Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з варенням з дріжджового тіста

Пиріг з варенням з дріжджового тіста

1-03-2016, 19:26
642
Пиріг з варенням з дріжджового тіста
Пиріг з варенням з дріжджового тіста виходить неймовірно пишним і апетитним і повністю окупає своїм приголомшливим смаком витрачений час на його приготування. Спробуйте приготувати такий десерт будинку за нашими рецептами і ви неодмінно залишитеся задоволені результатом.

Відкритий пиріг з варенням з дріжджового тіста - рецепт на швидку руку


Інгредієнти:

  • молоко – 240 мл;

  • дріжджі свіжі пресовані або сухі – 30 г або 10 г відповідно;

  • рафінована рослинна олія – 75 мл;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • борошно пшеничне – приблизно 380-420 г;

  • щіпка солі;

  • стандартний пакетик ванільного цукру;

  • яєчний жовток для змащування верху пирога;

  • будь густе варення, джем або повидло.


  • Приготування
    Для початку ми запустимо процес бродіння і приготуємо дріжджове тісто для солодкого пирога з варенням. Для цього розпускаємо сухі або пресовані дріжджі в прогрітому до 40 градусів молочку, розчиняємо в ньому також столову ложечку цукрового піску і залишаємо в теплі хвилин на п'ятнадцять.
    За цей час в іншу миску просеем борошно пшеничне і змішаємо її з ванільним цукром, що залишився цукровим піском і дрібкою солі. Далі вливаємо до борошняної суміші дріжджову масу і виробляємо заміс, додавши в кінці рослинна рафінована олія. Ставимо ємність з тістом обов'язково в тепле та спокійне місце без протягів і зайвих шумів приблизно на півтора-два години.
    Після цього поділяємо борошняний ком на дві нерівні частки і більшу з них розміщуємо на дні промасленим ємності для випічки, формуючи бортики. На дно викладаємо варення і рівномірно розподіляємо його по всьому периметру. З меншої частини тесту вирізаємо фігурні смужки або робимо різні прикраси і викладаємо їх поверх варення.
    Оформленим пирога даємо підійти ще протягом півгодини, а потім змащуємо його жовтком, попередньо змішавши його з їдальні ложечкою води і щіпку ваніліну, розміщуємо на середній полиці прогрітій до 185 градусів духовки. Через тридцять п'ять-сорок хвилин пиріг зарум'яниться і можна витягати його з духовки. Перед подачею даємо пирогу охолонути.
    При необхідності та бажанні такий апетитний пиріг з варенням можна приготувати і з готового листкового дріжджового тіста , значно заощадивши час.

    Здобний пиріг з малиновим варенням з дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • молоко – 240 мл;

  • дріжджі свіжі пресовані – 30 г;

  • вершковий маргарин – 220 г;

  • цукровий пісок – 90 г;

  • борошно пшеничне – 420-520 г;

  • щіпка солі;

  • одне куряче яйце;

  • стандартний пакетик ванільного цукру або щіпка ваніліну;

  • яєчний жовток для змащування верху пирога;

  • малинове варення – 320 р.


  • Приготування
    Як і в попередньому рецепті змішуємо для активації дріжджі з тепленьким молоком і їдальні ложечкою цукрового піску і розміщуємо в теплі хвилин на п'ятнадцять. Потім додаємо решту цукру, яйце, сіль, ванільний цукор і попередньо розтоплений маргарин. Просіваємо в суміш борошно і вимішуємо ретельним чином, спочатку ложкою, а потім руками. Домагаємося м'якою, та пластичної однорідної текстури тіста, а потім поміщаємо його в миску під рушник і ставимо знову в тепле та спокійне місце. Даємо тісту
    Пиріг з варенням з дріжджового тіста
    піднятися два рази (один раз обминаємо), а потім відбираємо від загальної кількості одну третину, а решту укладаємо у форму для випічки, оформляючи відразу бортики. Викладаємо в заготовку малинове варення і прикриваємо джгутиками або смужками, вирізаними з третину залишеного тесту.
    Даємо пирога підрости і піднятися протягом півгодини, а потім промазуємо поверхню сумішшю жовтка, столової ложки води і дрібки ваніліну і ставимо в духовку, яку завчасно налаштуємо на температурний режим 185 градусів і прогреем її. Через тридцять п'ять-сорок хвилин пиріг буде готовий. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати пиріг з варенням в духовці?
    Як приготувати пиріг з варенням в духовці?
    Чудовим варіантом пустити в хід залежану баночку улюбленого варення і відразу порадувати рідних домашньою випічкою стане приготування чудового пирога
    Рецепт пирога з варенням
    Рецепт пирога з варенням
    Справжньою знахідкою для зайнятих хазяєчок, які хочуть побалувати рідних домашньою випічкою, стане рецепт смачного пирога з базовим наповненням з
    Як спекти пиріг з варенням?
    Як спекти пиріг з варенням?
    Далі у статті зібрані самі оригінальні і неймовірно прості рецепти смачного домашнього пирога, а в якості наповнення запропонуємо використовувати
    Дріжджове тісто для пирога
    Дріжджове тісто для пирога
    З безлічі варіантів різноманітного дріжджового тіста, потрібно вибрати підходяще саме для пирогів. Далі запропонуємо кілька варіантів ідеальної
    Відкритий пиріг з варенням
    Відкритий пиріг з варенням
    Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
    Пиріг з малиновим варенням
    Пиріг з малиновим варенням
    Пироги з ягідними начинками - це дуже смачно і не обов'язково їх готувати тільки влітку, коли багато свіжих ягід. Свіжу малину можна замінити на