Печиво з горіхами
Давайте дізнаємося з вами цікаві і досить прості рецепти приготування печива з горіхами, які чудово підійдуть до свіжого смачного чаю чи кави.
Інгредієнти:
молоко - 150 мл;
геркулес - 3 ст.;
вівсяна мука - 4 ст. ложки;
яйце - 3 шт.;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
цукор - 5 ст. ложок;
кориця - 1 ч. ложка;
шоколад для прикраси;
горіхи і сухофрукти - за смаком.
Приготування
Для приготування вівсяного печива з горіхами молоко змішуємо з геркулесом, всипаємо вівсяну борошно і перемішуємо. Даємо тісту постояти протягом години. Якщо ви поспішаєте, то можна трохи підігріти масу в мікрохвильовці, щоб молоко швидше вбралося в геркулес. Після цього додаємо інші інгредієнти і ретельно перемішуємо, щоб тісто вийшло однорідним, еластичним і не розповзалося. Викладаємо печиво за допомогою столової ложки на пергамент і випікаємо в розігрітій духовій шафі 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі на стіл, випічку за бажанням поливаємо розтопленим темним або білим шоколадом.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 200 г;
масло вершкове - 120 г;
молоко - 1 ст. ложка;
цукор і сіль - за смаком.
Для другого шару:
горіхи - 300 г;
масло вершкове - 150 г;
цукор коричневий - 200 г;
мед - 80 мл;
молоко - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
горіховий лікер - 1 ст. ложка.
Для третього шару:
гіркий шоколад - 100 р.
Приготування
Щоб спекти смачну медове печиво з горіхами, беремо охолоджений шматок вершкового масла, нарізаємо його невеликими кубиками. Борошно змішуємо окремо з цукровим піском і сіллю, а потім додаємо масло і подрібнюємо все до тих пір, поки не вийде однорідна дрібна крихта. Далі акуратно вливаємо молоко і замішуємо однорідне тісто. Потім розкачуємо його за пергаментному листком і вкладаємо в форму для випічки. Тісто прибираємо в холодильник, а духовку запалюємо і розігріваємо до температури 200-210 градусів. Потім лист з тестом обережно кладемо у форму і випікаємо протягом 10 хвилин.
Цим часом обсмажуємо поки на сухій сковорідці горіхи, пересипаємо їх на рушник і залишаємо остигати. Далі готуємо іриску: кладемо в каструлю з товстим дном мед, молоко, цукор, масло і сіль. Заважаючи, доводимо масу на середньому вогні до кипіння і варимо ще хвилинку-дві, поки цукор повністю не розчиниться. Знімаємо з вогню, додаємо горіхи і лікер, перемішуємо. Потім викладаємо горіхову суміш з ірискою поверх коржа, акуратно розрівнюємо і ставимо форму в духовку ще на 15-20 хвилин. Потім обережно виймаємо випічку і залишаємо остигати. Поки печиво з горіхами остигає, розтоплюємо на водяній бані шоколад і виливаємо його рівномірно поверх горіхового шару. Даємо ласощів трохи застигнути, виймаємо його з форми, перекладаємо на решітку і нарізаємо печиво з горіхами і медом на порційні шматочки.
Рецепт вівсяного печива з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування вівсяного печива з горіхами молоко змішуємо з геркулесом, всипаємо вівсяну борошно і перемішуємо. Даємо тісту постояти протягом години. Якщо ви поспішаєте, то можна трохи підігріти масу в мікрохвильовці, щоб молоко швидше вбралося в геркулес. Після цього додаємо інші інгредієнти і ретельно перемішуємо, щоб тісто вийшло однорідним, еластичним і не розповзалося. Викладаємо печиво за допомогою столової ложки на пергамент і випікаємо в розігрітій духовій шафі 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі на стіл, випічку за бажанням поливаємо розтопленим темним або білим шоколадом.
Пісочне печиво з горіхами
Інгредієнти:
Для тіста:
Для другого шару:
Для третього шару:
Приготування
Щоб спекти смачну медове печиво з горіхами, беремо охолоджений шматок вершкового масла, нарізаємо його невеликими кубиками. Борошно змішуємо окремо з цукровим піском і сіллю, а потім додаємо масло і подрібнюємо все до тих пір, поки не вийде однорідна дрібна крихта. Далі акуратно вливаємо молоко і замішуємо однорідне тісто. Потім розкачуємо його за пергаментному листком і вкладаємо в форму для випічки. Тісто прибираємо в холодильник, а духовку запалюємо і розігріваємо до температури 200-210 градусів. Потім лист з тестом обережно кладемо у форму і випікаємо протягом 10 хвилин.
Цим часом обсмажуємо поки на сухій сковорідці горіхи, пересипаємо їх на рушник і залишаємо остигати. Далі готуємо іриску: кладемо в каструлю з товстим дном мед, молоко, цукор, масло і сіль. Заважаючи, доводимо масу на середньому вогні до кипіння і варимо ще хвилинку-дві, поки цукор повністю не розчиниться. Знімаємо з вогню, додаємо горіхи і лікер, перемішуємо. Потім викладаємо горіхову суміш з ірискою поверх коржа, акуратно розрівнюємо і ставимо форму в духовку ще на 15-20 хвилин. Потім обережно виймаємо випічку і залишаємо остигати. Поки печиво з горіхами остигає, розтоплюємо на водяній бані шоколад і виливаємо його рівномірно поверх горіхового шару. Даємо ласощів трохи застигнути, виймаємо його з форми, перекладаємо на решітку і нарізаємо печиво з горіхами і медом на порційні шматочки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт з печива без випічки
Якщо вам хочеться побалувати себе і своїх близьких смачненьким, але зовсім немає часу готувати складний десерт, пропонуємо просте рішення - торт з
Пиріг з горіхами
Горіхи у випічці є відмінним доповненням, які надають готовому блюду насичений смак. І сьогодні ми поговоримо про пироги з горіхами. Давайте
Шоколадне печиво - рецепт
Коли хочеться солоденького - не варто собі відмовляти. Краще спекти хрустке шоколадне печиво, смак якого запам'ятається вам надовго. Рецепти даного
Вершкове печиво
Вершкове печиво, так називається, тому що готуватися на основі вершкового масла. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цього продукту. Читаємо
Печиво з какао
Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І
Птифури - рецепт
Птифури - цікаві і дуже незвичайні маленькі тістечка. Їх дуже люблять і дорослі, і маленькі чада, а тому готувати їх завжди в задоволення. Як зробити