Тісто для пирога з варенням
Домашній пиріг – відмінне доповнення до чаювання в колі рідних. Рецепти тесту для пирога з варенням чекають вас нижче.
Інгредієнти:
борошно вищого сорту – 490 г;
сметана 20% жирності – 35 г;
яйця – 2 шт.;
масло вершкове натуральне – 190 г;
харчова сода – 5-7 г;
цукровий пісок – 2/3 склянки;
сіль – щіпка;
борошно – 3 склянки.
Приготування
Розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і добре це все розтираємо, вливаємо розтоплене масло, сметану з содою і сіллю, а також просіяне борошно. Замішуємо тісто, ділимо його потім на 2 частини, загортаємо його в плівку і відправляємо в морозилку. Першу з них витримуємо хвилин 20 а другий – близько 40 хвилин. Перший з них розкачуємо за розміром форми. Кладемо начинку, а поверх трьох другий шматочок тесту на тертці. Краще терти невеликі шматочки, щоб тісто не встиг нагрітися від тепла рук. При 190 градусах випікаємо 40 хвилин.
Інгредієнти:
борошно вищого сорту – 440 г;
цукровий пісок – 95 г;
густа сметана – 185 г;
сода – 1/2 ч. ложки;
олія рослинна рафінована – 95 мл;
варення для начинки .
Приготування
У миску наливаємо сметану, додаємо рослинне масло, додаємо цукровий пісок і перемішуємо до розчинення останнього, додаємо соду. Насипаємо борошно і замішуємо просте тісто для пирога з варенням. Ділимо його на 2 нерівні частини – одна велика, інша відповідно поменше. Першу частину розкачуємо трохи більше розміру форми. Акуратно його переносимо і робимо бортики. Потім кладемо начинку, а зверху розкладаємо джгутики, виконані з залишився тесту. Випікаємо такий пиріг в помірно нагрітій духовці до готовності.
Інгредієнти:
борошно вищого сорту – 445 г;
рафінована олія – 45 мл;
натуральне вершкове масло – 45 г;
ванільний цукор – 10 г;
дріжджі сухі - 10 г;
яйце куряче – 1 шт.;
цукровий пісок – 120 г;
молоко тепле – 245 мл;
варення.
Приготування
У трохи підігріте молоко додаємо сухі дріжджі швидкого дії і цукор. Хвилин через 10 дріжджі почнуть пінитися. Додаємо ванільний цукор, розтоплене масло, сіль і вливаємо олію. Добре перемішуємо. Тепер просіваємо борошно і потихеньку висипаємо її в приготовлену раніше суміш. Замішуємо еластичне тісто на солодкий пиріг з варенням. Прикриваємо його і ставимо в тепло, щоб воно збільшилося вдвічі. Ділимо його на 2 нерівні частини. Велику розгортаємо в пласт і поміщаємо в форму. Зверху розподіляємо повидло або варення. Інше тісто теж розкачуємо і коліщатком розрізаємо на фігурні смужки. Прикрашаємо пиріг, змащуємо його яйцем і печемо близько півгодини при помірній температурі.
Тісто-крихта для пирога з варенням
Інгредієнти:
Приготування
Розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і добре це все розтираємо, вливаємо розтоплене масло, сметану з содою і сіллю, а також просіяне борошно. Замішуємо тісто, ділимо його потім на 2 частини, загортаємо його в плівку і відправляємо в морозилку. Першу з них витримуємо хвилин 20 а другий – близько 40 хвилин. Перший з них розкачуємо за розміром форми. Кладемо начинку, а поверх трьох другий шматочок тесту на тертці. Краще терти невеликі шматочки, щоб тісто не встиг нагрітися від тепла рук. При 190 градусах випікаємо 40 хвилин.
Тісто для відкритого пирога з варенням
Інгредієнти:
Приготування
У миску наливаємо сметану, додаємо рослинне масло, додаємо цукровий пісок і перемішуємо до розчинення останнього, додаємо соду. Насипаємо борошно і замішуємо просте тісто для пирога з варенням. Ділимо його на 2 нерівні частини – одна велика, інша відповідно поменше. Першу частину розкачуємо трохи більше розміру форми. Акуратно його переносимо і робимо бортики. Потім кладемо начинку, а зверху розкладаємо джгутики, виконані з залишився тесту. Випікаємо такий пиріг в помірно нагрітій духовці до готовності.
Дріжджове тісто для солодкого пирога з варенням
Інгредієнти:
Приготування
У трохи підігріте молоко додаємо сухі дріжджі швидкого дії і цукор. Хвилин через 10 дріжджі почнуть пінитися. Додаємо ванільний цукор, розтоплене масло, сіль і вливаємо олію. Добре перемішуємо. Тепер просіваємо борошно і потихеньку висипаємо її в приготовлену раніше суміш. Замішуємо еластичне тісто на солодкий пиріг з варенням. Прикриваємо його і ставимо в тепло, щоб воно збільшилося вдвічі. Ділимо його на 2 нерівні частини. Велику розгортаємо в пласт і поміщаємо в форму. Зверху розподіляємо повидло або варення. Інше тісто теж розкачуємо і коліщатком розрізаємо на фігурні смужки. Прикрашаємо пиріг, змащуємо його яйцем і печемо близько півгодини при помірній температурі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з листкового дріжджового тіста
Чудову випічку можна спорудити, особливо не заморочуючись з вибором основи. Досить придбати листкове тісто або зробити його самому (це зовсім не
Як приготувати пиріг з варенням в духовці?
Чудовим варіантом пустити в хід залежану баночку улюбленого варення і відразу порадувати рідних домашньою випічкою стане приготування чудового пирога
Як спекти пиріг з варенням?
Далі у статті зібрані самі оригінальні і неймовірно прості рецепти смачного домашнього пирога, а в якості наповнення запропонуємо використовувати
Відкритий пиріг з варенням
Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
Пиріг з малиновим варенням
Пироги з ягідними начинками - це дуже смачно і не обов'язково їх готувати тільки влітку, коли багато свіжих ягід. Свіжу малину можна замінити на
Пісочний пиріг з варенням
Пісочний пиріг з варенням - дивовижне ласощі до чаю або кави для вечірніх посиденьок в колі сім'ї. А зробити його досить просто, і в цьому вам