Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Айсинг в домашніх умовах - рецепт

Айсинг в домашніх умовах - рецепт

25-12-2015, 15:51
2 320
Айсинг в домашніх умовах - рецепт
Айсинг являє собою суміш для виготовлення прикрас для кондитерських виробів, а також для малювання візерунків на пряниках і печиво. У класичному виконанні айсинг готують з білка і цукрової пудри з додаванням лимонного соку. Така суміш використовується найчастіше для малювання або створення тендітних візерунків. Для приготування гнучкого айсинга або солодких «мережив» використовуються більш складні комбінації.
Обидва варіанти приготування айсинга ми розглянемо в наших рецептах.

Айсинг для печива - рецепт приготування в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • білок одного яйця;

  • лимонний сік – 5-10 мл;

  • пудра цукрова – 150-160 г;

  • харчові барвники (при бажанні).


  • Приготування
    Для приготування айсинга ми будемо використовувати сирий яєчний білок. Тому перед тим як розбити яйце, вимиваємо шкаралупу хорошенечко з милом. Відокремивши білок від жовтка, поміщаємо його в миску, додаємо лимонний сік і разбалтываем до однорідності за допомогою виделки або віночка, але не збиваємо. Перед нами не стоїть завдання отримати повітряну білкову масу, інакше айсинг буде насичений бульбашками повітря, що негативно позначиться на його якості.
    У суміш білка і лимонного соку додаємо цукрову пудру і гарненько розмішуємо. Якщо є необхідність отримати різнокольоровий айсинг, то поділяємо білу масу на потрібну кількість частин, додаємо в кожну харчовий барвник і перемішуємо до отримання рівного кольору.
    Тепер розкладаємо суміш по кондитерських мішків і приступаємо до малювання.
    Приготовлена суміш в чистому вигляді використовується для малювання точок, смуг і візерунків. Якщо ж ви хочете залити айсингом поверхню печива, то спочатку вимальовуємо їм контур, а потім невелику його порцію розбавляємо декількома краплями кип'яченої води, щоб вийшла суміш, без утруднення розтікається по поверхні. Заповнюємо нею певні змальовані контуром частини печива і даємо повністю висохнути.
    З такого айсинга можна також зробити різні об'ємні фігури або візерунки та застосувати їх для прикраси тортів. Для цього використовуємо роздруковані трафарети, уклавши їх в канцелярський файл, на якому малюємо візерунки, повторюючи його контури на трафареті, а потім після повного висихання акуратно знімаємо.
    Можна також зробити неймовірно ефектні кулі з айсинга. Для цього суміш наносимо на промаслений поверхню надутого повітряної кульки бажаного розміру, даємо повністю просохнути, а потім акуратно поступово сдуваем кульку і витягуємо його з отриманої айсинговой сфери.

    Як зробити своїми руками гнучкий айсинг в домашніх умовах?


    Для приготування гнучкого айсинга в домашніх умовах потрібно спеціальний килимок, деякі вміння поводження з ним і кілька не таких поширених компонентів, які можна замовити в спеціалізованих інтернет-магазинах.
    Інгредієнти:

  • крохмаль кукурудзяний або картопляний – 20 г;

  • фруктоза – 20 г;

  • пектин цитрусовий – 1 ч. ложка;

  • сироп інвертний – 1 ч. ложка;

  • харчової гліцерин – 1 ч. ложка;

  • полісорбат-80 (Е433) – 2-3 краплі;

  • білий барвник - діоксид титану (Е171) – 025 ч. ложки;

  • вода – 50 мл


  • Приготування
    Спочатку з'єднуємо крохмаль, фруктозу, пектин, білий барвник і гарненько перемішуємо. П'ятдесят мілілітрів води кімнатної температури наливаємо в миску, додаємо в неї суху основу, розмішуємо і даємо постояти протягом тридцяти хвилин. Після закінчення часу масу перемішуємо, додаємо в неї інвертний сироп і знову розмішуємо. В столовій ложці з'єднуємо харчової гліцерин і полісорбат-80 вливаємо в загальну ємність і знову перемішуємо.
    Намазуємо отриману суміш на килимок для гнучкого айсинга і відправляємо його в прогріту до ста градусів духовку на десять хвилин. Потім витягуємо килимок, даємо охолонути протягом десяти хвилин і акуратно знімаємо отриманий гнучкий візерунок, обережно відокремлюючи його поступово від килимка.
    Айсинг в домашніх умовах - рецепт
    Отриманий гнучкий айсинг можна використовувати для прикраси тортів, накладаючи його поверх мастики або глазурі, або формуючи з нього бажані прикраси.
    Гнучкий айсинг або, як його ще називають, Шугарвейл, можна приготувати з уже готової суміші, яка є у продажу в спеціалізованих магазинах, але собівартість такого прикраси набагато вище, ніж у того, що приготовлено з самостійно зробленої суміші.
    Тепер ви знаєте, що таке айсинг і як його приготувати в домашніх умовах. Трохи терпіння, витримки і, звичайно ж, бажання і ваші вироби, прикрашені приготованим айсингом, будуть просто чарівні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Помадка для торта в домашніх умовах
    Помадка для торта в домашніх умовах
    Існує безліч способів оформлення домашнього десерту, однак прикрасивши помадкою торт, приготовленої самостійно - ласощі, напевно, вийде оригінальним
    Айсинг для мережива – рецепт
    Айсинг для мережива – рецепт
    У цій статті представлені ідеї, які допоможуть оригінально оформити ваше кондитерський витвір. Розповімо, як приготувати самостійно еластичний айсинг
    Айсинг - майстер-клас, рецепт
    Айсинг - майстер-клас, рецепт
    З безлічі способів декорування десертів айсинг є самим витонченим і здатний перетворити будь-який кондитерський виріб. Для новачків цей спосіб
    Як зробити глазур з какао?
    Як зробити глазур з какао?
    Будь-яка глазур здатна ефектно оформити домашній десерт. Але якщо її зробити на основі какао, то вийде ще й смачно і зовсім не дорого. Пропонуємо
    Айсинг - рецепт приготування
    Айсинг - рецепт приготування
    Приготувавши домашнє ласощі у кулінарів часто виникають сумніви щодо їх декорування. Далі представлені найбільш доступні і зрозумілі рецепти айсинга,
    Глазур - рецепт
    Глазур - рецепт
    Прикраса домашньої випічки глазур'ю - ідеальне рішення для початківців кондитерів. Приготувати її зовсім просто, знаючи деякі хитрощі процесу, про