Сирно-банановий десерт
Пропонуємо прості і водночас оригінальні рецепти приготування неймовірно смачного ласощі, що буде як не можна до речі до чашки чаю або кави. Ніжний смак сирно-бананового десерту сподобається як ласунам, так і тим, хто не особливо захоплений такого роду стравами.
Інгредієнти:
Для основи:
печиво пісочне – 375 г;
масло вершкове – 160 г;
Для крему:
сир – 475 г;
банани – 2 шт.;
лимонний сік – 60 мл;
вершки 10% – 220 мл;
цукрова пудра – 50 г;
ванільний цукор – 20 г;
желатин швидкорозчинний – 15 ст. ложки;
один банан для прикраси;
лимонна цедра для прикраси.
Приготування
Приступаючи до приготування десерту, поміщаємо пісочне печиво в чашу блендера і перетворюємо його в крихту. Потім додаємо розм'якшене вершкове масло і пробиваємо всі разом до рівномірного його розподілу між крихтами. Потім роз'ємну форму застеляємо пергаментним папером, викладаємо в неї піщану масу з маслом і хорошенечко утрамбовуємо її. Після цього прикриваємо форму плівкою і ставимо на деякий час в холодильник для застигання.
Тим часом замочуємо швидкорозчинний желатин в 150 мл гарячої води і безперервно розмішуємо до повного розчинення. У чашу блендера покласти очищені і розламані на фрагменти банани і збризкуємо їх лимонним соком, залишивши одну столову ложку для оформлення. Додаємо сир, ванільний цукор, цукрову пудру, вливаємо вершки, залишивши одну столову ложку. Пробиваємо масу до однорідного гладкого стану і, не припиняючи роботу блендера, вливаємо невеликими порціями розчинений желатин, також залишивши одну столову ложку.
Виймаємо з холодильника форму з основою десерту, виливаємо в неї приготовану бананово-сирну суміш і знову ставимо в холодильник для повного застигання.
Коли десерт застигне, розкладаємо зверху порізаний на кружечки попередньо очищений банан і притрушиваем лимонною цедрою. Змішуємо залишений лимонний сік, вершки і желатин і поливаємо отриманої субстанцією бананові скибочки, щоб вони не потемніли. Знову ставимо десерт в холодильник на одну годину і можемо виймати з форми і насолоджуватися.
Інгредієнти:
сир – 490 г;
банани – 3 шт.;
яйця – 3 шт.;
борошно пшеничне – 160 г;
цукор ванільний – 20 г;
розпушувач – 20 г;
цукровий пісок – 100 г;
масло вершкове – 25-30 г;
цукрова пудра.
Приготування
М'яке вершкове масло перетираємо в мисці з цукром, додаємо трохи збиті яйця і знову збиваємо до однорідності. Тепер вводимо попередньо просіяне борошно і розпушувач і замішуємо м'яке тісто. Розподіляємо його по дну промасленим рознімної форми, формуючи бортики.
Сир пробиваємо блендером, додаємо яйця, ванільний цукор, обчищені і нарізані банани і знову пробиваємо масу блендером до отримання гладкості і однорідності.
Тепер виливаємо отриману сирно-бананову суміш на тісто у формі і розміщуємо на середньому рівні попередньо прогрітій до 180 градусів духовки. Через сорок-п'ятдесят хвилин десерт буде готовий. Даємо йому повністю охолонути у формі, а потім витягаємо, обсипаємо щедро цукровою пудрою і можемо подавати.
Такий же сирно-банановий десерт можна приготувати і в мультиварці. Для цього в якості форми використовуємо мультикастрюлю, а для запікання використовуємо функцію «Випічка». В залежності від потужності пристрою час випікання може змінюватись від сорока до шістдесяти хвилин.
Вживають бананово-сирний десерт, як правило, в холодному вигляді, так як дуже важко витягти його в теплому вигляді з форми або ємності мультиварки, не порушивши цілісність. Тому краще все ж дочекатися повного охолодження ласощі.
Сирно-банановий десерт - рецепт без випічки з желатином
Інгредієнти:
Для основи:
Для крему:
Приготування
Приступаючи до приготування десерту, поміщаємо пісочне печиво в чашу блендера і перетворюємо його в крихту. Потім додаємо розм'якшене вершкове масло і пробиваємо всі разом до рівномірного його розподілу між крихтами. Потім роз'ємну форму застеляємо пергаментним папером, викладаємо в неї піщану масу з маслом і хорошенечко утрамбовуємо її. Після цього прикриваємо форму плівкою і ставимо на деякий час в холодильник для застигання.
Тим часом замочуємо швидкорозчинний желатин в 150 мл гарячої води і безперервно розмішуємо до повного розчинення. У чашу блендера покласти очищені і розламані на фрагменти банани і збризкуємо їх лимонним соком, залишивши одну столову ложку для оформлення. Додаємо сир, ванільний цукор, цукрову пудру, вливаємо вершки, залишивши одну столову ложку. Пробиваємо масу до однорідного гладкого стану і, не припиняючи роботу блендера, вливаємо невеликими порціями розчинений желатин, також залишивши одну столову ложку.
Виймаємо з холодильника форму з основою десерту, виливаємо в неї приготовану бананово-сирну суміш і знову ставимо в холодильник для повного застигання.
Коли десерт застигне, розкладаємо зверху порізаний на кружечки попередньо очищений банан і притрушиваем лимонною цедрою. Змішуємо залишений лимонний сік, вершки і желатин і поливаємо отриманої субстанцією бананові скибочки, щоб вони не потемніли. Знову ставимо десерт в холодильник на одну годину і можемо виймати з форми і насолоджуватися.
Сирно-банановий десерт в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'яке вершкове масло перетираємо в мисці з цукром, додаємо трохи збиті яйця і знову збиваємо до однорідності. Тепер вводимо попередньо просіяне борошно і розпушувач і замішуємо м'яке тісто. Розподіляємо його по дну промасленим рознімної форми, формуючи бортики.
Сир пробиваємо блендером, додаємо яйця, ванільний цукор, обчищені і нарізані банани і знову пробиваємо масу блендером до отримання гладкості і однорідності.
Тепер виливаємо отриману сирно-бананову суміш на тісто у формі і розміщуємо на середньому рівні попередньо прогрітій до 180 градусів духовки. Через сорок-п'ятдесят хвилин десерт буде готовий. Даємо йому повністю охолонути у формі, а потім витягаємо, обсипаємо щедро цукровою пудрою і можемо подавати.
Такий же сирно-банановий десерт можна приготувати і в мультиварці. Для цього в якості форми використовуємо мультикастрюлю, а для запікання використовуємо функцію «Випічка». В залежності від потужності пристрою час випікання може змінюватись від сорока до шістдесяти хвилин.
Вживають бананово-сирний десерт, як правило, в холодному вигляді, так як дуже важко витягти його в теплому вигляді з форми або ємності мультиварки, не порушивши цілісність. Тому краще все ж дочекатися повного охолодження ласощі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Банановий крем для торта
Серед неймовірної кількості всіляких наповнень для торта можна не помітити такий чудовий крем, як банановий. Ваш десерт вийде неймовірно смачним,
Сирний крем для бісквітного торта
Приготування практично будь-якого крему не доставляє великих клопотів, тому купуйте бісквітні коржі і сміливо беріться за створення кондитерського
Сирно-банановий крем
Сирно-банановий крем привабливий простотою інгредієнтів і приготування. З таким кремом можна швидко приготувати десерт для гостей, що раптово
Бананове суфле
Бананове суфле - це ніжне і низькокалорійне блюдо, яке чудово завершить будь-яку трапезу або просто може бути самостійною стравою. Пропонуємо вам
Сирно-банановий пиріг
Якщо ви любите піч солодкі булочки, торти і пироги, то ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати сирно-банановий пиріг, який припаде до
Банановий чізкейк - рецепт
Банановий чізкейк - страви західної кухні, яке в даний час набуває популярності у всьому світі. Готувати чізкейки дуже просто - головне знати кілька