Пиріжки з картоплею на сковороді
Пиріжки бувають печеними і смаженими. При цьому начинку можна вибирати різну. Ми вам зараз розповімо, як приготувати пиріжки з картоплею на сковороді.
Інгредієнти:
Для тіста:
свіжі дріжджі - 40 г;
вода – 500 мл;
рослинна олія – 6 ст. ложок;
сіль – 10 г;
цукор – 50 г;
борошно – 12 кг
Для начинки:
картопля – 500 г;
цибуля – 1 шт.;
печінка куряча – 400 г;
олія рослинна;
сіль;
перець.
Приготування
Спочатку варимо до готовності курячу печінку. Картоплю чистимо і також відварюємо, потім воду зливаємо, залишивши трохи, і расталкиваем в пюре. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до легкої золотавості. Відварену печінку разом з обсмаженою цибулею перекручуємо на м'ясорубці, додаємо пюре з картоплі, сіль, перець і перемішуємо. Якщо фарш вийшов крутоватым, то можна додати трохи картопляного відвару.
Тепер приступимо до приготування тіста для тонких пиріжків з картоплею, смажені на сковороді. Отже, беремо велику миску кладемо туди дріжджі і кришимо їх, додаємо цукор і за допомогою ложки розтираємо масу до рідкого стану, додаємо сіль. Вливаємо теплу воду, приблизно половину рослинного масла і перемішуємо. Всипаємо приблизно 3 склянки борошна, рукою вимішуємо тісто і поступово додаємо борошно. Готове тісто викладаємо на стіл і продовжуємо вимішувати. А щоб воно не липло до рук, їх бажано періодично змащувати олією. В результаті ми отримаємо і м'яке еластичне тісто. Накриваємо його рушником і прибираємо на 20 хвилин в тепло.
Тепер приступаємо безпосередньо до приготування пиріжків: тісто ділимо навпіл і кожну з частин ділимо ще на 15 частин. Кожну з них розкочуємо качалкою, викладаємо близько 1 чайної ложки начинки, краї защипуємо, а потім пиріжок відразу притискаємо руками і знову злегка розкачуємо. Пиріжок має вийти близько 1 см завтовшки. Смажимо пиріжки з картоплею і печінкою на сковороді з двох сторін у великій кількості рослинного масла. Готуються вони дуже швидко, а подавати до столу їх треба гарячими. Саме тому краще смажити їх відразу на 2 сковорідках.
А начинку можна змінювати і доповнювати залежно від особистих переваг – можна взяти тільки картопляне пюре можна додати більше смаженої цибулі, спеції, а ще можна додати подрібнене варене м'ясо або гриби. Вибір за вами. Приємного апетиту!
Рецепт пиріжків з картоплею і печінкою на сковороді
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Спочатку варимо до готовності курячу печінку. Картоплю чистимо і також відварюємо, потім воду зливаємо, залишивши трохи, і расталкиваем в пюре. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до легкої золотавості. Відварену печінку разом з обсмаженою цибулею перекручуємо на м'ясорубці, додаємо пюре з картоплі, сіль, перець і перемішуємо. Якщо фарш вийшов крутоватым, то можна додати трохи картопляного відвару.
Тепер приступимо до приготування тіста для тонких пиріжків з картоплею, смажені на сковороді. Отже, беремо велику миску кладемо туди дріжджі і кришимо їх, додаємо цукор і за допомогою ложки розтираємо масу до рідкого стану, додаємо сіль. Вливаємо теплу воду, приблизно половину рослинного масла і перемішуємо. Всипаємо приблизно 3 склянки борошна, рукою вимішуємо тісто і поступово додаємо борошно. Готове тісто викладаємо на стіл і продовжуємо вимішувати. А щоб воно не липло до рук, їх бажано періодично змащувати олією. В результаті ми отримаємо і м'яке еластичне тісто. Накриваємо його рушником і прибираємо на 20 хвилин в тепло.
Тепер приступаємо безпосередньо до приготування пиріжків: тісто ділимо навпіл і кожну з частин ділимо ще на 15 частин. Кожну з них розкочуємо качалкою, викладаємо близько 1 чайної ложки начинки, краї защипуємо, а потім пиріжок відразу притискаємо руками і знову злегка розкачуємо. Пиріжок має вийти близько 1 см завтовшки. Смажимо пиріжки з картоплею і печінкою на сковороді з двох сторін у великій кількості рослинного масла. Готуються вони дуже швидко, а подавати до столу їх треба гарячими. Саме тому краще смажити їх відразу на 2 сковорідках.
А начинку можна змінювати і доповнювати залежно від особистих переваг – можна взяти тільки картопляне пюре можна додати більше смаженої цибулі, спеції, а ще можна додати подрібнене варене м'ясо або гриби. Вибір за вами. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з печінкою в духовці
Печінка — найпопулярніша начинка для випікання. А якщо додати до неї картоплю або рис, вийде ще смачніше. Далі в статті ми розповімо вам, як
Смажені пиріжки з картоплею
Всі знають, що смажені пиріжки зовсім не відносяться до здорового харчування, але іноді дуже хочеться з'їсти м'який, ароматний і дуже смачний
Пиріжки з картоплею в духовці
Якщо вже дуже захотілося пиріжків з картоплею, зробіть вибір на користь рецептів приготування в духовці. Печені пиріжки будуть набагато корисніше
Пиріжки з печінкою
Пиріжки з печінкою - чудове ласощі для вихідного дня. Готувати їх не так довго, як думають деякі, що є ще одним плюсом на користь даної страви. Про
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили