Печиво на майонезі
Печиво на майонезі аж ніяк не є дієтичним десертом, однак і статтю ми в цей раз присвячуємо не правильному харчуванню. На цей раз ми навчимося готувати домашнє печиво на майонезі. Така добавка, як знаменитий білий соус, зробить випічку більш жирної, ніжною і щільною, що якраз відмінно підходить для печива.
Швидкий і смачний рецепт м'якого, розсипчастого і ароматного печива до чаю, завжди прийде на допомогу в ті хвилини, коли часу на приготування не вистачає.
Інгредієнти:
майонез - 100 г;
вершкове масло, або маргарин - 100 г;
цукор - 1/2 ст.;
борошно - 250 г;
яйце - 1 шт.;
сода - 1 ч. ложка.
Приготування
М'який маргарин, або вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо 100 г майонезу, і яйце збиваємо інгредієнти міксером. Борошно просіваємо, змішуємо з содою і, поступово додаючи сухі інгредієнти в масляно-яєчну суміш, замішуємо м'яке і пружне тісто.
Деко для випікання накриваємо папером для випічки змащуємо її невеликою кількістю масла. Катаємо з тіста кульки і викладаємо їх на деко, на достатній відстані один від одного. Ставимо печиво на майонезі і маргарині в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
За настільки екстравагантною назвою криється всього лише метод формування окремих печеньок. Порції тіста пропускаються через м'ясорубку, а готові джгутики можна заплести на свій розсуд в незвичайне ласощі.
Інгредієнти:
майонез - 100 г;
сметана - 100 г;
яйця - 2 шт.;
цукор - 2/3 ст.;
сода -1 ч. ложка;
вершкове масло - 100 г;
борошно - 2 ст.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром дочиста. Додаємо в суміш м'яке масло, або маргарин, знову збиваємо масу близько 5 хвилин. Закладаємо до яєць та олії рівні порції сметани і майонезу, збиваємо суміш до однорідності. Борошно просіваємо разом з содою до збитим інгредієнтів, замішуємо еластичне і м'яке тісто. Тепер тісто необхідно охолодити близько півгодини, а після приступити до формування печива. Порції тіста пропускаємо через м'ясорубку, а отриману фігурну масу викладаємо на деко. Випікаємо печиво при 180 градусах до золотистого кольору. Всі печиво через м'ясорубку готово, можна подавати до столу.
Якщо ви з якоїсь причини не вживаєте яйця, то ми раді вам представити рецепт печива на майонез без яєць. Повірте, готове ласощі нічим не відрізняється від того, що приготовані оригінальним способом.
Інгредієнти:
майонез - 200 г;
маргарин - 200 г;
цукор - 2/3 ст.;
борошно - 3-4 ст.;
сода - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Маргарин розтираємо з цукровим піском і додаємо майонез. Додаємо в суміш соду і починаємо замішувати тісто, поступово додаючи просіяне борошно. Тісто на майонезі для печива має вийти гладким і дуже м'яким, так що як тільки воно перестане липнути до рук - припиняємо підсипати муку.
Тепер основу для нашого печива слід охолодити мінімум півгодини, після чого можна приступати до розкочуванні. Ніжне і жирне тісто дуже легко липне до качалку і поверхні, так що для зручності порції тіста розкачуємо між двома аркушами паперу для випічки. Як тільки лист тіста постелений - вирізаємо з нього кружечки/сердечка/квадратики, і відправляємо їх на деко для випікання, який також необхідно застелити пекарської папером. Пісочне печиво на майонезі випікається близько півгодини при 180 градусах.
Готове ласощі можна полити глазур'ю, розтопленим шоколадом, посипати корицею, або цукровою пудрою. Перед приготуванням в тісто також можна доповнювати інгредієнтами за власним смаком, наприклад лимонною цедрою, маком, горіхами, родзинками, або парою крапель ванільного екстракту.
Рецепт розсипчастого печива з майонезом
Швидкий і смачний рецепт м'якого, розсипчастого і ароматного печива до чаю, завжди прийде на допомогу в ті хвилини, коли часу на приготування не вистачає.
Інгредієнти:
Приготування
М'який маргарин, або вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо 100 г майонезу, і яйце збиваємо інгредієнти міксером. Борошно просіваємо, змішуємо з содою і, поступово додаючи сухі інгредієнти в масляно-яєчну суміш, замішуємо м'яке і пружне тісто.
Деко для випікання накриваємо папером для випічки змащуємо її невеликою кількістю масла. Катаємо з тіста кульки і викладаємо їх на деко, на достатній відстані один від одного. Ставимо печиво на майонезі і маргарині в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
Печиво з майонезу через м'ясорубку
За настільки екстравагантною назвою криється всього лише метод формування окремих печеньок. Порції тіста пропускаються через м'ясорубку, а готові джгутики можна заплести на свій розсуд в незвичайне ласощі.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром дочиста. Додаємо в суміш м'яке масло, або маргарин, знову збиваємо масу близько 5 хвилин. Закладаємо до яєць та олії рівні порції сметани і майонезу, збиваємо суміш до однорідності. Борошно просіваємо разом з содою до збитим інгредієнтів, замішуємо еластичне і м'яке тісто. Тепер тісто необхідно охолодити близько півгодини, а після приступити до формування печива. Порції тіста пропускаємо через м'ясорубку, а отриману фігурну масу викладаємо на деко. Випікаємо печиво при 180 градусах до золотистого кольору. Всі печиво через м'ясорубку готово, можна подавати до столу.
Рецепт пісочного печива з майонезом
Якщо ви з якоїсь причини не вживаєте яйця, то ми раді вам представити рецепт печива на майонез без яєць. Повірте, готове ласощі нічим не відрізняється від того, що приготовані оригінальним способом.
Інгредієнти:
Приготування
Маргарин розтираємо з цукровим піском і додаємо майонез. Додаємо в суміш соду і починаємо замішувати тісто, поступово додаючи просіяне борошно. Тісто на майонезі для печива має вийти гладким і дуже м'яким, так що як тільки воно перестане липнути до рук - припиняємо підсипати муку.
Тепер основу для нашого печива слід охолодити мінімум півгодини, після чого можна приступати до розкочуванні. Ніжне і жирне тісто дуже легко липне до качалку і поверхні, так що для зручності порції тіста розкачуємо між двома аркушами паперу для випічки. Як тільки лист тіста постелений - вирізаємо з нього кружечки/сердечка/квадратики, і відправляємо їх на деко для випікання, який також необхідно застелити пекарської папером. Пісочне печиво на майонезі випікається близько півгодини при 180 градусах.
Готове ласощі можна полити глазур'ю, розтопленим шоколадом, посипати корицею, або цукровою пудрою. Перед приготуванням в тісто також можна доповнювати інгредієнтами за власним смаком, наприклад лимонною цедрою, маком, горіхами, родзинками, або парою крапель ванільного екстракту.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печиво через м'ясорубку рецепт
Багато хто з нас з дитинства люблять печиво, зроблене в домашніх умовах. Але не завжди вистачає часу і сил на його приготування. Пропонуємо вам
Печиво з мармеладом
Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
Печиво без масла
Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
Печиво на маргарині
Звичайно ж, краще всього готувати домашнє печиво з використанням вершкового масла, але якщо його не знайшлося в холодильнику, підійде і маргарин. Ми
Печиво «Хризантема»
Набридла звична випічка, і не знаєте, що б такого новенького і смачненького приготувати на десерт? Тоді рекомендуємо спекти дивовижні печеньки під
Печиво з корицею
Хто з нас не любить таке дивовижне ласощі, як печиво - особливо якщо воно приготоване в домашніх умовах?! Варіантів його випічки досить багато. І