коржі охолоджуються, візьміться за крем. Підігрійте молоко майже до кипіння. Яйця збийте в крем з цукром і борошном. Поступово, безперервно опрацьовуючи суміш віночком, влийте до яєць гаряче молоко, порціями. Коли молоко буде додано, поверніть крем на плиту і варіть до загустіння з насінням ванільного стручка. Коли крем охолоне, розподіліть його між коржами і залиште все просочитися мінімум на пару годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
    Торт «П'яна вишня» - класичний рецепт
    Ідеальне поєднання шоколаду, вершкового крему і кислої вишні зібрав в собі рецепт чудового торта «П'яна вишня». Далі пропонуємо розібрати класичний
    Торт зі згущеним молоком на сковороді
    Торт зі згущеним молоком на сковороді
    Сьогодні, щоб приготувати кондитерський шедевр, не обов'язково бути віртуозним кулінаром. Винахідливі господині придумали масу рецептів, які
    Торт з заварним кремом на сковороді
    Торт з заварним кремом на сковороді
    Приготування будь-якого торта - відповідальне і досить клопітка заняття. І при відсутності духовки деякі не можуть впоратися з цим завданням.
    Медовий торт з заварним кремом
    Медовий торт з заварним кремом
    Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
    Медовий торт - класичний рецепт
    Медовий торт - класичний рецепт
    Традиційний у багатьох сім'ях торт, звичайно ж «Медовик». Він абсолютно простий у виконанні, склад його не б'є по кишені і на смак виходить чудовим.
    Медовий торт зі сметанним кремом
    Медовий торт зі сметанним кремом
    «Медовик» - дуже популярний святковий десерт у багатьох сім'ях. Він чудово смачний і простий у виконанні, а також досить бюджетний. Рецептів існує