Цей дивовижно легкий рецепт, чому то багато хто не пам'ятають. І це дивно. Адже більш простого способу приготувати смачну, ароматну випічку і, головне хрустку, напевно, немає. Все що вам знадобиться для класичного рецепту листкових «вушок» - упаковка тіста, склянку цукру і 30 хвилин часу. Спробуйте приготувати його ввечері після роботи або розбудити сім'ю в суботу апетитним запахом свіжої випічки. Ваші домочадці з'їдять його швидше, ніж ви приготуєте.
«Вушка» з листкового тіста - рецепт
Якщо ви любите готувати тісто самостійно і категорично проти закупного продукту, побоюючись шкідливих добавок у вигляді пальмової або кокосової олії, то цей рецепт як раз для вас. «Вушка» з листкового тіста готуються дуже легко, та й саме тісто замішується швидко. У найпростішому рецепті листкових «вушок» використовується тільки цукор для посипання, але ви можете додавати ваніль, корицю, різні види горіхів, кунжут, мак. Можете змішувати кілька видів начинки - це справа вашого смаку і переваг.
Інгредієнти: борошно - 05 кг; вода - 250 г; масло вершкове - 300 г; цукор - 200 г; сіль - 10 г; ваніль - за смаком. Приготування Для тіста змішуємо розтоплене вершкове масло з борошном, сіллю і водою. Гарненько вимішуємо його, потім розкачуємо на столі, щоб вийшов прямокутник. Посипаємо корж цукром і ваніллю, потім загортаємо з обох кінців до центру рулетиками. З отриманого тесту нарізаємо «вушка» товщиною 1-15 см, викладаємо печиво на застелений пергаментом деко і випікаємо близько 20 хвилин в духовці, попередньо нагрітій до 180 градусів, поки наша випічка не підрум'яниться. «Вушка» з листкового тіста викладаємо на тарілку і посипаємо цукром.
«Вушка» з листкового бездріжджового тіста з горіхами
Сьогодні готове листкове тісто можна купити в будь-якому магазині. Так що, по дорозі додому, можете забігти в супермаркет, прикупити упаковочку і вдома швиденько приготувати «вушка» з листкового тіста. Часу піде зовсім мало, а сім'я порадіє дружнього чаювання з смачною випічкою. Якщо ж упаковка тесту вже лежить у вашій морозилці і чекає своєї години, то перед відходом на роботу перекладіть її в холодильник, тоді по приходу додому вам не треба буде чекати, поки тісто розморозиться, і ви зможете відразу приступати до процесу приготування «вушок» з листкового тіста.
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; горіхи мелені - за смаком; цукор, кориця - за смаком. Приготування Готове тісто розморожуємо, розгортаємо в пласт на присипаному борошном столі, гарненько посипаємо горіхами, корицею і цукром, потім скачуємо з кінців до середини 2 рулетика. Можете спочатку прокатати качалкою по горішкам, щоб вони злегка вдавилася, тільки не перестарайтеся. Тісто нарізаємо шматочками товщиною близько 1-15 см, викладаємо листкове печиво «вушка» на деко, застелений папером для випічки, і готуємо в духовці при 180 градусах близько 15-20 хвилин до зарум'янювання. Ви можете просто змастити деко олією, але пергамент, по-перше, захистить печиво від пригорання, бо цукор може розплавитися, а по-друге, мити такий деко куди легше.
До речі, ви можете приготувати листкові «вушка» як з цукром чи солодкою посипкою, так і з зеленню, сиром, бринзою, беконом, часником або червоним перцем. Для цього на пластині тіста викладіть начинку і звертаєте в «завитки». Таке печиво випікається ті ж 15-20 хвилин, але подавати його вже можна не тільки до чаю, але і до супчику.