Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити морозиво в домашніх умовах?

Як зробити морозиво в домашніх умовах?

28-07-2015, 20:45
639
Як зробити морозиво в домашніх умовах?
Є 2 способи, як зробити морозиво в домашніх умовах: з використанням молока або вершків або без молочних продуктів. У другому випадку, якщо ми використовуємо лише фруктове пюре і соки, у нас вийде особливу морозиво – фруктовий лід, в домашніх умовах воно теж готується без спеціальних технологій.
Наведемо базовий рецепт фруктового морозива, в домашніх умовах його найпростіше готувати з полуниці.

Полуничне морозиво


Інгредієнти:

  • полуниця або суниця – 05 кг;

  • вершки не менше 25% жирності – 200 мл;

  • жовтки перепелиних яєць – 10 шт.;

  • цукор-пісок білий – 2/3 склянки;

  • молоко не менше 25% жирності – 200 мл;

  • ванілін – на кінчику ножа.


  • Приготування
    Насамперед готуємо ягідне пюре. Для цього полуницю перебираємо, добре промиваємо, видаляємо листочки і перетворюємо на пюре будь-яким зручним способом. Далі, якщо ви не любите кісточки в десертах, протираємо пюре через сито. Готуємо жовтки – розтираємо їх з цукром до того стану, коли крупинки перестануть відчуватися, а потім вливаємо молоко і прогріваємо на водяній бані, поки наша молочна суміш не почне густіти. Безперервно розмішуємо, щоб не підгоріло! Вершки охолоджуємо і добре збиваємо з ваніліном. У великій ємності з'єднуємо остиглу молочну суміш з ягідним пюре і вершками, акуратно вимішуємо і ставимо в морозильну камеру. За міру охолодження періодично (не рідше ніж через півгодини) розмішуємо, щоб морозиво не смерзлось в лід.
    Як бачите, фруктове морозиво з полуниці в домашніх умовах готується досить легко. Використовуючи цей рецепт, можна приготувати малинове, вишневе, смородинове морозиво і десерти на основі суміші фруктових і ягідних пюре і соків – сміливо експериментуйте.
    Якщо ж таке морозиво здасться занадто калорійним тим, хто стежить за своєю фігурою, готуємо інше ласощі. Розповімо, як зробити морозиво без молока – фруктовий лід з соку.

    Помаранчевий лід


    Інгредієнти:

  • апельсин – 4-5 шт.;

  • мандарин – 3-4 шт.;

  • лимон – 1 шт.;
  • Як зробити морозиво в домашніх умовах?

  • цукровий пісок – 1 склянка;

  • желатин – 12 г;

  • вода кип'ячена – 50 мл


  • Приготування
    Рецепт дуже простий. Желатин замочуємо в теплій воді і залишаємо до набухання – хвилин на 5-7 потім, помішуючи, прогріваємо до 80 градусів - не більше, інакше нічого не вийде. З апельсинів, мандаринів і лимонів віджимаємо сік, змішуємо, додаємо остиглий желатин. Добре перемішуємо, проціджуємо через сито або складену вдвічі марлю. Залишається розлити суміш у формочки і заморозити. Перемішувати не треба.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити морозиво «Пломбір» в домашніх умовах?
    Як зробити морозиво «Пломбір» в домашніх умовах?
    Сьогодні складно купити даний, смачне морозиво. Склад магазинного десерту краще не знати. А адже його можна створити в домашніх умовах, до того ж,
    Як приготувати морозиво в домашніх умовах?
    Як приготувати морозиво в домашніх умовах?
    Напевно всі діти люблять морозиво, та й багато дорослих не проти поласувати, особливо спекотним літом. Особливо приємно, якщо цей прохолодний десерт
    Вершкове морозиво в домашніх умовах - рецепт
    Вершкове морозиво в домашніх умовах - рецепт
    Найпопулярнішим напоєм в літню спеку у всі часи було морозиво. Ідеальний варіант порадувати малечу смачним морозивом без шкідливих добавок -
    Морозиво з вершків
    Морозиво з вершків
    Поза конкуренцією, завжди були ласощі, приготовлені вдома, самостійно. До таких належить і морозиво. До того ж є безліч рецептів без використання
    Освіжаюче  морозиво «Мохіто»
    Освіжаюче морозиво «Мохіто»
    Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів
    Фруктове морозиво в домашніх умовах
    Фруктове морозиво в домашніх умовах
    Морозиво - популярне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. Воно особливо актуально в спекотні дні. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як