Давайте дізнаємося з вами цікаві і досить прості рецепти приготування печива з горіхами, які чудово підійдуть до свіжого смачного чаю чи кави.
Рецепт вівсяного печива з горіхами
Інгредієнти: молоко - 150 мл; геркулес - 3 ст.; вівсяна мука - 4 ст. ложки; яйце - 3 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; цукор - 5 ст. ложок; кориця - 1 ч. ложка; шоколад для прикраси; горіхи і сухофрукти - за смаком. Приготування Для приготування вівсяного печива з горіхами молоко змішуємо з геркулесом, всипаємо вівсяну борошно і перемішуємо. Даємо тісту постояти протягом години. Якщо ви поспішаєте, то можна трохи підігріти масу в мікрохвильовці, щоб молоко швидше вбралося в геркулес. Після цього додаємо інші інгредієнти і ретельно перемішуємо, щоб тісто вийшло однорідним, еластичним і не розповзалося. Викладаємо печиво за допомогою столової ложки на пергамент і випікаємо в розігрітій духовій шафі 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі на стіл, випічку за бажанням поливаємо розтопленим темним або білим шоколадом.
Пісочне печиво з горіхами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; масло вершкове - 120 г; молоко - 1 ст. ложка; цукор і сіль - за смаком. Для другого шару:
горіхи - 300 г; масло вершкове - 150 г; цукор коричневий - 200 г; мед - 80 мл; молоко - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; горіховий лікер - 1 ст. ложка. Для третього шару:
гіркий шоколад - 100 р. Приготування Щоб спекти смачну медове печиво з горіхами, беремо охолоджений шматок вершкового масла, нарізаємо його невеликими кубиками. Борошно змішуємо окремо з цукровим піском і сіллю, а потім додаємо масло і подрібнюємо все до тих пір, поки не вийде однорідна дрібна крихта. Далі акуратно вливаємо молоко і замішуємо однорідне тісто. Потім розкачуємо його за пергаментному листком і вкладаємо в форму для випічки. Тісто прибираємо в холодильник, а духовку запалюємо і розігріваємо до температури 200-210 градусів. Потім лист з тестом обережно кладемо у форму і випікаємо протягом 10 хвилин.

Цим часом обсмажуємо поки на сухій сковорідці горіхи, пересипаємо їх на рушник і залишаємо остигати. Далі готуємо іриску: кладемо в каструлю з товстим дном мед, молоко, цукор, масло і сіль. Заважаючи, доводимо масу на середньому вогні до кипіння і варимо ще хвилинку-дві, поки цукор повністю не розчиниться. Знімаємо з вогню, додаємо горіхи і лікер, перемішуємо. Потім викладаємо горіхову суміш з ірискою поверх коржа, акуратно розрівнюємо і ставимо форму в духовку ще на 15-20 хвилин. Потім обережно виймаємо випічку і залишаємо остигати. Поки печиво з горіхами остигає, розтоплюємо на водяній бані шоколад і виливаємо його рівномірно поверх горіхового шару. Даємо ласощів трохи застигнути, виймаємо його з форми, перекладаємо на решітку і нарізаємо печиво з горіхами і медом на порційні шматочки.