Вернуться назад Распечатать

Печиво з горіхами

Печиво з горіхами
Давайте дізнаємося з вами цікаві і досить прості рецепти приготування печива з горіхами, які чудово підійдуть до свіжого смачного чаю чи кави.

Рецепт вівсяного печива з горіхами


Інгредієнти:

  • молоко - 150 мл;

  • геркулес - 3 ст.;

  • вівсяна мука - 4 ст. ложки;

  • яйце - 3 шт.;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • шоколад для прикраси;

  • горіхи і сухофрукти - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування вівсяного печива з горіхами молоко змішуємо з геркулесом, всипаємо вівсяну борошно і перемішуємо. Даємо тісту постояти протягом години. Якщо ви поспішаєте, то можна трохи підігріти масу в мікрохвильовці, щоб молоко швидше вбралося в геркулес. Після цього додаємо інші інгредієнти і ретельно перемішуємо, щоб тісто вийшло однорідним, еластичним і не розповзалося. Викладаємо печиво за допомогою столової ложки на пергамент і випікаємо в розігрітій духовій шафі 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. При подачі на стіл, випічку за бажанням поливаємо розтопленим темним або білим шоколадом.

    Пісочне печиво з горіхами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 200 г;

  • масло вершкове - 120 г;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • цукор і сіль - за смаком.


  • Для другого шару:

  • горіхи - 300 г;

  • масло вершкове - 150 г;

  • цукор коричневий - 200 г;

  • мед - 80 мл;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • горіховий лікер - 1 ст. ложка.


  • Для третього шару:

  • гіркий шоколад - 100 р.


  • Приготування
    Щоб спекти смачну медове печиво з горіхами, беремо охолоджений шматок вершкового масла, нарізаємо його невеликими кубиками. Борошно змішуємо окремо з цукровим піском і сіллю, а потім додаємо масло і подрібнюємо все до тих пір, поки не вийде однорідна дрібна крихта. Далі акуратно вливаємо молоко і замішуємо однорідне тісто. Потім розкачуємо його за пергаментному листком і вкладаємо в форму для випічки. Тісто прибираємо в холодильник, а духовку запалюємо і розігріваємо до температури 200-210 градусів. Потім лист з тестом обережно кладемо у форму і випікаємо протягом 10 хвилин.
    Печиво з горіхами
    Цим часом обсмажуємо поки на сухій сковорідці горіхи, пересипаємо їх на рушник і залишаємо остигати. Далі готуємо іриску: кладемо в каструлю з товстим дном мед, молоко, цукор, масло і сіль. Заважаючи, доводимо масу на середньому вогні до кипіння і варимо ще хвилинку-дві, поки цукор повністю не розчиниться. Знімаємо з вогню, додаємо горіхи і лікер, перемішуємо. Потім викладаємо горіхову суміш з ірискою поверх коржа, акуратно розрівнюємо і ставимо форму в духовку ще на 15-20 хвилин. Потім обережно виймаємо випічку і залишаємо остигати. Поки печиво з горіхами остигає, розтоплюємо на водяній бані шоколад і виливаємо його рівномірно поверх горіхового шару. Даємо ласощів трохи застигнути, виймаємо його з форми, перекладаємо на решітку і нарізаємо печиво з горіхами і медом на порційні шматочки.