Сметанне желе
Сметана і желатин використовуються в якості двох основних компонентів, суміш застигає як будь желе і виглядає дуже апетитно. Відомо безліч варіантів подібних рецептів десертів. Сметанне желе добре подавати під кави, чай ройбуш і будь-які інші подібні гарячі напої, також ці десерти чудово поєднуються з ромом, лікерами і деякими солодкими винами.
Розповімо, як можна приготувати сметанне желе в домашніх умовах. Звичайно ж, крім сметани і желатину нам знадобляться і деякі інші вкусообразующие і ароматичні компоненти.
Інгредієнти:
сметана натуральна середньої жирності – 400 мл;
какао порошок – 3 ст. ложки;
ром (краще темний) – 2 ст. ложки;
ваніль або кориця – 2 щіпки;
цукрова пудра – 3-4 ст. ложки;
желатин – 20-40 г;
вода – 200 мл + ще трохи.
Приготування
Суміш 1. У склянці води розчиняємо желатин і чекаємо, поки він набубнявіє. Трохи прогріваємо суміш (краще на водяній бані).
В емальованій ковшике спочатку змішуємо какао-порошок, а також ваніль або корицю з 2 столовими ложками цукрової пудри, потім додаємо 3 ст. ложки води, ром. Підігріваємо, помішуємо, намагаючись розчинити цукор повністю. Краще знову-таки робити це на водяній бані. Коли цукор розчинився, і шоколадна суміш трохи охолола, додаємо 2-3 ст. ложки сметани і стільки ж желатинового розчину.
Суміш 2. Змішуємо сметану з залишилася цукровою пудрою, злегка і недовго збиваємо міксером, вливаємо желатиновий розчин і акуратно перемішуємо.
Заповнюємо форми для желе або креманки сметанною сумішшю і шоколадної наливаючи з різних боків. Гарно перемішуємо ложкою, наприклад, так, щоб вийшов спіральний малюнок, або як вам більше подобається. Можете присипати тертим шоколадом. Поміщаємо форми на холод. Через деякий час все застигне і наш десерт готовий.
Щоб зробити це дивовижне ласощі більш легким використовуйте суміш несолодкого живого йогурту з кошторисною в приблизному співвідношенні 1:1. Щоб домогтися особливо ніжної текстури складіть суміш з сметани, йогурту і натуральних молочних вершків в приблизно рівних частинах.
До сметанному желе «Зебра» можна крім кави або чаю подати чарку шоколадного або кавового лікеру , або темного рому.
Інгредієнти:
сметана натуральна середньої жирності – 200 мл;
сир натуральний – 200 г;
банани – 1 шт. (залежить від розміру);
фруктовий лікер (апельсиновий, наприклад) – 2 ст. ложки;
ківі – 1 шт.;
апельсин – 1 шт.;
цукрова пудра – 3 ст. ложки;
желатин – 20-40 г;
вода – 200 мл + ще трохи.
Приготування
Желатин замочуємо в склянці води.
Змішуємо 30 мл води з такою ж кількістю лікеру і додаємо цукрову пудру. Підігріваємо і перемішуємо, щоб розчинити цукор. З'єднуємо цю суміш зі сметаною і сиром. Вливаємо желатиновий розчин. Все ретельно перемішуємо (можна міксером, тільки недовго). Але дно кожної форми або креманки наливаємо трохи вийшла суміші і поміщаємо в холодильник хвилин на 20. Зверху на перший зажелировавшийся шар викладаємо дрібні шматочки фруктів, бананів, ківі, апельсинів і заливаємо рештою сметанно-сирно-желатиновою масою. Поміщаємо форми на холод до впевненого застигання. Подаємо цей чудовий фруктовий десерт з чаєм каркаде, ройбушем і фруктовим сиропом.
Зрозуміло, ви можете в приготуванні використовувати не тільки сметану і сир, а також йогурт, вершки і шоколадну суміш з першого рецепта, звичайно ж, і набір фруктів може бути іншим. Загалом, тут великий простір для креативної кондитерської думки.
Розповімо, як можна приготувати сметанне желе в домашніх умовах. Звичайно ж, крім сметани і желатину нам знадобляться і деякі інші вкусообразующие і ароматичні компоненти.
Сметанне желе «Зебра» з какао – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Суміш 1. У склянці води розчиняємо желатин і чекаємо, поки він набубнявіє. Трохи прогріваємо суміш (краще на водяній бані).
В емальованій ковшике спочатку змішуємо какао-порошок, а також ваніль або корицю з 2 столовими ложками цукрової пудри, потім додаємо 3 ст. ложки води, ром. Підігріваємо, помішуємо, намагаючись розчинити цукор повністю. Краще знову-таки робити це на водяній бані. Коли цукор розчинився, і шоколадна суміш трохи охолола, додаємо 2-3 ст. ложки сметани і стільки ж желатинового розчину.
Суміш 2. Змішуємо сметану з залишилася цукровою пудрою, злегка і недовго збиваємо міксером, вливаємо желатиновий розчин і акуратно перемішуємо.
Заповнюємо форми для желе або креманки сметанною сумішшю і шоколадної наливаючи з різних боків. Гарно перемішуємо ложкою, наприклад, так, щоб вийшов спіральний малюнок, або як вам більше подобається. Можете присипати тертим шоколадом. Поміщаємо форми на холод. Через деякий час все застигне і наш десерт готовий.
Щоб зробити це дивовижне ласощі більш легким використовуйте суміш несолодкого живого йогурту з кошторисною в приблизному співвідношенні 1:1. Щоб домогтися особливо ніжної текстури складіть суміш з сметани, йогурту і натуральних молочних вершків в приблизно рівних частинах.
До сметанному желе «Зебра» можна крім кави або чаю подати чарку шоколадного або кавового лікеру , або темного рому.
Сирно-сметанне желе з бананами та іншими фруктами
Інгредієнти:
Приготування
Желатин замочуємо в склянці води.
Змішуємо 30 мл води з такою ж кількістю лікеру і додаємо цукрову пудру. Підігріваємо і перемішуємо, щоб розчинити цукор. З'єднуємо цю суміш зі сметаною і сиром. Вливаємо желатиновий розчин. Все ретельно перемішуємо (можна міксером, тільки недовго). Але дно кожної форми або креманки наливаємо трохи вийшла суміші і поміщаємо в холодильник хвилин на 20. Зверху на перший зажелировавшийся шар викладаємо дрібні шматочки фруктів, бананів, ківі, апельсинів і заливаємо рештою сметанно-сирно-желатиновою масою. Поміщаємо форми на холод до впевненого застигання. Подаємо цей чудовий фруктовий десерт з чаєм каркаде, ройбушем і фруктовим сиропом.
Зрозуміло, ви можете в приготуванні використовувати не тільки сметану і сир, а також йогурт, вершки і шоколадну суміш з першого рецепта, звичайно ж, і набір фруктів може бути іншим. Загалом, тут великий простір для креативної кондитерської думки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Желе з сметани – рецепт
Желе - красивий і смачний десерт, який безсумнівно прикрасить ваш стіл. Звичайно ж, краще готувати такий десерт самим, не довіряючись готовим
«Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
Десерт «Уламки щастя» - це дивовижне ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Готувати його досить просто, а різнокольорові желе на білому
Желе з сметани і какао
Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
Сирне желе
Звичайно ж, жодне свято не проходить без солодкого оригінального десерту. Давайте спробуємо з вами сьогодні приготувати чудове і дуже ніжне сирне
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Желейний торт зі сметаною
Желейний торт зі сметаною - чудовий красивий десерт для святкового торжества в колі сім'ї та друзів. Давайте розберемо кілька способів його