Пампушки на воді, смажені на сковороді - рецепт
Сьогодні існує величезна кількість рецептів приготування найрізноманітнішої домашньої випічки і десертів на будь-який смак. Вони сповнені оригінальністю, багатством інгредієнтів і насиченістю смаку і аромату. Але іноді так хочеться простих домашніх пампушок, які готували наші бабусі і мами. Вони прекрасні зі сметаною, варенням , медом або просто з чаєм або молоком. А несолодкі пампушки цілком зійдуть замість хліба до будь-яких страв.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – приблизно 480-500 г;
фільтрована вода – 550 мл;
сіль – 15 г;
цукровий пісок – 25 г;
харчова негашене сода – 12 г;
рослинна олія для смаження.
Приготування
У фільтровану воду додаємо сіль і половину чайної ложки харчової соди, перемішуємо до розчинення кристалів і всипаємо просіяне борошно і знову перемішуємо. Первісна консистенція тіста повинна бути як на оладки. Тепер раструшиваем по поверхні тесту ще половину чайної ложки соди і вмешаем її гарненько. Цей простий нюанс додасть готовим пышкам легкості. Далі підсипаємо ще борошно і замішуємо м'яке, податливе тісто. Робимо з нього коржики, які розкочуємо качалкою або розминаємо руками до товщини приблизно десять-п'ятнадцять міліметрів. Зверху робимо по поверхні кілька надрізів.
Смажимо пампушки на розігрітому рослинному маслі на слабкому вогні і подаємо до столу.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 500-520 г;
фільтрована вода – 310 мл;
сіль – 10 г;
цукровий пісок – 70 г;
вершкове масло – 110 г;
сухі дріжджі – 15-20 г;
рослинна олія для смаження.
Приготування
В прогрітій до приємної теплоти воді розчиняємо цукровий пісок, сіль і дріжджі і даємо постояти п'ятнадцять хвилин в теплому місці. За цей час дріжджі почнуть свою роботу і маса спіниться.
Потім додаємо склянку просіяного борошна, перемішуємо і додаємо розтоплене вершкове масло. Всипаємо невеликими порціями решту борошна і заводимо м'яке тісто. Вимішуємо його протягом десяти хвилин, накриваємо рушником і визначаємо в тепле місце.
Коли об'єм тіста збільшиться в два-три рази, приступаємо до випікання пампушок.
Для цього відщипуємо невелика його кількість, формуємо коржик і розкочуємо качалкою або руками. Смажимо на прогрітій сковороді з рослинним маслом з двох сторін на помірному вогні. Рум'яним пышкам даємо трохи охолонути і подаємо до столу.
Смажені пампушки на воді і соді
Інгредієнти:
Приготування
У фільтровану воду додаємо сіль і половину чайної ложки харчової соди, перемішуємо до розчинення кристалів і всипаємо просіяне борошно і знову перемішуємо. Первісна консистенція тіста повинна бути як на оладки. Тепер раструшиваем по поверхні тесту ще половину чайної ложки соди і вмешаем її гарненько. Цей простий нюанс додасть готовим пышкам легкості. Далі підсипаємо ще борошно і замішуємо м'яке, податливе тісто. Робимо з нього коржики, які розкочуємо качалкою або розминаємо руками до товщини приблизно десять-п'ятнадцять міліметрів. Зверху робимо по поверхні кілька надрізів.
Смажимо пампушки на розігрітому рослинному маслі на слабкому вогні і подаємо до столу.
Рецепт дріжджових смажених пампушок на воді
Інгредієнти:
Приготування
В прогрітій до приємної теплоти воді розчиняємо цукровий пісок, сіль і дріжджі і даємо постояти п'ятнадцять хвилин в теплому місці. За цей час дріжджі почнуть свою роботу і маса спіниться.
Потім додаємо склянку просіяного борошна, перемішуємо і додаємо розтоплене вершкове масло. Всипаємо невеликими порціями решту борошна і заводимо м'яке тісто. Вимішуємо його протягом десяти хвилин, накриваємо рушником і визначаємо в тепле місце.
Коли об'єм тіста збільшиться в два-три рази, приступаємо до випікання пампушок.
Для цього відщипуємо невелика його кількість, формуємо коржик і розкочуємо качалкою або руками. Смажимо на прогрітій сковороді з рослинним маслом з двох сторін на помірному вогні. Рум'яним пышкам даємо трохи охолонути і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пампушки на сметані
Часом так хочеться смачненького, але в той же час максимально простого до чаю. У таких ситуаціях зазвичай виручають «бабусині» рецепти. Пропонуємо
Пампушки на кефірі, смажені на сковороді
Будь-які рецепти випічки на швидку руку користуються великою популярністю у багатьох господинь. Адже це найкращий і безклопітну варіант, щоб
Дріжджове тісто для пампушок
Можна іноді дозволяти собі магазинні пончики, але не завжди є впевненість у якості продуктів та дотриманні процесу приготування. Це досить калорійна
Оладки на воді
Буває, хочеться смачненьких домашніх оладок і швидко, а в холодильнику немає кефіру. Тоді наші рецепти вам точно знадобляться. Пропонуємо кілька
Пампушки на кефірі
Пампушки на кефірі – приголомшливо смачне і ніжне ласощі, яке з легкістю можна приготувати в будь-який момент і побалувати себе і своїх близьких. У
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили