» » Медовий торт в мультиварці

Медовий торт в мультиварці

Медовий торт в мультиварці
Багато хто не беруться за приготування тортів, вважаючи цю задачу складною і потребує серйозних навичок, проте сучасні технології дозволяють значно економити час і сили – можна спекти медовий торт в мультиварці. Природно, в мультиварці печеться тільки корж, крем доведеться готувати окремо, але про все по порядку.
Медовий бісквіт
Рецепт бісквітного тіста для медового торта в мультиварці майже такий же, як рецепт простого бісквіта, і тонкощі приготування ті ж.
Інгредієнти:

  • мед акацієвий світлий – 5-6 ст. ложок;

  • яйце – 3 шт.;

  • білий цукор вітчизняного виробництва – 200 г;

  • просеянная борошно в/с пшеничне – 250-300 г;

  • сода – 2/3 ч. ложки;

  • «Селянське» масло – 3-4 ст. ложки.


  • Приготування
    Нагріваємо олію, щоб воно стало дуже м'яким і ретельно розмішуємо з медом. Соду додаємо в борошно і двічі просіваємо. Яйця поділяємо на жовтки – змішуємо їх з цукром і розтираємо до моменту, коли крупинки цукру не відчуваються, а маса стане світло-кремового. Білки – охолоджуємо і збиваємо (щоб не витікали при перевертанні посуду). У жовтки додаємо мед, білки, борошно. Обережно перемішуємо, не збиваючи. Перелити тісто в чашу мультиварки і в режимі «випічка», не відкриваючи ні в якому разі кришку, готуємо згідно інструкції (від 50 хвилин до години), чекаємо, поки охолоне.
    Пісочні коржі
    Можна приготувати пісочний медовий торт без яєць в мультиварці. Правда, цей десерт готується трохи довше, так і зусиль знадобиться більше, зате коржі виходять ніжними, дуже смачними.
    Інгредієнти:

  • сметана 15% жирності – 3-4 ст. ложки;

  • «Фермерське» масло – 150 + 30 г для змащування чаші;

  • сода – 2/3 ч. ложки;

  • мед травневий або соняшниковий – 3/4 ст. ложки;

  • цукор-пісок білий – 2/3 склянки;

  • сік лимона або оцет – 1 ст. ложка;

  • просеянная борошно в/с пшеничне – 25-3 склянки.


  • Приготування
    Масло не розморожуємо. Натираємо його на тертці або насекаем ножем – як легше. Борошно просіваємо і перетираємо з маслом – отримуємо крихту. У сметану додаємо цукор і мед і збиваємо до розчинення крупинок. Гасимо соду і змішуємо всі компоненти дуже швидко. Тісто ділимо на частини, кожну загорнути плівкою і ховаємо в холодильник. Після закінчення півгодини можна пекти коржі. Розкачуємо їх за розміром чаші мультиварки і в режимі «випічка» готуємо згідно інструкції до приладу. Остиглі коржі змащуємо кремом.
    Крем для медового торта може бути простим: згущене молоко, збиті вершки, сметана з цукром і какао, а можна придумати і складніше. Наприклад, приготуйте заварний крем . Чи можна зібрати торт медовий з манним кремом, в мультиварці такий крем теж готується швидко.

    Манний крем


    Інгредієнти:
    Медовий торт в мультиварці


  • молоко – 2 склянки;

  • цукрова пудра – 100 г;

  • ванілін – 1 ч. ложка;

  • масло «Селянське» – 1 пачка;

  • манна крупа – 1/2 склянки.


  • Приготування
    В мультиварці нагріваємо молоко і тонкою цівкою, безперервно помішуючи, вводимо суміш пудри з ваніліном і манною крупою. Суміш швидко заварюється і трохи густіє. Коли вона охолоне, збиваємо її в блендері, поступово додаючи олію. Крем використовуємо теплим, інакше він застигне.
    Додав: admin | 10-08-2015, 20:47
    Переглядів: 559