Айсинг для мережива – рецепт
Якщо ви просунутий кондитер, готовий витратити кілька годин не тільки на приготування самого торта, але і на його декор, прикраси з цукрової мережива ідеально доповнять ваші солодкі шедеври. У цьому матеріалі ми відкриємо вам не тільки рецепт самого айсинга для мережива, досить гнучкого для того, щоб оповити окружність торта, але і поділимося майстер-класом по формуванні мереживного візерунка за допомогою спеціальних силіконових формочок.
Головна відмінність айсинга для мережив від звичайної цукрової глазурі полягає в тому, що він зберігає свою м'якість і рухливість на деякий період часу, дозволяючи вам викладати мереживо у довільній манері, відтворюючи практично будь-які форми.
Айсинг для мережив можна зробити своїми руками, а можна купити вже готову суміш у спеціалізованих кондитерських магазинах і розвести її водою. Ми ж зупинимося на першій опції.
Інгредієнти:
вода - 120 мл;
тилоза - 1 ст. ложка;
цукрова пудра - 1 ст. ложка;
крохмаль - 2 ст. ложки;
сухий яєчний білок - 1/2 ч. ложки;
рідка глюкоза - 1/2 ч. ложки;
гліцерин - 1 ч. ложка.
Приготування
Перед тим, як зробити гнучкий айсинг для мережива, закип'ятіть воду і розчиніть в ній тилозу. Збийте суміш разом до утворення прозорої гелеобразоной маси, після чого додайте просіяне цукрову пудру, крохмаль і сухий яєчний білок. Слідом влийте глюкозу з гліцерином і повторно збийте всі компоненти разом. Приготування айсинга для мережива закінчено, при бажанні ви можете доповнити суміш харчовим барвником.
Розібравшись з тим, як готувати саму суміш для айсинга, перейдемо до того, як перетворити цю безформну масу в делікатне мереживо. Існує два варіанти формування: ви можете запастися терпінням і відсадити мереживо вручну, або заощадити час і нерви, купивши спеціальний силіконовий килимок-молд з мереживом і пластикову лопатку.
Перед початком заповнення форми айсингом, змастіть її краплею олії, намагаючись заповнити всі жолобки. Викладіть айсинг тонкою стрічкою на один з країв килимка. Розташуйте лопатку паралельно лінії айсинга і проведіть її, злегка придавлюючи, до протилежного краю.
Через 8-12 годин обережно вийміть візерунок з форми.
При бажанні, мереживо можна нарізати перед прикріпленням на торт.
Рецепт еластичного айсинга для мережива в домашніх умовах
Головна відмінність айсинга для мережив від звичайної цукрової глазурі полягає в тому, що він зберігає свою м'якість і рухливість на деякий період часу, дозволяючи вам викладати мереживо у довільній манері, відтворюючи практично будь-які форми.
Айсинг для мережив можна зробити своїми руками, а можна купити вже готову суміш у спеціалізованих кондитерських магазинах і розвести її водою. Ми ж зупинимося на першій опції.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити гнучкий айсинг для мережива, закип'ятіть воду і розчиніть в ній тилозу. Збийте суміш разом до утворення прозорої гелеобразоной маси, після чого додайте просіяне цукрову пудру, крохмаль і сухий яєчний білок. Слідом влийте глюкозу з гліцерином і повторно збийте всі компоненти разом. Приготування айсинга для мережива закінчено, при бажанні ви можете доповнити суміш харчовим барвником.
Мереживо для торта з айсинга – майстер-клас
Розібравшись з тим, як готувати саму суміш для айсинга, перейдемо до того, як перетворити цю безформну масу в делікатне мереживо. Існує два варіанти формування: ви можете запастися терпінням і відсадити мереживо вручну, або заощадити час і нерви, купивши спеціальний силіконовий килимок-молд з мереживом і пластикову лопатку.
Перед початком заповнення форми айсингом, змастіть її краплею олії, намагаючись заповнити всі жолобки. Викладіть айсинг тонкою стрічкою на один з країв килимка. Розташуйте лопатку паралельно лінії айсинга і проведіть її, злегка придавлюючи, до протилежного краю.
Через 8-12 годин обережно вийміть візерунок з форми.
При бажанні, мереживо можна нарізати перед прикріпленням на торт.
Рекомендуємо добрі рецепти
Помадка для торта в домашніх умовах
Існує безліч способів оформлення домашнього десерту, однак прикрасивши помадкою торт, приготовленої самостійно - ласощі, напевно, вийде оригінальним
Айсинг в домашніх умовах - рецепт
Айсинг - це неймовірний спосіб декору всіляких десертів. Далі представлені два рецепти, які докладно описують процес його приготування. З першим
Помадка з какао для торта
Приготувавши помадку за запропонованими далі докладним рецептами, ви без проблем зможете декорувати будь-яке домашнє ласощі, особливо торт.
Айсинг - майстер-клас, рецепт
З безлічі способів декорування десертів айсинг є самим витонченим і здатний перетворити будь-який кондитерський виріб. Для новачків цей спосіб
Як зробити глазур з какао?
Будь-яка глазур здатна ефектно оформити домашній десерт. Але якщо її зробити на основі какао, то вийде ще й смачно і зовсім не дорого. Пропонуємо
Айсинг - рецепт приготування
Приготувавши домашнє ласощі у кулінарів часто виникають сумніви щодо їх декорування. Далі представлені найбільш доступні і зрозумілі рецепти айсинга,