» » Айсинг - рецепт приготування

Айсинг - рецепт приготування

Айсинг - рецепт приготування
Часом деякі кондитерські вироби, виставлені на вітрини магазинів, просто вражають своєю красою та унікальністю. І навіть не маючи диплома кухаря-кондитера, напевно, ви б теж хотіли творити такі дива у вигляді різних прикрас. Тепер, ми пропонуємо вам самим відчути себе в цій справі і зайнятися кондитерським айсингом. Слово вам, можливо, і не знайома, але це всього лише солодка білкова глазур, що використовується для створення ажурних або фігурних візерунків, якими згодом прикрашають різні тортики та кекси. Також, зробивши айсинг більш рідким, можна прикрасити їм випічку, таку як печиво або пряники, у вигляді заливки. Давайте ми розповімо, як приготувати в домашніх умовах такий чудовий айсинг і ви здивуєте всіх своїм шедевром.

Рецепт айсинга для пряників


Інгредієнти:

  • яєчний білок курячого яйця – 1 шт.;

  • готова цукрова пудра – 240 г;

  • лимонна кислота – щіпка;

  • сухий харчовий барвник – за бажанням.


  • Приготування
    Яєчний білок, витягнутий зі свіжого курячого яйця, розбиваємо ручним віночком. Зверніть увагу, що ми не використовуємо міксер, так як ми не потребуємо повітряної, пишної маси. Потім, висипаємо до білку цукрову пудру, яку попередньо просіваємо і трохи збиваємо все, до отримання білого кольору. Для того щоб айсинг, був більш міцним і з ним легше було працювати, ми в кінці приготування додаємо лимонну кислоту, а якщо бажаєте змінити колір, тоді відразу ж введіть і барвник. Попрацюйте віночком, ще 30-40 секунд і айсинг буде готовий. Викладаємо його в кондитерський мішечок з насадкою №2 у вигляді рівної дірочки і займемося прикрасою охололих пряників. Обводимо айсингом їх контури, а в центрі випічку можна прикрасити за вашої фантазії. Щоб просто залити пряники айсингом, тоді кількість пудри при приготуванні потрібно зменшити.

    Рецепт айсинга для торта


    Інгредієнти:

  • яєчні білки – 2 шт.;

  • лимонний сік – 1 ч. ложка;

  • цукрова пудра – 500 г;

  • харчові барвники – 2 шт. (по 2 г кожного).


  • Приготування
    Саме приготування айсинга багато часу не забере, більш довгим є застигання зроблених з нього ажурних орнаментів.
    Білок, добре розбиваємо виделкою, додаємо готову і просіяне пудру, зроблену з цукру. Збиваємо все
    Айсинг - рецепт приготування
    вже віночком, тільки не до пишноти, а просто до білого кольору. Щоб тортик був більш барвистим, ділимо масу на дві рівні частини, вводимо в кожну по 05 чайної ложки соку лимона і різного кольору барвники. Розмішуємо До однорідності все віночком і викладаємо один з барвників у корнет.
    Підготовлений шаблон вашого малюнка поміщаємо в звичайний файл, який зовсім трохи змащуємо натуральною оливковою олією. Роблячи розпис айсингом за шаблоном, краще починати з зовнішнього краю малюнка, а після заповнювати їм середину. Залишаємо все сохнути до ранку. Потім акуратно відокремлюємо айсинг від файлу і прикрашаємо їм торт.
    Додав: admin | 25-12-2015, 15:50
    Переглядів: 457