Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з картоплею на сковороді

Пиріжки з картоплею на сковороді
Пиріжки бувають печеними і смаженими. При цьому начинку можна вибирати різну. Ми вам зараз розповімо, як приготувати пиріжки з картоплею на сковороді.

Рецепт пиріжків з картоплею і печінкою на сковороді


Інгредієнти:
Для тіста:

  • свіжі дріжджі - 40 г;

  • вода – 500 мл;

  • рослинна олія – 6 ст. ложок;

  • сіль – 10 г;

  • цукор – 50 г;

  • борошно – 12 кг


  • Для начинки:

  • картопля – 500 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • печінка куряча – 400 г;

  • олія рослинна;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Спочатку варимо до готовності курячу печінку. Картоплю чистимо і також відварюємо, потім воду зливаємо, залишивши трохи, і расталкиваем в пюре. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до легкої золотавості. Відварену печінку разом з обсмаженою цибулею перекручуємо на м'ясорубці, додаємо пюре з картоплі, сіль, перець і перемішуємо. Якщо фарш вийшов крутоватым, то можна додати трохи картопляного відвару.
    Тепер приступимо до приготування тіста для тонких пиріжків з картоплею, смажені на сковороді. Отже, беремо велику миску кладемо туди дріжджі і кришимо їх, додаємо цукор і за допомогою ложки розтираємо масу до рідкого стану, додаємо сіль. Вливаємо теплу воду, приблизно половину рослинного масла і перемішуємо. Всипаємо приблизно 3 склянки борошна, рукою вимішуємо тісто і поступово додаємо борошно. Готове тісто викладаємо на стіл і продовжуємо вимішувати. А щоб воно не липло до рук, їх бажано періодично змащувати олією. В результаті ми отримаємо і м'яке еластичне тісто. Накриваємо його рушником і прибираємо на 20 хвилин в тепло.
    Тепер приступаємо безпосередньо до приготування пиріжків: тісто ділимо навпіл і кожну з частин ділимо ще
    Пиріжки з картоплею на сковороді
    на 15 частин. Кожну з них розкочуємо качалкою, викладаємо близько 1 чайної ложки начинки, краї защипуємо, а потім пиріжок відразу притискаємо руками і знову злегка розкачуємо. Пиріжок має вийти близько 1 см завтовшки. Смажимо пиріжки з картоплею і печінкою на сковороді з двох сторін у великій кількості рослинного масла. Готуються вони дуже швидко, а подавати до столу їх треба гарячими. Саме тому краще смажити їх відразу на 2 сковорідках.
    А начинку можна змінювати і доповнювати залежно від особистих переваг – можна взяти тільки картопляне пюре можна додати більше смаженої цибулі, спеції, а ще можна додати подрібнене варене м'ясо або гриби. Вибір за вами. Приємного апетиту!