Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смачні булочки в духовці з дріжджового тіста

Смачні булочки в духовці з дріжджового тіста

1-03-2016, 19:53
1 011
Смачні булочки в духовці з дріжджового тіста
Немає нічого прекраснішого смачною, ароматною і повітряної домашньої випічки. Задоволення від її дегустації коштує того, щоб витратити зовсім трохи свого часу на приготування.
Пропонуємо прості і доступні рецепти смачних домашніх булочок з дріжджового тіста в духовці, які, безсумнівно, сподобаються вам і вашим домочадцям.

Рецепт смачних булочок з дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 520 мл;

  • вершкове масло – 05 пачки;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 30 г;

  • три курячих яйця;

  • два стандартних пакетика ванільного цукру;

  • пшеничне борошно;

  • невелика щіпка солі;

  • ізюм, кориця, мак або сухофрукти (за бажанням) - за смаком.


  • Приготування
    Насамперед беремося за активацію дріжджів. Для цього пів склянки незбираного молока прогріваємо до температури 40 градусів, розпускаємо в ньому свіжі дріжджі розчиняємо також тридцять грам цукрового піску і стільки ж борошна і розміщуємо масу в теплому, затишному місці хвилин на п'ятнадцять. Після цього, коли опара спіниться, вливаємо інше тепле молочко, кидаємо зовсім трохи солі і розтоплене тепле вершкове масло. Третину склянки цукрового піску змішуємо з яйцями і перетворюємо в пишну піну за допомогою міксера, додавши також у процесі ванільний цукор. З'єднуємо опару з маслом і солодку яєчну суміш, перемішуємо і, потроху просіваючи в отриману масу борошно, починаємо заміс тіста. Продовжуємо підсипати муку, поки отримаємо м'яку і трохи липнущую його текстуру. Тепер помістимо його в миску, прикриємо чистою тканиною і дамо вистоятися в теплі і затишку хвилин тридцять.
    По закінченні часу тісто ділимо на дві половини і кожну з них розкачуємо до пласта товщиною близько півтора сантиметрів. Далі наповнюємо булочки на свій смак. Можна просто посипати поверхню пластів цукровим піском, додати корицю, мак або ж розкласти попередньо вимитий, розпарений в теплій воді, а потім обсушенный родзинки або інші нарізані сухофрукти.
    Звертаємо тісто з наповнювачем рулетом і розрізаємо на шматки товщиною до п'яти сантиметрів. Робимо з одного боку защипи і розміщуємо їм донизу вироби на заздалегідь промазанном маслом деко на деякій відстані один від одного. Витримуємо деко з заготовками хвилин сорок в теплі для расстойки і збільшення їх в розмірі. Після цього промазуємо поверхню виробів сумішшю яєчного жовтка, столової ложки води і дрібки ваніліну.
    Тепер залишилося спекти смачні булочки з дріжджового тіста в заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовці до рум'яності і можна насолоджуватися смаком ароматною домашньої випічки.

    Смачні дріжджові булочки на воді - пісний рецепт


    Інгредієнти:

  • вода – 320 мл;

  • свіжі пресовані дріжджі – 45 г;

  • рафінована рослинна олія – 110 мл;

  • цукровий пісок – 60 г;

  • щіпка ваніліну;

  • невелика щіпка солі;

  • цукрова пудра .


  • Приготування
    Незважаючи на пісну основу тесту, булочки по цього рецептом виходять дуже смачними і ароматними. Для їх приготування спочатку поставимо тісто. Розпустимо в тепленькій водичці дріжджі, розчинний цукровий пісок і приблизно три столові ложки борошна і залишимо в теплі хвилин на п'ятнадцять для активації бродіння.
    По закінченні часу додаємо дрібку солі, ванілін, вливаємо рафіноване масло і просіваємо борошно. Її
    Смачні булочки в духовці з дріжджового тіста
    визначаємо кількість досвідченим шляхом, потроху підсипаючи, домагаючись м'якою і злегка липнущей текстури тіста. При цьому враховуємо, що муки краще класти менше, ніж більше, інакше можна зіпсувати смак готових виробів. Недоліком малого її кількості буде липкість тіста, яку можна виправити шляхом змазування рук рослинним маслом при замісі і припыления поверхні при формуванні виробів.
    Далі формуємо булочки як і в попередньому рецепті, присмачивши цукром або іншими наповнювачами. Перед випіканням обов'язково даємо виробів вистоятися в теплі для підходу, а потім при бажанні збризкуємо поверхню водою, притрушиваем цукром і випікаємо до готовності і рум'яності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Булочки з дріжджового тіста з начинкою
    Булочки з дріжджового тіста з начинкою
    У приготуванні чудовою домашньої випічки немає нічого складного, особливо якщо скористатися докладними рецептами описаними далі. Розповімо, як спекти
    Рецепт булочок з цукром в духовці
    Рецепт булочок з цукром в духовці
    Домашню випічку всі люблять, тому багато господині намагаються частіше радувати рідних такими чудовими ласощами. Пропонуємо два рецепти чудових і
    Булочки з дріжджового тіста в духовці
    Булочки з дріжджового тіста в духовці
    Іноді так хочеться побалувати рідних ароматною домашньою випічкою. Не потрібно відмовляти собі в цьому задоволенні! До того ж, скориставшись
    Солодкі булочки
    Солодкі булочки
    Домашня випічка, в будь-якому будинку, завжди поза конкуренцією. Її люблять абсолютно всі дітки і багато дорослі не проти поласувати ароматною,
    Булочки з дріжджового тіста
    Булочки з дріжджового тіста
    Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з