Є 2 способи, як зробити морозиво в домашніх умовах: з використанням молока або вершків або без молочних продуктів. У другому випадку, якщо ми використовуємо лише фруктове пюре і соки, у нас вийде особливу морозиво – фруктовий лід, в домашніх умовах воно теж готується без спеціальних технологій.
Наведемо базовий рецепт фруктового морозива, в домашніх умовах його найпростіше готувати з полуниці.
Полуничне морозиво
Інгредієнти: полуниця або суниця – 05 кг; вершки не менше 25% жирності – 200 мл; жовтки перепелиних яєць – 10 шт.; цукор-пісок білий – 2/3 склянки; молоко не менше 25% жирності – 200 мл; ванілін – на кінчику ножа. Приготування Насамперед готуємо ягідне пюре. Для цього полуницю перебираємо, добре промиваємо, видаляємо листочки і перетворюємо на пюре будь-яким зручним способом. Далі, якщо ви не любите кісточки в десертах, протираємо пюре через сито. Готуємо жовтки – розтираємо їх з цукром до того стану, коли крупинки перестануть відчуватися, а потім вливаємо молоко і прогріваємо на водяній бані, поки наша молочна суміш не почне густіти. Безперервно розмішуємо, щоб не підгоріло! Вершки охолоджуємо і добре збиваємо з ваніліном. У великій ємності з'єднуємо остиглу молочну суміш з ягідним пюре і вершками, акуратно вимішуємо і ставимо в морозильну камеру. За міру охолодження періодично (не рідше ніж через півгодини) розмішуємо, щоб морозиво не смерзлось в лід.
Як бачите, фруктове морозиво з полуниці в домашніх умовах готується досить легко. Використовуючи цей рецепт, можна приготувати малинове, вишневе, смородинове морозиво і десерти на основі суміші фруктових і ягідних пюре і соків – сміливо експериментуйте.
Якщо ж таке морозиво здасться занадто калорійним тим, хто стежить за своєю фігурою, готуємо інше ласощі. Розповімо, як зробити морозиво без молока – фруктовий лід з соку.
Помаранчевий лід
Інгредієнти: апельсин – 4-5 шт.; мандарин – 3-4 шт.; лимон – 1 шт.; цукровий пісок – 1 склянка; желатин – 12 г; вода кип'ячена – 50 мл Приготування Рецепт дуже простий. Желатин замочуємо в теплій воді і залишаємо до набухання – хвилин на 5-7 потім, помішуючи, прогріваємо до 80 градусів - не більше, інакше нічого не вийде. З апельсинів, мандаринів і лимонів віджимаємо сік, змішуємо, додаємо остиглий желатин. Добре перемішуємо, проціджуємо через сито або складену вдвічі марлю. Залишається розлити суміш у формочки і заморозити. Перемішувати не треба.