» » Торт «Медовик» - рецепт

Торт «Медовик» - рецепт

Торт «Медовик» - рецепт
Багато хто вважає, що приготування тортів і тістечок – це дуже складно, процес займає багато часу і сил, а тому десерти простіше купувати в магазинах. Це не завжди вірно. Є чимало простих рецептів, наприклад торт «Медовик»: в домашніх умовах це ласощі приготувати може навіть початківець кулінар, раніше ніколи не мав справу з десертами. При цьому кулінарні книги та сайти пропонують не менше двох десятків різних варіантів, як приготувати торт «Медовик». Є з чого вибрати.
Почнемо з класики
Цей торт готується абсолютно по-різному. Коржі можуть бути бісквітними, пісочними, приготованими на сковороді або в духовці, сучасні технології також дозволяють спекти торт «Медовик» в мультиварці.

Торт «Медовик» - класичний рецепт


Інгредієнти:

  • «Фермерське» масло – 2/3 пачки;

  • яйце – 3 шт.;

  • мед травневий або соняшниковий – 3-4 ст. ложки;

  • сода – 1/3 ч. ложки;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • пшеничне в/с просеянная борошно – 2 склянки з гіркою;

  • пудра цукрова – 1 склянка.


  • Приготування
    Збиваємо яйця з цукровою пудрою – вона повинна розчинитися, щоб крупинки не скрипіли. Після цього додаємо мед (якщо він засахарен – трохи нагріваємо, щоб він розтанув). Гасимо соду і перемішуємо. На робочу поверхню гіркою борошно просіваємо. У гірці робимо поглиблення і натираємо до нього на тертці заморожене масло, швидко перетираємо, з'єднуючи масло з борошном так, щоб воно не встигла сильно нагрітися. Цю крихту пересипаємо в миску, вливаємо яєчну суміш і дуже швидко замішуємо тісто. Деко змащуємо маслом і розподіляємо тісто. Корж випікається близько 22-25 хвилин, про готовність повідомлять рум'яна кірочка і медовий аромат.
    Як раз бісквітний корж для медового торта краще пекти в мультиварці – він піднімається добре і не запікається зверху, тому краще просочується. Розповімо, як спекти медовий торт в мультиварці.

    Торт «Медовик» в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • білки яєць – 5 шт.;

  • сіль – 1 щіпка;

  • сода – 1/2 ч. ложки;

  • жовтки курячих яєць – 6 шт.;

  • цукор-пісок – трохи більше 1 склянки;

  • мед акацієвий – 1/2 склянки;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • борошно – близько 350-400 р.


  • Приготування
    Насамперед білки прибираємо охолоджуватися, а жовтки починаємо збивати з цукром. Коли суміш посвітлішала до кремового кольору і стала однорідною, мед змішуємо з гашеного содою (якщо немає соку лимона, використовуйте звичайний 6% оцту) і добре розмішуємо до появи пінки. Просіваємо борошно. Білки треба ретельно збити з сіллю – так вийдуть більш міцні і стійкі піки. Акуратно перемішуючи, з'єднуємо жовтки, медову суміш, білки і борошно. Не збиваємо! Тісто перелити в ємність мультиварки і в режимі «Випічка» готуємо 45-50 хвилин. Не можна відкривати кришку до повного охолодження коржа – так що після закінчення випічки чекаємо ще близько півгодини. Готовий корж розрізаємо.
    Можна і не пекти коржі. Якщо бісквіт рідко виходить, а мультиварки у вас немає, приготуємо медовий торт на сковороді. Це теж досить просто.

    Торт «Медовик» на сковороді - рецепт


    Інгредієнти:

  • «Селянське» масло – 1 пачка;

  • сіль – 2 маленькі пучки;

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – трохи більше 1/2 склянки;

  • мед квітковий – 3-4 ст. ложки;

  • пшеничне борошно в/с– близько 3 склянок;

  • сода – 1/3 ч. ложки;

  • оцет – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Масло повинне бути м'яким, але не розтоплюємо його. Додаємо до нього яйця і цукор і розтираємо (можна збити міксером на
    Торт «Медовик» - рецепт
    середніх оборотах), поки крупинки не перестануть відчуватися. Мед змішуємо з погашеною содою і сіллю, добре перемішуємо, злегка прогріваючи на водяній бані. Замішуємо тісто: до масляної суміші поступово додаємо медову і вводимо борошно. Тісто виходить пластичне, не липке. Прибираємо його на півгодини в холодильник відпочивати. Після цього прогріваємо сковороду, нарізаємо пласт тіста на 9-10 частин, кожну розкачуємо по діаметру сковороди і смажимо коржі з кожної сторони на середньо-слабкому вогні 3-4 хвилини. Здуття проколюємо і притискаємо, використовуючи вилку. Остуджуємо коржі.
    Крем для медового торта можна використовувати будь – орієнтуйтеся на смакові уподобання, час, який ви готові витратити на приготування крему і поєднання смаків.
    Додав: admin | 16-08-2015, 21:10
    Переглядів: 940