» » Шоколадний торт без випічки

Шоколадний торт без випічки

Шоколадний торт без випічки
Шоколадний торт - фаворит багатьох, але більшість лякає його складність у приготуванні, тому поласує шоколадним шедевром власного приготування вдається далеко не кожному. Щоб виправити цю сумну деталь, ми розповімо вам про простих рецепти шоколадних тортів, які навіть не вимагають випічки.

Шоколадно-банановий торт з печивом без випічки


Інгредієнти:

  • вершки для збивання - 3 ст.;

  • арахісове масло - 1 ст.;

  • шоколад темний - 340 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • крекери галетные - 12-15 шт.;

  • крендель - 1 ст.;

  • вершкове масло - 8 ст. ложок;

  • молоко - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Спочатку займемося начинкою. Ставимо На водяну баню чашу зі склянкою вершків і 1/2 склянки арахісового масла. Як тільки масло повністю розійдеться, дайте суміші охолонути в холодильнику близько години, але не заморожуйте її.
    Повторюємо процедуру з водяною банею, але на цей раз в чашу наливаємо 2 склянки вершків і засипаємо до них розкришений шоколад. Як тільки шоколад розтане - додаємо до нього щіпку солі, а після залишаємо суміш у холодильнику.
    Поки обидва види начинки остигають, займемося основою з печива. За допомогою блендера перетворюємо в крихту печиво і 1/2 склянки кренделів (останні можна замінити еквівалентним кількістю печива). Змішуємо крихту з розтопленим вершковим маслом, а готову суміш рівномірно утрамбовуємо по дну і стінкам форми. На дно основи з печива викладаємо кружечки 1 1/2 нарізаного бананів.
    Остигнула начинку з арахісовим маслом дістаємо з холодильника і змішуємо її з залишками масла до однорідності. Розподіляємо шар начинки поверх бананів. Шоколадну начинку збиваємо міксерів до збільшення в розмірі. Розподіляємо шоколадний шар поверх арахісового.
    Залишками бананів і кренделів прикрашаємо наш торт і ставимо його в холодильник до повного застигання (від 3 до 12 годин)

    Рецепт шоколадного торта без випічки


    Простий торт-суфле або суфле без випічки - мрія будь-якої господині, яка вже давно стала реальністю. Трохи желатину або агар-агару - і ваш десерт буде тримати форму і залишатися таким же повітряним без особливих клопотів.
    Інгредієнти:

  • жирне молоко - 200 мл;

  • вершки для збивання - 400 мл;

  • темний шоколад - 100 г;

  • желатин - 1 ст. ложка;

  • цукор - 100 г;

  • кава- 1- 1 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Молоко, шоколад і каву змішуємо з половиною всієї кількості цукру. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи і чекаємо, поки цукор не розтане повністю. Прибираємо суміш з вогню і залишаємо повністю охолонути.
    Розчиняємо Желатин в 1/2 склянці гарячої води, постійно помішуючи виделкою до тих пір, поки гранули желатину не розчиняться повністю, а вода не придбає легких золотистий відтінок. Даємо желатинової суміші трохи охолонути (близько 15 хвилин), після чого тонкою
    Шоколадний торт без випічки
    цівкою вливаємо її до шоколаду з молоком і кави, також постійно помішуючи.
    Додаємо цукор, що залишився в вершки для збивання і починаємо збивати їх міксером до тих пір, поки не сформуються м'які піки. Додаємо збиті вершки до шоколадної суміші і обережно перемішуємо обидві суміші силіконової лопаткою. Переливаємо суміш у форму і залишаємо шоколадний торт-суфле, приготований без випічки, до повного застигання.
    За бажанням такий торт можна чергувати з шарами просто бісквіта за класичним рецептом, а можна вилити на основу з печива, приготовану за рецептом вище. Якщо ви бажаєте зробити суфле порційним стравою - розлийте суміш в невеликі формочки або келихи.
    Готовий торт можна прикрасити збитими вершками, топленным шоколадом, горіхами або цедрою цитрусових.
    Додав: admin | 23-07-2015, 22:00
    Переглядів: 504