Пиріг з варенням з дріжджового тіста
Пиріг з варенням з дріжджового тіста виходить неймовірно пишним і апетитним і повністю окупає своїм приголомшливим смаком витрачений час на його приготування. Спробуйте приготувати такий десерт будинку за нашими рецептами і ви неодмінно залишитеся задоволені результатом.
Інгредієнти:
молоко – 240 мл;
дріжджі свіжі пресовані або сухі – 30 г або 10 г відповідно;
рафінована рослинна олія – 75 мл;
цукровий пісок – 110 г;
борошно пшеничне – приблизно 380-420 г;
щіпка солі;
стандартний пакетик ванільного цукру;
яєчний жовток для змащування верху пирога;
будь густе варення, джем або повидло.
Приготування
Для початку ми запустимо процес бродіння і приготуємо дріжджове тісто для солодкого пирога з варенням. Для цього розпускаємо сухі або пресовані дріжджі в прогрітому до 40 градусів молочку, розчиняємо в ньому також столову ложечку цукрового піску і залишаємо в теплі хвилин на п'ятнадцять.
За цей час в іншу миску просеем борошно пшеничне і змішаємо її з ванільним цукром, що залишився цукровим піском і дрібкою солі. Далі вливаємо до борошняної суміші дріжджову масу і виробляємо заміс, додавши в кінці рослинна рафінована олія. Ставимо ємність з тістом обов'язково в тепле та спокійне місце без протягів і зайвих шумів приблизно на півтора-два години.
Після цього поділяємо борошняний ком на дві нерівні частки і більшу з них розміщуємо на дні промасленим ємності для випічки, формуючи бортики. На дно викладаємо варення і рівномірно розподіляємо його по всьому периметру. З меншої частини тесту вирізаємо фігурні смужки або робимо різні прикраси і викладаємо їх поверх варення.
Оформленим пирога даємо підійти ще протягом півгодини, а потім змащуємо його жовтком, попередньо змішавши його з їдальні ложечкою води і щіпку ваніліну, розміщуємо на середній полиці прогрітій до 185 градусів духовки. Через тридцять п'ять-сорок хвилин пиріг зарум'яниться і можна витягати його з духовки. Перед подачею даємо пирогу охолонути.
При необхідності та бажанні такий апетитний пиріг з варенням можна приготувати і з готового листкового дріжджового тіста , значно заощадивши час.
Інгредієнти:
молоко – 240 мл;
дріжджі свіжі пресовані – 30 г;
вершковий маргарин – 220 г;
цукровий пісок – 90 г;
борошно пшеничне – 420-520 г;
щіпка солі;
одне куряче яйце;
стандартний пакетик ванільного цукру або щіпка ваніліну;
яєчний жовток для змащування верху пирога;
малинове варення – 320 р.
Приготування
Як і в попередньому рецепті змішуємо для активації дріжджі з тепленьким молоком і їдальні ложечкою цукрового піску і розміщуємо в теплі хвилин на п'ятнадцять. Потім додаємо решту цукру, яйце, сіль, ванільний цукор і попередньо розтоплений маргарин. Просіваємо в суміш борошно і вимішуємо ретельним чином, спочатку ложкою, а потім руками. Домагаємося м'якою, та пластичної однорідної текстури тіста, а потім поміщаємо його в миску під рушник і ставимо знову в тепле та спокійне місце. Даємо тісту піднятися два рази (один раз обминаємо), а потім відбираємо від загальної кількості одну третину, а решту укладаємо у форму для випічки, оформляючи відразу бортики. Викладаємо в заготовку малинове варення і прикриваємо джгутиками або смужками, вирізаними з третину залишеного тесту.
Даємо пирога підрости і піднятися протягом півгодини, а потім промазуємо поверхню сумішшю жовтка, столової ложки води і дрібки ваніліну і ставимо в духовку, яку завчасно налаштуємо на температурний режим 185 градусів і прогреем її. Через тридцять п'ять-сорок хвилин пиріг буде готовий. Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з варенням з дріжджового тіста - рецепт на швидку руку
Інгредієнти:
Приготування
Для початку ми запустимо процес бродіння і приготуємо дріжджове тісто для солодкого пирога з варенням. Для цього розпускаємо сухі або пресовані дріжджі в прогрітому до 40 градусів молочку, розчиняємо в ньому також столову ложечку цукрового піску і залишаємо в теплі хвилин на п'ятнадцять.
За цей час в іншу миску просеем борошно пшеничне і змішаємо її з ванільним цукром, що залишився цукровим піском і дрібкою солі. Далі вливаємо до борошняної суміші дріжджову масу і виробляємо заміс, додавши в кінці рослинна рафінована олія. Ставимо ємність з тістом обов'язково в тепле та спокійне місце без протягів і зайвих шумів приблизно на півтора-два години.
Після цього поділяємо борошняний ком на дві нерівні частки і більшу з них розміщуємо на дні промасленим ємності для випічки, формуючи бортики. На дно викладаємо варення і рівномірно розподіляємо його по всьому периметру. З меншої частини тесту вирізаємо фігурні смужки або робимо різні прикраси і викладаємо їх поверх варення.
Оформленим пирога даємо підійти ще протягом півгодини, а потім змащуємо його жовтком, попередньо змішавши його з їдальні ложечкою води і щіпку ваніліну, розміщуємо на середній полиці прогрітій до 185 градусів духовки. Через тридцять п'ять-сорок хвилин пиріг зарум'яниться і можна витягати його з духовки. Перед подачею даємо пирогу охолонути.
При необхідності та бажанні такий апетитний пиріг з варенням можна приготувати і з готового листкового дріжджового тіста , значно заощадивши час.
Здобний пиріг з малиновим варенням з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Як і в попередньому рецепті змішуємо для активації дріжджі з тепленьким молоком і їдальні ложечкою цукрового піску і розміщуємо в теплі хвилин на п'ятнадцять. Потім додаємо решту цукру, яйце, сіль, ванільний цукор і попередньо розтоплений маргарин. Просіваємо в суміш борошно і вимішуємо ретельним чином, спочатку ложкою, а потім руками. Домагаємося м'якою, та пластичної однорідної текстури тіста, а потім поміщаємо його в миску під рушник і ставимо знову в тепле та спокійне місце. Даємо тісту піднятися два рази (один раз обминаємо), а потім відбираємо від загальної кількості одну третину, а решту укладаємо у форму для випічки, оформляючи відразу бортики. Викладаємо в заготовку малинове варення і прикриваємо джгутиками або смужками, вирізаними з третину залишеного тесту.
Даємо пирога підрости і піднятися протягом півгодини, а потім промазуємо поверхню сумішшю жовтка, столової ложки води і дрібки ваніліну і ставимо в духовку, яку завчасно налаштуємо на температурний режим 185 градусів і прогреем її. Через тридцять п'ять-сорок хвилин пиріг буде готовий. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати пиріг з варенням в духовці?
Чудовим варіантом пустити в хід залежану баночку улюбленого варення і відразу порадувати рідних домашньою випічкою стане приготування чудового пирога
Рецепт пирога з варенням
Справжньою знахідкою для зайнятих хазяєчок, які хочуть побалувати рідних домашньою випічкою, стане рецепт смачного пирога з базовим наповненням з
Як спекти пиріг з варенням?
Далі у статті зібрані самі оригінальні і неймовірно прості рецепти смачного домашнього пирога, а в якості наповнення запропонуємо використовувати
Дріжджове тісто для пирога
З безлічі варіантів різноманітного дріжджового тіста, потрібно вибрати підходяще саме для пирогів. Далі запропонуємо кілька варіантів ідеальної
Відкритий пиріг з варенням
Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
Пиріг з малиновим варенням
Пироги з ягідними начинками - це дуже смачно і не обов'язково їх готувати тільки влітку, коли багато свіжих ягід. Свіжу малину можна замінити на