Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг «Равлик» з вишнею

Пиріг «Равлик» з вишнею

1-03-2016, 19:29
3 925
Пиріг «Равлик» з вишнею
Домашні пироги - це знахідка для хазяєчок, якщо несподівано завітали гості. Адже вони швидкі в приготуванні і прекрасно підходять до душевного чаювання. Але іноді хочеться зробити щось нове, неординарне, щоб було чим здивувати. Повірте, сьогодні ви уб'єте рідних і гостей наповал, якщо приготуєте пиріг «Равлик» з вишнею. Ну, а щоб не витрачати час даремно давайте негайно приступимо до його приготування.

Рецепт пирога «Равлик» з вишнею


Інгредієнти:

  • маргарин для випічки – 180 г;

  • жирний кефір – 1 склянка;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • дрібна сіль – щіпка;

  • пшеничне борошно – 420 г;

  • свіжа вишня – 450 г;

  • картопляний крохмаль – 4 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 80 г;

  • цукрова пудра – 40-50 р.


  • Приготування
    Маргарин для випічки розтоплюємо і з'єднуємо з жирним кефіром, додавши сюди щіпку дрібної солі. Розмішуємо віночком сполучені продукти до однорідного стану. Розпушувач розподіляємо по борошні, а потім разом просіваємо в миску з загальною масою. Перемішуючими рухами з'єднуємо інгредієнти і таким чином отримуємо м'яке, але щільне тісто. З допомогою качалки розкачуємо грудку тіста в великий, тонкий пласт і нарізаємо його на максимально довгі смужки шириною не менше 7-8 сантиметрів.
    З'єднуємо крохмаль з потрібною кількістю цукру і засипаємо цією сумішшю відокремлені від кісточки ягоди вишні. Акуратно перемішуємо вишню і швиденько, не давши часу ягодам пустити сік розкладаємо їх рівними рядками по центру кожної зі смужок тіста. Закриваємо краї тіста над вишеньками, щільно його защипывая. Форму застеляємо пергаментом, починаючи від самого центру викладаємо швом на папір отримані начинені трубочки для пирога, які закручуємо у вигляді панцира равлики. Заповнену форму ставимо в духову шафу, прогрітий до 185 градусів і 25 хвилин запікаємо пиріг.
    Готовий, гарний і смачний пиріг щедро присипаємо цукровою пудрою.

    Швидкий вишневий пиріг «Равлик» з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • готове листкове тісто – 500 г;

  • консервована вишня у власному соку – 1 л;

  • картопляний крохмаль – 1 ст. ложка;

  • рослинне масло – 2 ч. ложки;

  • борошно – 30-40 р.


  • Приготування
    Куплене листкове тісто витягуємо з упаковки і даємо йому трохи відтанути. Потім розкладаємо його на присипану борошном робочу поверхню столу і тонко розкочуємо.
    Пиріг «Равлик» з вишнею
    Отриманий тонкий лист тіста нарізаємо на широкі смуги, починаючи з того краю, з якого вони вийдуть довше. Не розсовуючи смуг присипаємо їх картопляним крохмалем.
    Вишню з банки відкидаємо на друшляк, щоб позбутися від непотрібного нам сиропу. Розкладаємо консервовані вишеньки по всій довжині смужок тіста і закриваємо ягоди, защипывая краю листкового тіста. Круглу форму призначену для випічки промасливаем і, починаючи від її середини спиралевидно накручуємо трубочки з вишнями. Ставимо по центру духовки форму і запікаємо пиріг при 175 градусах спочатку 25 хвилин, а після ще 10 хвилин, збільшивши температуру на 10 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з замороженої вишнею
    Пиріг з замороженої вишнею
    Ідеальна начинка для пирога – соковиті ягоди і фрукти. Особливо хороша вишня. Вона володіє достатньою солодкістю в поєднанні з приємною кислинкою.
    Пиріг з вишнею на швидку руку
    Пиріг з вишнею на швидку руку
    Вишневий пиріг — прикрасить будь-який стіл. В домашню випічку господиня завжди вкладає душу. Іноді бувають такі ситуації, коли гості приходять
    Пиріг з вишнею з листкового тіста
    Пиріг з вишнею з листкового тіста
    Пиріг з вишнею за цим рецептом приготувати зможе кожен. Для того, щоб спекти його, вам знадобиться мінімум вільного часу та інгредієнтів. Побалуйте
    Сирний пиріг з вишнею
    Сирний пиріг з вишнею
    З сиру можна приготувати багато різних страв. Дуже смачними виходять десерти - особливо якщо доповнити їх сезонними ягодами і фруктами. Спробуйте
    Листковий пиріг з вишнею
    Листковий пиріг з вишнею
    Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з
    Пісочний пиріг з вишнею
    Пісочний пиріг з вишнею
    Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам