» » Випічка без борошна

Випічка без борошна

Випічка без борошна
Буває так, що вимушено або добровільно іноді доводиться відмовлятися від страв з борошном. Деяким це рекомендовано за станом здоров'я, а хтось просто не вживає борошняних блюд, дотримуючи дієту. Тоді на виручку приходять рецепти випічки без пшеничного борошна. Смак таких страв нічим не поступається борошняним виробам і здатний задовольнити запити самих вимогливих споживачів.
Пропонуємо добірку кращих рецептів випічки без борошна, з яких ви зможете вибрати для себе найбільш підходящий.

Рецепт печива з вівсяного борошна і сиру


Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні швидкого приготування – 160 г;

  • кориця – 10 г;

  • сир – 120 г;

  • вершкове масло – 60 г;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • розпушувач – 15 р.


  • Приготування
    Вівсяні пластівці дробимо в борошно в кавомолці або блендері, закладаємо всі компоненти, крім сиру, добре розмішуємо і залишаємо для набухання на тридцять п'ять хвилин.
    Після закінчення часу вмішуємо в масу сир. З отриманого сирно-вівсяного тіста формуємо коржики, укладаємо їх на промаслений лист і визначаємо в духовку, прогріту до 185 градусів, на двадцять-двадцять п'ять хвилин, або до підрум'янення.

    Мигдальне печиво без борошна і цукру


    Інгредієнти:

  • мигдальна борошно – 175 г;

  • мед – 125 г;

  • арахісова паста – 110 г;

  • кунжут – 35 г;

  • розпушувач – 025 ч. ложки;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    В окремій ємності змішуємо арахісову пасту і мед і додаємо суміш мигдального борошна, розпушувача і солі. Замішуємо густе тісто, щільністю, як на пісочне печиво. З нього формуємо спочатку кульки, паніруємо їх у кунжутного насіння, притискуємо, щоб вийшли коржі і укладаємо на деко, вистелений пергаментом. Визначаємо блюдо в духовку, прогріту до 175 градусів, на десять-п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.
    По готовності дуже акуратно перекладаємо ніжні, м'які нотки на блюдо і даємо їм охолонути. Після остигання вони схопляться і стануть більш щільні і неймовірно смачні.

    Печиво без борошна з манкою


    Інгредієнти:

  • крупа манна – 90 г;

  • масло вершкове – 145 г;

  • цукрова пудра – 45 г;

  • ванілін – 5 г;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • крохмаль.


  • Приготування
    Змішуємо в окремому посуді розтоплене вершкове масло, рослинне масло, цукрову пудру, ваніль і манну крупу. Тепер додаванням крохмалю доводимо масу до щільної консистенції. Вона не має липнути до рук або кришитися.
    Формуємо з отриманого тесту печенюшки бажаного розміру і форми, розташовуємо їх на промасленому деку і визначаємо в попередньо прогрітий до 185 градусів духовку на десять-п'ятнадцять хвилин або до підрум'янення.

    Випічка без борошна і манки з сиру в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сир – 550 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • картопляний або кукурудзяний крохмаль – 60 г;

  • цукровий пісок – 175 г;

  • ванілін – 5 г;

  • сметана – 40 г;

  • ізюм – за смаком;

  • горіхи – за смаком;

  • курага – за смаком;

  • свіжі фрукти – за смаком;

  • варення.


  • Приготування
    У глибоку ємність викладаємо сир, додаємо яєчні жовтки, цукровий пісок, сметану, ванілін і крохмаль і перемішуємо. Потім розбиваємо масу міксером або блендером до пишності і легкості. Окремо
    Випічка без борошна
    збиваємо білки до щільної і густої піни і акуратно вводимо в приготовлену раніше суміш.
    Тепер прийшла черга наповнення. Тут немає якихось чітких рекомендацій. Орієнтуйтеся на свій смак або додавайте компоненти за наявності. Чудово підійдуть шматочки свіжих яблук, мандаринові або апельсинові часточки. Самим традиційним варіантом будуть сухофрукти, родзинки і горіхи.
    Ємність мультиварки вистилаємо промасленим пергаментом і викладаємо приготовлену основу сирного пирога. Вибираємо на дисплеї програму «Випічка» і встановлюємо час на п'ятдесят хвилин.
    Такий сирний пиріг можна подати з будь-яким варенням.
    Додав: admin | 4-10-2015, 11:15
    Переглядів: 1138