» » Сметанне желе

Сметанне желе

Сметанне желе
Сметана і желатин використовуються в якості двох основних компонентів, суміш застигає як будь желе і виглядає дуже апетитно. Відомо безліч варіантів подібних рецептів десертів. Сметанне желе добре подавати під кави, чай ройбуш і будь-які інші подібні гарячі напої, також ці десерти чудово поєднуються з ромом, лікерами і деякими солодкими винами.
Розповімо, як можна приготувати сметанне желе в домашніх умовах. Звичайно ж, крім сметани і желатину нам знадобляться і деякі інші вкусообразующие і ароматичні компоненти.

Сметанне желе «Зебра» з какао – рецепт


Інгредієнти:

  • сметана натуральна середньої жирності – 400 мл;

  • какао порошок – 3 ст. ложки;

  • ром (краще темний) – 2 ст. ложки;

  • ваніль або кориця – 2 щіпки;

  • цукрова пудра – 3-4 ст. ложки;

  • желатин – 20-40 г;

  • вода – 200 мл + ще трохи.


  • Приготування
    Суміш 1. У склянці води розчиняємо желатин і чекаємо, поки він набубнявіє. Трохи прогріваємо суміш (краще на водяній бані).
    В емальованій ковшике спочатку змішуємо какао-порошок, а також ваніль або корицю з 2 столовими ложками цукрової пудри, потім додаємо 3 ст. ложки води, ром. Підігріваємо, помішуємо, намагаючись розчинити цукор повністю. Краще знову-таки робити це на водяній бані. Коли цукор розчинився, і шоколадна суміш трохи охолола, додаємо 2-3 ст. ложки сметани і стільки ж желатинового розчину.
    Суміш 2. Змішуємо сметану з залишилася цукровою пудрою, злегка і недовго збиваємо міксером, вливаємо желатиновий розчин і акуратно перемішуємо.
    Заповнюємо форми для желе або креманки сметанною сумішшю і шоколадної наливаючи з різних боків. Гарно перемішуємо ложкою, наприклад, так, щоб вийшов спіральний малюнок, або як вам більше подобається. Можете присипати тертим шоколадом. Поміщаємо форми на холод. Через деякий час все застигне і наш десерт готовий.
    Щоб зробити це дивовижне ласощі більш легким використовуйте суміш несолодкого живого йогурту з кошторисною в приблизному співвідношенні 1:1. Щоб домогтися особливо ніжної текстури складіть суміш з сметани, йогурту і натуральних молочних вершків в приблизно рівних частинах.
    До сметанному желе «Зебра» можна крім кави або чаю подати чарку шоколадного або кавового лікеру , або темного рому.

    Сирно-сметанне желе з бананами та іншими фруктами


    Інгредієнти:

  • сметана натуральна середньої жирності – 200 мл;

  • сир натуральний – 200 г;

  • банани – 1 шт. (залежить від розміру);

  • фруктовий лікер (апельсиновий, наприклад) – 2 ст. ложки;

  • ківі – 1 шт.;

  • апельсин – 1 шт.;

  • цукрова пудра – 3 ст. ложки;

  • желатин – 20-40 г;

  • вода – 200 мл + ще трохи.


  • Приготування
    Желатин замочуємо в склянці води.
    Змішуємо 30 мл води з такою ж кількістю лікеру і додаємо цукрову пудру. Підігріваємо і перемішуємо, щоб розчинити цукор. З'єднуємо цю суміш зі сметаною і сиром. Вливаємо желатиновий розчин. Все ретельно перемішуємо (можна міксером, тільки недовго). Але дно кожної форми або креманки
    Сметанне желе
    наливаємо трохи вийшла суміші і поміщаємо в холодильник хвилин на 20. Зверху на перший зажелировавшийся шар викладаємо дрібні шматочки фруктів, бананів, ківі, апельсинів і заливаємо рештою сметанно-сирно-желатиновою масою. Поміщаємо форми на холод до впевненого застигання. Подаємо цей чудовий фруктовий десерт з чаєм каркаде, ройбушем і фруктовим сиропом.
    Зрозуміло, ви можете в приготуванні використовувати не тільки сметану і сир, а також йогурт, вершки і шоколадну суміш з першого рецепта, звичайно ж, і набір фруктів може бути іншим. Загалом, тут великий простір для креативної кондитерської думки.
    Додав: admin | 30-01-2016, 15:59
    Переглядів: 612