» » Прісне тісто для пиріжків

Прісне тісто для пиріжків

Прісне тісто для пиріжків
Незважаючи на те, що тісто отримало звання прісного, це зовсім не означає, що воно не має ніяких спецій у складі. Ще давно прісним називали тісто без дріжджів у складі, в той час як дріжджове тісто іменувалося кислим. У випадку, якщо ваші відносини з дріжджами не склалися, ви можете приготувати не менш смачну випічку на тісті без їх додавання, а про те як приготувати прісне тісто для пиріжків ми докладно розповімо нижче.

Прісне тісто на кефірі для пиріжків


Ще в старовину, коли чисті культури дріжджів в тісто не додавалися, як закваски і головною підйомної сили використовували кисломолочні продукти. Ми відродимо перевірений рецепт і приготуємо його на сучасний манер, використовуючи кефір в якості основи.
Інгредієнти:

  • кефір - 480 м;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 475 р.


  • Приготування
    Висипте борошно гіркою прямо на робочу поверхню і зробіть у центрі гірки «колодязь». Влийте в колодязь кефір і додайте дрібку цукор або солі, залежно від того, що ви використовуєте в якості начинки для пиріжків. Виделкою починайте підбирати борошно з країв «криниці» і змішувати її з кефіром. Так, підбираючи потроху, замішуємо еластичне і м'яке тісто, не липнущее до рук або поверхні. Розкачайте тісто і посипте пласт третю соди. Поверніть краю пласта конвертом і знову повторіть цю процедуру спершу з однією третиною залишилася соди, а потім і з другою. Зберіть прісне тісто для пиріжків в ком, викладіть в будь-яку промаслений посуд і залиште відпочити в прохолоді не менше півгодини. Далі залишається лише приготувати начинку і можна приступати до ліплення пиріжків. Готові пиріжки чудово піддаються як обжарке, так і запіканню.

    Смачне прісне тісто для пиріжків на пиві


    Це тісто не можна назвати повністю прісним, оскільки в якості одного з його основних інгредієнтів виступає пиво, дріжджі з якого і забезпечують готової випічки повітряну текстуру. Так чи інакше, чистої дріжджової культури з пакету в цей рецепт додавати не потрібно, саме тому ми і вирішили включити цей рецепт в статтю.
    Інгредієнти:

  • борошно - 355 г;

  • пиво - 235 мл;

  • вершкове масло - 195 р.


  • Приготування
    З такою кількістю інгредієнтів і мороки довгої не потрібно. Візьміть ємність побільше і висипте в неї борошно, слідом відправте дрібної морської солі, далі влийте пиво і розтоплене масло. Замісіть всі інгредієнти разом, поки не отримаєте м'яке тісто. Сформуйте тісто в грудку і покладіть відпочити в прохолоді не менше ніж на три години. За цей час ком подвоїться в розмірах і тісто буде дуже схожим на дріжджове. Тепер можна розкачати і нарізати тісто на порції, після чого заповнювати всі начинкою і випікати при 210 градусах, не забувши змастити пиріжки яєчним білком.

    Прісне тісто для пиріжків в духовці


    Цей рецепт тесту ґрунтується на суміші відразу двох молочних основ – кефіру і сметани, які, в компанії яєць і масла, перетворюються в пишний аналог дріжджового тіста, приготовленого без дріжджів, зрозуміло.
    Тісто по цьому рецепту можна запікати в духовці, а можна обсмажувати у фритюрі.
    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 510 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • сметана - 95 г;

  • кефір - 240 мл
  • Прісне тісто для пиріжків


    Приготування
    Збийте яйце з хорошою пучкою солі і влийте до нього розтоплене масло і молочні продукти – кефір і сметану. Збийте все до утворення однорідної маси і отримаєте здобу, яку ми наллємо до пропущеної через сито борошні. Почніть замішувати всі інгредієнти разом, поки не отримаєте м'який і пластичний ком, який потім необхідно буде залишити відпочити на півгодини, щоб полегшити процес розкочування. Розкачати тісто, його слід розділити на рівні порції і викласти в центр начинку. Защепив краю, викладіть пиріжки на пергамент і запікайте до зарум'янювання.
    Додав: admin | 18-09-2015, 18:55
    Переглядів: 600