Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Айсинг для мережива – рецепт

Айсинг для мережива – рецепт

25-12-2015, 15:57
1 406
Айсинг для мережива – рецепт
Якщо ви просунутий кондитер, готовий витратити кілька годин не тільки на приготування самого торта, але і на його декор, прикраси з цукрової мережива ідеально доповнять ваші солодкі шедеври. У цьому матеріалі ми відкриємо вам не тільки рецепт самого айсинга для мережива, досить гнучкого для того, щоб оповити окружність торта, але і поділимося майстер-класом по формуванні мереживного візерунка за допомогою спеціальних силіконових формочок.

Рецепт еластичного айсинга для мережива в домашніх умовах


Головна відмінність айсинга для мережив від звичайної цукрової глазурі полягає в тому, що він зберігає свою м'якість і рухливість на деякий період часу, дозволяючи вам викладати мереживо у довільній манері, відтворюючи практично будь-які форми.
Айсинг для мережив можна зробити своїми руками, а можна купити вже готову суміш у спеціалізованих кондитерських магазинах і розвести її водою. Ми ж зупинимося на першій опції.
Інгредієнти:

  • вода - 120 мл;

  • тилоза - 1 ст. ложка;

  • цукрова пудра - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • сухий яєчний білок - 1/2 ч. ложки;

  • рідка глюкоза - 1/2 ч. ложки;

  • гліцерин - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити гнучкий айсинг для мережива, закип'ятіть воду і розчиніть в ній тилозу. Збийте суміш разом до утворення прозорої гелеобразоной маси, після чого додайте просіяне цукрову пудру, крохмаль і сухий яєчний білок. Слідом влийте глюкозу з гліцерином і повторно збийте всі компоненти разом. Приготування айсинга для мережива закінчено, при бажанні ви можете доповнити суміш харчовим барвником.

    Мереживо для торта з айсинга – майстер-клас


    Розібравшись з тим, як готувати саму суміш для айсинга, перейдемо до того, як перетворити цю безформну масу в делікатне мереживо. Існує два варіанти формування: ви можете запастися терпінням і відсадити мереживо вручну, або заощадити час і нерви, купивши спеціальний силіконовий килимок-молд з мереживом і пластикову лопатку.
    Перед початком заповнення форми айсингом, змастіть її краплею олії, намагаючись заповнити всі жолобки. Викладіть айсинг тонкою стрічкою на один з країв килимка. Розташуйте лопатку паралельно лінії айсинга і проведіть її, злегка придавлюючи, до протилежного краю.
    Айсинг для мережива – рецепт


    Через 8-12 годин обережно вийміть візерунок з форми.
    Айсинг для мережива – рецепт


    При бажанні, мереживо можна нарізати перед прикріпленням на торт.
    Айсинг для мережива – рецепт
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Помадка для торта в домашніх умовах
    Помадка для торта в домашніх умовах
    Існує безліч способів оформлення домашнього десерту, однак прикрасивши помадкою торт, приготовленої самостійно - ласощі, напевно, вийде оригінальним
    Айсинг в домашніх умовах - рецепт
    Айсинг в домашніх умовах - рецепт
    Айсинг - це неймовірний спосіб декору всіляких десертів. Далі представлені два рецепти, які докладно описують процес його приготування. З першим
    Помадка з какао для торта
    Помадка з какао для торта
    Приготувавши помадку за запропонованими далі докладним рецептами, ви без проблем зможете декорувати будь-яке домашнє ласощі, особливо торт.
    Айсинг - майстер-клас, рецепт
    Айсинг - майстер-клас, рецепт
    З безлічі способів декорування десертів айсинг є самим витонченим і здатний перетворити будь-який кондитерський виріб. Для новачків цей спосіб
    Як зробити глазур з какао?
    Як зробити глазур з какао?
    Будь-яка глазур здатна ефектно оформити домашній десерт. Але якщо її зробити на основі какао, то вийде ще й смачно і зовсім не дорого. Пропонуємо
    Айсинг - рецепт приготування
    Айсинг - рецепт приготування
    Приготувавши домашнє ласощі у кулінарів часто виникають сумніви щодо їх декорування. Далі представлені найбільш доступні і зрозумілі рецепти айсинга,