Багато хто не беруться за приготування тортів, вважаючи цю задачу складною і потребує серйозних навичок, проте сучасні технології дозволяють значно економити час і сили – можна спекти медовий торт в мультиварці. Природно, в мультиварці печеться тільки корж, крем доведеться готувати окремо, але про все по порядку.
Медовий бісквіт Рецепт бісквітного тіста для медового торта в мультиварці майже такий же, як рецепт простого бісквіта, і тонкощі приготування ті ж.
Інгредієнти: мед акацієвий світлий – 5-6 ст. ложок; яйце – 3 шт.; білий цукор вітчизняного виробництва – 200 г; просеянная борошно в/с пшеничне – 250-300 г; сода – 2/3 ч. ложки; «Селянське» масло – 3-4 ст. ложки. Приготування Нагріваємо олію, щоб воно стало дуже м'яким і ретельно розмішуємо з медом. Соду додаємо в борошно і двічі просіваємо. Яйця поділяємо на жовтки – змішуємо їх з цукром і розтираємо до моменту, коли крупинки цукру не відчуваються, а маса стане світло-кремового. Білки – охолоджуємо і збиваємо (щоб не витікали при перевертанні посуду). У жовтки додаємо мед, білки, борошно. Обережно перемішуємо, не збиваючи. Перелити тісто в чашу мультиварки і в режимі «випічка», не відкриваючи ні в якому разі кришку, готуємо згідно інструкції (від 50 хвилин до години), чекаємо, поки охолоне.
Пісочні коржі Можна приготувати пісочний медовий торт без яєць в мультиварці. Правда, цей десерт готується трохи довше, так і зусиль знадобиться більше, зате коржі виходять ніжними, дуже смачними.
Інгредієнти: сметана 15% жирності – 3-4 ст. ложки; «Фермерське» масло – 150 + 30 г для змащування чаші; сода – 2/3 ч. ложки; мед травневий або соняшниковий – 3/4 ст. ложки; цукор-пісок білий – 2/3 склянки; сік лимона або оцет – 1 ст. ложка; просеянная борошно в/с пшеничне – 25-3 склянки. Приготування Масло не розморожуємо. Натираємо його на тертці або насекаем ножем – як легше. Борошно просіваємо і перетираємо з маслом – отримуємо крихту. У сметану додаємо цукор і мед і збиваємо до розчинення крупинок. Гасимо соду і змішуємо всі компоненти дуже швидко. Тісто ділимо на частини, кожну загорнути плівкою і ховаємо в холодильник. Після закінчення півгодини можна пекти коржі. Розкачуємо їх за розміром чаші мультиварки і в режимі «випічка» готуємо згідно інструкції до приладу. Остиглі коржі змащуємо кремом.
Крем для медового торта може бути простим: згущене молоко, збиті вершки, сметана з цукром і какао, а можна придумати і складніше. Наприклад, приготуйте заварний крем . Чи можна зібрати торт медовий з манним кремом, в мультиварці такий крем теж готується швидко.
Манний крем
Інгредієнти: молоко – 2 склянки; цукрова пудра – 100 г; ванілін – 1 ч. ложка; масло «Селянське» – 1 пачка; манна крупа – 1/2 склянки. Приготування В мультиварці нагріваємо молоко і тонкою цівкою, безперервно помішуючи, вводимо суміш пудри з ваніліном і манною крупою. Суміш швидко заварюється і трохи густіє. Коли вона охолоне, збиваємо її в блендері, поступово додаючи олію. Крем використовуємо теплим, інакше він застигне.