Шоколадний торт - фаворит багатьох, але більшість лякає його складність у приготуванні, тому поласує шоколадним шедевром власного приготування вдається далеко не кожному. Щоб виправити цю сумну деталь, ми розповімо вам про простих рецепти шоколадних тортів, які навіть не вимагають випічки.
Шоколадно-банановий торт з печивом без випічки
Інгредієнти: вершки для збивання - 3 ст.; арахісове масло - 1 ст.; шоколад темний - 340 г; сіль - 1 ч. ложка; крекери галетные - 12-15 шт.; крендель - 1 ст.; вершкове масло - 8 ст. ложок; молоко - 1 ст. ложка. Приготування Спочатку займемося начинкою. Ставимо На водяну баню чашу зі склянкою вершків і 1/2 склянки арахісового масла. Як тільки масло повністю розійдеться, дайте суміші охолонути в холодильнику близько години, але не заморожуйте її.
Повторюємо процедуру з водяною банею, але на цей раз в чашу наливаємо 2 склянки вершків і засипаємо до них розкришений шоколад. Як тільки шоколад розтане - додаємо до нього щіпку солі, а після залишаємо суміш у холодильнику.
Поки обидва види начинки остигають, займемося основою з печива. За допомогою блендера перетворюємо в крихту печиво і 1/2 склянки кренделів (останні можна замінити еквівалентним кількістю печива). Змішуємо крихту з розтопленим вершковим маслом, а готову суміш рівномірно утрамбовуємо по дну і стінкам форми. На дно основи з печива викладаємо кружечки 1 1/2 нарізаного бананів.
Остигнула начинку з арахісовим маслом дістаємо з холодильника і змішуємо її з залишками масла до однорідності. Розподіляємо шар начинки поверх бананів. Шоколадну начинку збиваємо міксерів до збільшення в розмірі. Розподіляємо шоколадний шар поверх арахісового.
Залишками бананів і кренделів прикрашаємо наш торт і ставимо його в холодильник до повного застигання (від 3 до 12 годин)
Рецепт шоколадного торта без випічки
Простий торт-суфле або суфле без випічки - мрія будь-якої господині, яка вже давно стала реальністю. Трохи желатину або агар-агару - і ваш десерт буде тримати форму і залишатися таким же повітряним без особливих клопотів.
Інгредієнти: жирне молоко - 200 мл; вершки для збивання - 400 мл; темний шоколад - 100 г; желатин - 1 ст. ложка; цукор - 100 г; кава- 1- 1 1/2 ст. ложки. Приготування Молоко, шоколад і каву змішуємо з половиною всієї кількості цукру. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи і чекаємо, поки цукор не розтане повністю. Прибираємо суміш з вогню і залишаємо повністю охолонути.
Розчиняємо Желатин в 1/2 склянці гарячої води, постійно помішуючи виделкою до тих пір, поки гранули желатину не розчиняться повністю, а вода не придбає легких золотистий відтінок. Даємо желатинової суміші трохи охолонути (близько 15 хвилин), після чого тонкою
цівкою вливаємо її до шоколаду з молоком і кави, також постійно помішуючи.
Додаємо цукор, що залишився в вершки для збивання і починаємо збивати їх міксером до тих пір, поки не сформуються м'які піки. Додаємо збиті вершки до шоколадної суміші і обережно перемішуємо обидві суміші силіконової лопаткою. Переливаємо суміш у форму і залишаємо шоколадний торт-суфле, приготований без випічки, до повного застигання.
За бажанням такий торт можна чергувати з шарами просто бісквіта за класичним рецептом, а можна вилити на основу з печива, приготовану за рецептом вище. Якщо ви бажаєте зробити суфле порційним стравою - розлийте суміш в невеликі формочки або келихи.
Готовий торт можна прикрасити збитими вершками, топленным шоколадом, горіхами або цедрою цитрусових.