Яблучний штрудель з готового листкового тіста - рецепт

Рецепт яблучного штруделя з горіхами з готового листкового тесту
Інгредієнти:
Приготування
Т. к. листкове тісто зазвичай продається в замороженому вигляді, почати потрібно з того, що воно має розтанути, але при цьому бажано залишитися холодним. Для цього йому досить полежати при кімнатній температурі близько години.
Яблука чистимо, вирізаємо насінники і нарізаємо кубиком. В один стакан води видавлюємо сік половинки лимона і заливаємо цим складом яблучну крихту на 5 хвилин. Це зупинить процес окислення і під час приготування яблука не потемніють. Далі пересипаємо їх в іншу ємність і посипаємо трьома столовими ложками цукру, добре перемішуємо і відкидаємо на друшляк. Таким чином, ми позбавимося від зайвого соку, коли з'єднуючись з цукром, яблука почнуть виділяти його, він просто стече.
Тісто тонко розкачуємо в прямокутник і змащуємо вершковим маслом, залишаючи по 2 см від краю. Посипаємо мигдалем, подрібненим в крихту з допомогою блендера (він буде вбирати сік не дасть йому витекти), використовуємо тільки половину мигдалю, іншою частиною посиплемо зверху начинку. Викладаємо яблука уздовж короткого краю, посипаємо цукром і мигдалем, акуратно згортаємо в рулет, слепляя краю з боків. Промазуємо верх збитим жовтком і робимо поперечні надрізи, щоб виходив пар. Духовку гріємо до 195 градусів і печемо 35 хвилин.
Яблучний штрудель з корицею з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Яблука нарізаємо тонкими пластинками або невеликими кубиками, посипаємо цукром з корицею. Перемішуємо і даємо просочитися. Тим часом розмерзається тісто розкачуємо від центру так, щоб вийшов прямокутник. Змащуємо її маслом і кладемо начинку на 3/4 всього тесту, не займаючи краю. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла, загортаємо до половини в рулет і бічні краї підгинаємо всередину, як би запечатуючи його. Так весь сік залишиться всередині. Звертаємо іншу частину, зверху робимо проколи вилкою, щоб пара виходить при випічці. Печемо 45 хвилин при 195 градусах. Готуємо карамель з апельсинового лікеру і цукрової пудри і готовий рулет поливаємо зверху.
Як приготувати яблучний штрудель з родзинками з листкового бездріжджового тіста
Інгредієнти:

Приготування
Родзинки замочуємо в окропі. Яблука чистимо і подрібнюємо в дрібний кубик. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і відправимо яблука з половиною цукру нудитися, поки не випарується зайва рідина, потім додамо ром і перемішати. Розкачуємо тісто злегка, промазуємо маслом і посипаємо крихтою печива, залишаючи вільними краю. Викладаємо яблука, родзинки і посипаємо цукром з ваніліном, скручуємо в рулет і защипуємо краю. Печемо 50 хвилин на 175 градусах. При подачі посипаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Штрудель з яблуками з листкового тіста
Найскладніше в процесі приготування класичного штруделя - це зробити якісне витяжний тісто. Однак винахідливі кулінари успішно замінили цю основу

Грушевий штрудель
Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.

Штрудель в мультиварці
Якщо вам хочеться до сімейного чаювання що-небудь смачненьке, то цей рецепт штруделя для вас. Ми пропонуємо вам приготувати штрудель в мультиварці,

Штрудель з лаваша
Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування

Листковий штрудель з яблуками
Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити