Вернуться назад Распечатать

Тісто для пирога з варенням

Тісто для пирога з варенням
Домашній пиріг – відмінне доповнення до чаювання в колі рідних. Рецепти тесту для пирога з варенням чекають вас нижче.

Тісто-крихта для пирога з варенням


Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту – 490 г;

  • сметана 20% жирності – 35 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове натуральне – 190 г;

  • харчова сода – 5-7 г;

  • цукровий пісок – 2/3 склянки;

  • сіль – щіпка;

  • борошно – 3 склянки.


  • Приготування
    Розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і добре це все розтираємо, вливаємо розтоплене масло, сметану з содою і сіллю, а також просіяне борошно. Замішуємо тісто, ділимо його потім на 2 частини, загортаємо його в плівку і відправляємо в морозилку. Першу з них витримуємо хвилин 20 а другий – близько 40 хвилин. Перший з них розкачуємо за розміром форми. Кладемо начинку, а поверх трьох другий шматочок тесту на тертці. Краще терти невеликі шматочки, щоб тісто не встиг нагрітися від тепла рук. При 190 градусах випікаємо 40 хвилин.

    Тісто для відкритого пирога з варенням


    Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту – 440 г;

  • цукровий пісок – 95 г;

  • густа сметана – 185 г;

  • сода – 1/2 ч. ложки;

  • олія рослинна рафінована – 95 мл;

  • варення для начинки .


  • Приготування
    У миску наливаємо сметану, додаємо рослинне масло, додаємо цукровий пісок і перемішуємо до розчинення останнього, додаємо соду. Насипаємо борошно і замішуємо просте тісто для пирога з варенням. Ділимо його на 2 нерівні частини – одна велика, інша відповідно поменше. Першу частину розкачуємо трохи більше розміру форми. Акуратно його переносимо і робимо бортики. Потім кладемо начинку, а зверху розкладаємо джгутики, виконані з залишився тесту. Випікаємо такий пиріг в помірно нагрітій духовці до готовності.

    Дріжджове тісто для солодкого пирога з варенням


    Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту – 445 г;

  • рафінована олія – 45 мл;

  • натуральне вершкове масло – 45 г;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • дріжджі сухі - 10 г;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 120 г;

  • молоко тепле – 245 мл;

  • варення.


  • Приготування
    Тісто для пирога з варенням

    У трохи підігріте молоко додаємо сухі дріжджі швидкого дії і цукор. Хвилин через 10 дріжджі почнуть пінитися. Додаємо ванільний цукор, розтоплене масло, сіль і вливаємо олію. Добре перемішуємо. Тепер просіваємо борошно і потихеньку висипаємо її в приготовлену раніше суміш. Замішуємо еластичне тісто на солодкий пиріг з варенням. Прикриваємо його і ставимо в тепло, щоб воно збільшилося вдвічі. Ділимо його на 2 нерівні частини. Велику розгортаємо в пласт і поміщаємо в форму. Зверху розподіляємо повидло або варення. Інше тісто теж розкачуємо і коліщатком розрізаємо на фігурні смужки. Прикрашаємо пиріг, змащуємо його яйцем і печемо близько півгодини при помірній температурі.