«Вушка» з листкового тіста

«Вушка» з листкового тіста - рецепт
Якщо ви любите готувати тісто самостійно і категорично проти закупного продукту, побоюючись шкідливих добавок у вигляді пальмової або кокосової олії, то цей рецепт як раз для вас. «Вушка» з листкового тіста готуються дуже легко, та й саме тісто замішується швидко. У найпростішому рецепті листкових «вушок» використовується тільки цукор для посипання, але ви можете додавати ваніль, корицю, різні види горіхів, кунжут, мак. Можете змішувати кілька видів начинки - це справа вашого смаку і переваг.
Інгредієнти:
Приготування
Для тіста змішуємо розтоплене вершкове масло з борошном, сіллю і водою. Гарненько вимішуємо його, потім розкачуємо на столі, щоб вийшов прямокутник. Посипаємо корж цукром і ваніллю, потім загортаємо з обох кінців до центру рулетиками. З отриманого тесту нарізаємо «вушка» товщиною 1-15 см, викладаємо печиво на застелений пергаментом деко і випікаємо близько 20 хвилин в духовці, попередньо нагрітій до 180 градусів, поки наша випічка не підрум'яниться. «Вушка» з листкового тіста викладаємо на тарілку і посипаємо цукром.
«Вушка» з листкового бездріжджового тіста з горіхами
Сьогодні готове листкове тісто можна купити в будь-якому магазині. Так що, по дорозі додому, можете забігти в супермаркет, прикупити упаковочку і вдома швиденько приготувати «вушка» з листкового тіста. Часу піде зовсім мало, а сім'я порадіє дружнього чаювання з смачною випічкою. Якщо ж упаковка тесту вже лежить у вашій морозилці і чекає своєї години, то перед відходом на роботу перекладіть її в холодильник, тоді по приходу додому вам не треба буде чекати, поки тісто розморозиться, і ви зможете відразу приступати до процесу приготування «вушок» з листкового тіста.
Інгредієнти:

Приготування
Готове тісто розморожуємо, розгортаємо в пласт на присипаному борошном столі, гарненько посипаємо горіхами, корицею і цукром, потім скачуємо з кінців до середини 2 рулетика. Можете спочатку прокатати качалкою по горішкам, щоб вони злегка вдавилася, тільки не перестарайтеся. Тісто нарізаємо шматочками товщиною близько 1-15 см, викладаємо листкове печиво «вушка» на деко, застелений папером для випічки, і готуємо в духовці при 180 градусах близько 15-20 хвилин до зарум'янювання. Ви можете просто змастити деко олією, але пергамент, по-перше, захистить печиво від пригорання, бо цукор може розплавитися, а по-друге, мити такий деко куди легше.
До речі, ви можете приготувати листкові «вушка» як з цукром чи солодкою посипкою, так і з зеленню, сиром, бринзою, беконом, часником або червоним перцем. Для цього на пластині тіста викладіть начинку і звертаєте в «завитки». Таке печиво випікається ті ж 15-20 хвилин, але подавати його вже можна не тільки до чаю, але і до супчику.
Рекомендуємо добрі рецепти

Грибні кульочки з листкового тіста
Якщо вам належить святкове застілля і ви продумуєте, які б цікаві приготувати закуски, зверніть увагу на рецепт грибних кульочки. Такі листкові

Свинячі вушка рецепт
Свинячі вушка, рівно, як і знаменита маринований морква, - це страви корейської кухні, яке швидко знайшло шанувальників у нашій країні. Готувати

Листковий пиріг з вишнею
Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з

Рулет з листкового тіста
Рулет з листкового тіста - відмінний і швидкий варіант випічки, який врятує вас в будь-якій ситуації. Його можна приготувати з будь-якою начинкою:

Печиво «Гусячі лапки»
Що приходить вам на думку при згадці назви «Гусячі лапки»? Правильно, смачне печиво з цукром. Робиться воно, як правило, з сиру, що дає вам

Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними